NB I

Gól- és hózápor Pápán

Jól játszott a Lombard pocakos brazil próbajátékosa; az élvonalbeli csapat 4-1-re győzött az Ajka ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ajkaiak már túl voltak első edzőmeccsükön, hiszen 2-2-t játszottak a Sárvárral, a pápaiak viszont most léptek pályára először a téli felkészülés során. Nem a legjobb időt sikerült kifogniuk, persze, erről nem ők tehetnek. Viharos szél és hóesés jellemezte a találkozót, végig havas volt a pálya, nem sikerült megfelelően letakaítani.

Az első félidőben számos helyzetet alakított ki az Ajka, de ezek közül csak egyet tudott kihasználni: a 32. percben Major passzából Szabó Zsolt lőtt Szűcs kapujába (0-1). A szünetben majdhogynem teljes sort cserélt a Pápa, és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis szinte az egész második félidőben az ajkaiak térfelén zajlott a játék.

Az 54. percben egy szabadrúgás után Waltner fejjel egyenlített, majd a 62. percben egy kavarodás során Jagodics Bence találta meg a leghamarabb a labdát, és közelről a kapuba lőtt (2-1). Hat perc múlva Waltner remek passzát Király Botond értékesítette, majd a 79. percben alakult ki a végeredmény, amikor egy bal oldali akció végén Eisenberger megszerezte első pápai gólját (4-1).

A körülmények dacára jó edzőmeccset játszott a két csapat. Több próbajátékos volt a Lombardban, közülük a vezetőedzőre a brazil védekező középpályás, Leandro Silva Lopez tette a legjobb benyomást. Olvasta a játékot, pontosan passzolt, egyetlen hátránya, hogy némi súlyfeleséggel rendelkezik.

Felkészülési mérkőzés

Lombard Pápa Termál FC – FC Ajka 4-1 (0-1)

Pápa

Pápa: Szűcs L. – Venczel, Jagodics B., Bogunovics, Juhász D. – Stieber A., Nagy T., Mehmedagics, Rujovics, Frizoni – Popin. Cserék: Horváth G., Zulevs, Gál Sz., Waltner, Leandro Silva Lopez, Illés D., Király B., Eisenberger. Edző: Lengyel Ferenc

Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Pákai, Zámbó, Nagy B. – Lattenstein, Varga G., Gunther, Major, Sowunmi, Szabó Zs., Cserék: Tulipán, Csordás, Merk, Horváth V., Bölcsföldi, Elek B. Edző: Zoran Kuntics

Gólszerzők: Waltner (54.), Jagodics B. (62.), Király B. (68.), Eisenberger (79.), illetve Szabó Zs. (32.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik