NB I

Robert Jarni vereséggel debütált

Az MTK fordulatos meccsen 3-2-re legyőzte a PMFC-t a Bozsik-stadionban, az élvonal 16. fordulójában.
OTP Bank Liga, 16. forduló
MTK – Pécsi MFC-Matias 3-2 (3-2)
Bozsik-stadion, 500 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
MTK: Hegedüs L. – Poór, Kálnoki-Kis, Vukmir, Hidvégi – Vass Á., Pölöskei Zs. (Thiam, a szünetben), Kanta J. – Vass P. (Csiki, 61.), Torghelle, Horváth Zs. (Bese, 78.). Edző: Garami József
PMFC: Gőcze – Nagy J., Horváth, Csausics, Uzoma – Manjrekar – Frank (Kővári, 57.), Szatmári, Márkvárt, Rácz (Heffler N., 83.) – Fröhlich. Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Torghelle (4.), Csiki (65., 87.), illetve Frank (24.), Nagy J. (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután a PMFC-t fogadta az MTK a Bozsik-stadionban az élvonal 16. fordulójában. A pécsiek kispadján a horvát Robert Jarni személyében új edző debütált. Már a harmadik percben hatalmas helyzet maradt ki a hazai oldalon: Pölöskei Zsolt középről gyönyörűen emelte ki a labdát a jobb szélre, de a centerezést követően Horváth Zsolt elrontotta a lehetőséget. Egy perccel később már megszerezte a vezetést az MTK: Torghelle vette le a labdát a tizenhatos előtt, majd mintegy 19 méterről laposan kilőtte a kapu jobb sarkát (1-0).

Nem sokkal később növelhette volna előnyét a fővárosi csapat, de Torghelle ezúttal néhány centivel fölé bombázott. A 11. percben Fröhlich kis híján meglőtte a forduló gólját, miután negyven méterről tette kapura a labdát, Hegedüs Lajos kint állt a kapujából, és épphogy visszaért, bravúrral szögletre mentett. Az első játékrész derekán aztán összejött az egyenlítés a pécsieknek: Hegedüs először még védeni tudott, majd a kipattanót Uzoma tette középre, ahol Frank senkitől sem zavartatva a kapuba passzolt – tudósított az onlajnok.com (1-1).

A 38. percben közel állt a vezetés megszerzéséhez a PMFC, de Márkvárt nagy helyzetben rosszul lőtt. Hat perccel később aztán megszületett a második pécsi gól: Szatmári ugratta ki Nagy Józsefet, aki az ötösön belül a bizonytalankodó védő és a tétovázó Hegedüs kapus mellett a kapuba passzolt (1-2).

A második félidőt a PMFC kezdte jobban, de Márkvárt a 49. percben egy szép kontra után fölé lőtt. A játékrész felénél aztán óriási egyenlítési lehetőség maradt ki, Thiam kapott nagy labdát a Pécs tizenhatosán belül, nyolc méterről azonban nem tudta kapura tenni, túlságosan körülményes megoldást választott. A 65. percben összejött az egyenlítés az MTK-nak: a csereként beállt Csiki kapott jó labdát zavartalanul a baloldalon, majd mintegy nyolc méterről higgadtan a bal alsóba helyezett (2-2).

Az egyenlítés után nem adta fel a vendégcsapat, ismét meg akarta szerezni a vezetést. Negyedórával a vége előtt Kővárit indították a jobb szélen, beadását Rácz kapcsolta le, majd gyanús körülmények között elesett a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A 87. percben az MTK megszerezte a győztes gólt: Csiki a vendégek tizenhatosa előtt kapta a labdát, majd néhány igazítás után, húsz méterről elemi erővel a bal felsőbe bombázott, és kialakította a végeredményt (3-2).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, a Ferencváros, a Honvéd, a Zalaegerszeg és a Siófok korábbi edzője elemezte:

Az egész hét arról szólt, hogy az új edző, a horvát Robert Jarni érkezése változtathat-e valamit a csapat motivációján, hozzáállásán, ezért kíváncsi voltam, az elmúlt néhány nap folyamán mit sikerült kialakítania.

Az MTK a szokásos 4-2-3-1-es hadrendben, a Pécs pedig 4-1-4-1-es alapfelállásban kezdte a meccset. Érdekesség, hogy a vendégek tipikus középső támadó nélkül játszottak, Fröhlich Rolandot állították középre, Pölöskey Péter a padon ült. Remek első nyolc-tíz percet produkált az MTK, amely letámadott, ez eredményezte a vezetést Torghelle révén. Nagyon tetszett a hazaiak agresszív előre-játéka és labdaszerző szándéka, ekkor lüktető volt a játék. Tíz perc után érdekes módon visszavettek, a pécsiek feljöttek, mezőnyben többet birtokolták a labdát, többször kerültek ellenfelük kapuja elé, és már ekkor érezni lehetett, hogy a kontráik veszélyesek. Kettőt góllal sikerült befejezniük, főleg Hidvégi hibáit használták ki, így szereztek vezetést a szünetre.

A MTK cserélt, Thaim jött be Pölöskei Zsolt helyett, de a játékuk ettől nem lett veszélyesebb, a PMFC kontrái továbbra is ültek. A második félidő második félében jöttek a további cserék, Bese és Csiki személyében két támadó került az MTK-ba, a pécsieknél pedig Pölöskey Péter, Heffler Norbert és Kővári váltotta a bennlévőket. Pölöskey nem tudta megtartani a felpasszolt labdákat, Heffler pedig döntő hibát vétett a harmadik gól előtt, amit Csiki egy jól eltalált, nagyszerű lövéssel köszönt meg. Így elmondhatjuk, hogy egy váltakozó iramú, közepes színvonalú meccset a cseréknek köszönhetően nyert meg az MTK, de a játék képe alapján inkább iksz volt benne a találkozóban. A Pécs elmondhatja magáról negatív érdekemben, hogy a cseréli nem jöttek be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik