NB I

Tanulságos meccsen felcsúti vereség

A Puskás Akadémia FC két góllal kikapott Spanyolországban az ukrán Dinamo Kijevtől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia szerda délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tíznapos spanyolországi edzőtábor keretein belül. A magyar csapat rendkívül jól reagált az európai sztárjátékosokkal rendelkező Dinamo Kijev által diktált tempóra, de az ukránok kétszer eredményesek tudtak lenni. Mindkét játékrészben vezettek ígéretes kontrákat a felcsútiak, és pontrúgásokból is többször veszélyeztettek, de csak egy kapufáig jutottak. A Dinamo ellen a legtöbb játékos 45 perces terhelést kapott, mivel a szakmai stáb a szünetben sort cserélt.

– Rendkívül hasznos mérkőzést játszottunk, kiváló ellenféllel szemben. Egy ilyen találkozó nagyító alatt mutatja meg a hibáinkat, amelyekből örülök, hogy a mai napon nem volt nagyon sok – értékelte a klub honlapján Benczés Miklós vezetőedző. – Volt néhány olyan jellegű típushibánk, amelyeken még időben tudunk javítani. Mindkét gól előtt hasonló helyezkedési hibát vétettünk hátul, amelyhez az is hozzátartozik, hogy a meccs tempója jóval gyorsabb volt, mint amit megszoktunk. Ami otthon elég ezzel a sebességgel a védekezésben, az ma itt nem volt elegendő. Ezen kívül a védők és a középpályások összehangolása is még javításra szorul. Úgy gondolom, ezeket a hibákat gyakorlással a jövőben akár ilyen szintű csapatok ellen is ki tudjuk küszöbölni. Nagyon csalódottnak nem kell lennünk, hiszen voltak ígéretes akcióink, sőt komoly gólhelyzetünk is.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Dinamo Kijev (ukrán) – Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)

Marbella, Spanyolország

Puskás FC: Danilovics – Spandler (Fabio, a szünetben), Kelics (Tamás M., a szünetben), Tar Zs. (Vaszicsku, a szünetben), Szélesi (Koronczi, a szünetben) – Fiola (Tóth B., a szünetben / Pintér 77.) – Zsótér (Hudák, a szünetben), Polonkai (Szakály D., a szünetben), Sallai (Kleinheisler, a szünetben), Lencse (Harsányi, a szünetben), Tischler (Makrai, a szünetben). Edző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Kalitvincev (44.), Hliobasz (84.)

Olvasói sztorik