NB I

Dolgozni kell, nem siránkozni

Szatmári Lóránd benyomásai pozitívak az új vezetőedzőről, a horvát Robert Jarniról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétvégén fordulatos mérkőzést játszott, és végül 3-2-es vereséget szenvedett a PMFC az MTK vendégeként az élvonal 16. fordulójában. A kiesőhelyen álló pécsiek kispadján ezen a találkozó debütált a nemrégiben kinevezett horvát vezetőedző, Robert Jarni, szombaton pedig a Puskás Akadémia ellen zárják az évet. A csapat középpályása, Szatmári Lóránd a Rangadó.hu megkeresésére beszélt az új trénerről, a gyenge őszről és az MTK elleni meccsről is.

– Szerintem kívülről is látható volt, hogy taktikailag sokkal fegyelmezettebbek voltunk, mint eddig. Annyi probléma volt, hogy a hatvanadik perc körül elfáradtunk, emiatt nem tudtuk tartani az eredményt. A fáradtság miatt dekoncentráltak lettünk, elkövettünk amatőr hibákat, de úgy gondolom, meg lehetett volna tartani. Sajnálom, hogy nem sikerült behúznunk a három pontot, de ne felejtsük, hogy a második helyezettel játszottunk idegenben – kezdte Szatmári Lóránd.

– Milyenek az első benyomásai Robert Jarni vezetőedzőről? Milyen futballt próbál megvalósítani a csapatnál?
– Szakmailag és emberileg is nagyon pozitív. Ahogy látom, ő is támadófutballt részesíti előnyben, hogy legyen nálunk a labda, de nagyon szigorúan megköveteli taktikailag, hogy a védekezés rendben legyen, ami persze érthető is.

– Tizenhat forduló után kiesőhelyen állnak, hogyan látja a csapat őszi teljesítményét?
– Természetesen nem lehetünk elégedettek, főleg ahhoz képest, ahogy tavaly álltunk. Nem siránkozni kell azonban, hanem dolgozni és tenni azért, hogy javítani tudjunk.

– Az edzőváltások mennyire játszottak közre a gyengébb szereplésben?
– Biztos vagyok benne, hogy néhány játékost befolyásolt, de azért vagyunk profi futballisták, hogy ezt félretegyük, és ugyanúgy készüljünk a következő mérkőzésekre.

– A hétvégén a Puskás Akadémia ellen zárják az évet. Milyen meccsre számít?
– Otthon játsszunk, de nálunk ez igazából teljesen mindegy, hiszen a pályánk nincs a legjobb állapotban. Mindig azt mondják, hogy otthon kell tartani a három pontot, de ahhoz szurkolók is kellenek, és ami még fontosabb, hogy mi is jobban teljesítsünk. Szeretnénk mindenképp nyerni, mert szerintem el tudunk még mozdulni a mostani helyünkről. A Puskással idegenben szoros meccset játszottunk, az utolsó percekben kaptuk az egyenlítőgólt. A felcsútiak is a játékos futballt próbálják erőltetni, aztán majd meglátjuk, hogy melyik csapat jön ki jobban belőle.

Olvasói sztorik