NB I

Lencse és Tischler is gólt szerzett

A Puskás Akadémia hazai környezetben 3-0-ra győzött a Siófok elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Puskás Akadémia – FGSZ Siófok 3-0 (1-0)
Felcsút
Puskás FC: Hajdúch – Szélesi, Kelics, Tamás M., Spandler – Fiola (Gohér, 62.), Hudák (Zsótér, 72.), Polonkai, Sallai – Tischler (Makrai, 72.), Lencse. Edző: Benczés Miklós
Siófok: Tajti – Fülöp N., Szűcs I., Erdei, Polényi – Peszmeg, Vass M., Bakos, Beke – Papp M., Molnár M. Cserék: Kis T., Csató M., Baranyai, Gárdos A., Futó, Kozma. Edző: Soós Imre
Gólszerzők: Tischler, Lencse (2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Siófok elleni felkészülési mérkőzés hasonló célokat szolgált, mint a felcsútiak szerdai meccse: Benczés Miklós és stábja kilencvenperces terhelést kívánt adni a pályára küldött játékosoknak. Kilenc ponton változott a mezőkövesdi kezdőcsapat, csak Fiola Attila és Hudák Martin kapott szombaton is kezdőként szerepet. A keret azon tagjainak, akik ma nem léptek pályára, Elekes József tartott edzést.

Az első percétől kezdve a hazaiak irányították a találkozót az NB II-ben kiesőhelyen álló Siófok ellen. A középpályások remekül szolgálták ki csatárduót, felváltva adódtak a lehetőségek Tischler és Lencse előtt. A 25. percig bírta kapott gól nélkül a vendégcsapat, ekkor Sallai Roland a félpályáról indította tökéletes ütemben Tischlert, aki nem hibázott (1-0). Az első félidő második felében is a házigazdák domináltak, csak ritkán jutott el a kapu elé a Siófok, de komolyabb zavart nem tudott okozni.

A második játékrészre sem változott a játék képe. Tischler Patrik már az első percben megduplázhatta volna a Puskás előnyét. Fegyelmezett játékkal egymás után dolgozták ki a helyzeteket, a 68. percben Lencse a védőjét lefutva növelte az előnyt (2-0). Hét perccel később Makrai és Lencse mattolta a siófoki védelmet (3-0). A hátralévő negyedórában Lencse és Zsótér is veszélyeztetett, de a vége 3-0 maradt – tudósított a Puskás Akadémia honlapja.

– Nagyon magabiztos győzelem volt ez a mai. Úgy érzem, a terveknek megfelelően halad a felkészülésünk. A játékosok egyre többet visszahoznak abból a játékból, amit kérünk tőlük. A védekezésünket is egyre stabilabb együttműködés jellemzi. Örülök, hogy a most érkezett játékosok is egyre jobban beilleszkednek a csapatjátékunkba. A következő mérkőzésünk szerdán az Újpest ellen egy igazi erőfelmérő lesz – nyilatkozta a mérkőzés után a klubhonlapon Benczés Miklós vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik