NB I

Dárdai: ez is „tűzoltómunka” lesz

A PMFC-hez segítőként visszatérő id. Dárdai Pál ki fogja kérni fia, a szövetségi kapitány véleményét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, Véber György távozása után megbízott edzőként Kulcsár Árpád vette át a PMFC-Matias irányítását. A fiatal szakember munkáját nem más, mint a szövetségi kapitány édesapja, id. Dárdai Pál segíti, aki játékosként és vezetőedzőként is sokat tett már a pécsi klubért. A Rangadó.hu megkereste a 63 éves trénert, aki reméli, hogy ezúttal is tud segíteni a csapaton.

– Kulcsár Árpád felhívott, hogy a tapasztalatommal és a rutinommal segítsek, így indult be ez a gépezet. Nem sokat gondolkodtam, a PMFC-hez ezer szállal kötődöm, és remélem, valamit tudunk segíteni. A Dunaújváros elleni meccs nem sült el jól, de tudjuk, hogy mik voltak a hibák. Ezeket kell eltüntetni, és akkor elindulhatunk. Tulajdonképpen szépen kezdtünk a kupában a Debrecen kiejtésével, és ugyanazt a lelkes, önfeláldozó játékot kellett volna játszani a Dunaújváros ellen is. Lehet, hogy a DVSC ellen kifutották magukat a játékosok, a hatvanadik perctől lehetett látni, hogy a hazaiak mennyivel gyorsabbak, frissebbek – kezdte a Rangadó.hu megkeresésére id. Dárdai Pál.

– Gondolta volna, hogy egyszer még NB I-es kispadon fog ülni?
– Nem nagyon, mert másfél évvel ezelőtt járt le a szerződésem a PMFC-vel. Az utánpótlásban dolgoztam, és pont nyugdíjba is mentem. Sokat jártam az unokáimhoz Berlinbe, jól éreztem magam. Ott is futballal foglalkoztam, kijártam a gyerekek meccseire, és a háznál is van egy gyönyörű kispálya, ott sok mindent gyakoroltunk együtt. Élveztem az elmúlt időszakot.

– Meddig szól a megbízatásuk Kulcsár Árpáddal? Az őszi szezont már végigcsinálják ilyen felállásban?
– Nekem jövő év június harmincadikáig szól. Azt gondolom, ha lesz is változás, azért itt-ott még tudok segíteni valamilyen formában.

– Mit szólt a fia az újabb munkavállaláshoz?
– Felhívtam Palcsit és mondtam neki, hogy most mit csináljak, nem fogok tudni annyit kimenni hozzájuk. Azt mondta, hogy döntsem el, ha akarom, akkor csináljam…

– Kért tőle valamilyen tanácsot?
– Egyelőre még nem kértem tőle tanácsot, de egy-két dologban biztosan kikérem a véleményét, mert ez a néhány meccs nekünk is „tűzoltómunka” lesz. Kellenének a pontok, és ha eddig nem volt fizikálisan és taktikailag rendesen felkészítve a csapat, akkor nem várhatjuk el, hogy szuperül teljesítsen. Tűzoltómunka biztosan lesz, és elképzelhető, hogy fogok kérdezni egy-két dolgot Palcsitól.

– Hogyan látja, mi a gond a csapattal, miért szerénykedik a kiesőzóna közelében?
– Úgy látom, a játékosok fizikálisan nincsenek megfelelő állapotban, ez az egyik nagy gond. Azt hamar el lehet érni, hogy mindenki álljon be a sorba, de szinte vége van az őszi szezonnak, és ilyenkor két-három hét alatt nehéz belehajkurászni őket, hogy keményebb munkát végezzenek, mert akkor egyszerűen nem lesznek frissek. Ez az egyik legnehezebb feladat, hogy ezt miképp tudjuk megoldani. Ezért gondoltam, hogy Palcsitól valamilyen tanácsot kérek, hogy egy ilyen gyors tűzoltómeló hogyan működik. Tudom, hogyan működik, de hátha ő jobban tudja, hogyan működhetne sikeresebben, és jobb ötletek ad – mondta id. Dárdai Pál.

Olvasói sztorik