NB I

Felcsúti siker a norvégok ellen

A Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia 2-1-re nyert az FK Haugesund elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FK Haugesund – Puskás Akadémia FC 1-2 (0-1)
Sotogrande, Spanyolország
Puskás FC: Hajdúch – Szélesi (Koronczi, a szünetben), Kelics (Vaszicsku, a szünetben), Tamás M. (Tar Zs., a szünetben), Spandler (Fabio, a szünetben) – Fiola (Tóth B., a szünetben / Pintér, 77.) – Sallai (Hudák, a szünetben), Szakály D. (Polonkai, a szünetben), Kleinheisler (Zsótér, a szünetben) – Tischler (Makrai, a szünetben / Mészáros, 77.), Lencse (Harsányi, a szünetben). Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Riski (76.), illetve Lencse (24.), Zsótér (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia szerdán 2-0-ra kikapott az ukrán Dinamo Kijevtől, csütörtökön viszont javított, és 2-1-re legyőzte a norvég élvonalban szereplő FK Haugesund csapatát a spanyolországi edzőtáborban.

A mérkőzés elején többet birtokolta a labdát az ellenfél, de komolyabb zavart nem tudtak kelteni a felcsúti kapu előtt, sőt a magyar csapat vezetett igazán veszélyes kontratámadásokat. A tizedik percben Tischler lesről indulva talált a kapuba, de a 24. percben Lencse a kimozduló kapust átemelve már érvényes találatot szerzett Sallai remek indítása után (1-0). A gól után átvette az irányítást a Puskás, szépen építkezett, és pontosabb befejezésekkel tovább növelhette volna az előnyét.

Az ukránok elleni találkozóhoz hasonlóan a szünetben a szakmai stáb sort cserélt. Néhány tapasztalt játékos mellett lehetőséget kaptak a fiatalok is.

Kellett egy kis idő, amíg az átszervezett csapat belelendült a második félidőbe. Ekkor következtek Hajdúch percei, aki több bravúrt bemutatva őrizte az egygólos vezetést. A 68. percben Koronczi Bence indította a jobb szélen induló Makrait, aki okosan nyúlt a labda alá, ami a kapus feje fölött átrepülve néhány méterrel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Négy perccel később Zsótér Donát egy trükkös szabadrúgás-formációt eladva a norvégoknak növelte az előnyt (2-0). A 76. percben az ellenfél még kozmetikázott az eredményen, de a győzelem így is a magyar csapaté lett (2-1) – tudósított a Puskás Akadémia honlapja.

– Örülök, hogy megnyertük a találkozót. Két nap alatt két meccset kellett játszanunk, igaz, a félidőben sorokat cseréltünk – kezdte a klubhonlapon Benczés Miklós vezetőedző. – Úgy gondolom, az első félidőben jobban játszottunk, végig uraltuk ebben a periódusban a találkozót. Nem érdemtelenül szereztünk vezetést, ha pontosabbak a befejezések, akár több góllal is vezethettünk volna a szünetben. A mérkőzés második felében az ellenfélnek voltak lehetőségei, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy minden fiatal játékosunkat pályára küldtük, hiszen ez nagyon jó tapasztalatszerzés volt számukra. Igaz, hogy nem volt olyan folyamatos a játékunk, mint az első félidőben, de így is sikerült kapuba találni.

Olvasói sztorik