NB I

Gól nélkül a brazilok ellen

A Puskás Akadémia 0-0-t játszott Spanyolországban az Atlético Paranaense ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Atlético Paranaense (brazil) – Puskás Akadémia FC 0-0
Marbella, Spanyolország
Puskás FC: Danilovics – Spandler, Szélesi, Tamás M., Fiola (Hudák, 54.) – Kelics, Sallai (Szakály D., a szünetben), Polonkai, Kleinheisler – Tischler, Lencse. Edző: Benczés Miklós

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A legutóbbi brazil bajnokság nyolcadik helyezettjével játszott felkészülési mérkőzést a Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia. A kétszer 35 perces félidők során nem született gól.

A dél-amerikai klub honlapjának tudósításaszerint az első nagy helyzetre az első félidő végéig kellett várni, akkor Edigar Junio keresztpasszát Dellatorre a kapufa mellé lőtte, de a felcsútiak kapusának védése is kellett, hogy ne szülessen gól.

A második szakaszt lendületesen kezdte az Atlético PR, alig öt perc után Coutinho labdáját Felipe passzolta Dellatorre elé, aki közelről a hálóba lőtt, de les miatt nem adták meg a gólt. A folytatásban újabb találatot érvénytelenített a játékvezető Coutinho szabadrúgása után.

A felcsúti klub honlapjának beszámolójából kiderül, hogy a végig kiegyenlített találkozón mindkét csapatnak megvolt az esélye a győzelem megszerzésére. Benczés Miklós vezetőedző a pályára küldött játékosok legtöbbjének hetvenperces meccsterhelést kívánt adni a mai napon, a keret másik fele szerdán kap majd játéklehetőséget.

– Kiegyenlített találkozó volt, aminek külön örülök, hiszen egy első osztályú brazil ellenféllel szemben játszottunk. Gratulálok a srácoknak, mert helyenként igazán jól futballoztak. Igyekeztek a fiúk megvalósítani azokat a dolgokat, amelyeket begyakoroltunk edzésen. Nagy örömömre ezek az elemek sokszor vissza is köszöntek a játékunkban. Mindent összevetve elégedett vagyok – nyilatkozott Benczés Miklós.

– Nagyon jó teszt volt. Ma zömében azok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak. Most megmutatták, hogy ők is minőséget képviselnek – magyarázta klubja honlapján Claudine Oliveira, az Atlético PR edzője. – Eleinte nem igazán találták a helyüket, de az első félidő felénél már minden rendben volt. A második felvonásban szinte végig uraltuk a játékot. Voltak helyzeteink és két gólt is szereztünk… Szerdán, az orosz Krasznodar ellen a lehető legjobb csapatunkkal játszunk. Örülök a lehetőségnek, amit a klub adott nekünk. Továbbra is fenntartom, kiváltságos helyzetben vagyunk, amiért idejöhettünk, ezt nem cserélném el semmire.

Olvasói sztorik