NB I

Bejelentették: Robert Jarni a PMFC edzője

A 1998-as világbajnoki bronzérmes hétfő délután aláírta két és fél évre szóló szerződését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

A PMFC honlapján 19 órakor hivatalosan is bejelentették a horvát edző szerződtetését.

– A legfontosabb az, hogy a játékos-pályafutásom során szerzett tapasztalataimat átadjam a csapatnak. Mentálisan és szakmailag is fel kell készíteni az együttest. Nem olyan típus vagyok, aki egy irodában szeret ücsörögni, szeretek a pályán irányítani, dolgozni. Pécsett az első néhány napban meg kell ismernem a játékosokat, ezután kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy kiből miként lehet kihozni a maximumot – nyilatkozott a szerződés aláírása után Robert Jarni.

Győri János, a PMFC-Matias ügyvezetője azt mondta, beszélgetéseik során olyan hozzáállást tapasztalt a korábbi horvát klasszistól, ami alapján úgy érzi, vele előre tud lépni a csapat. Az új vezetőedzőt a pénteki sajtótájékoztatón mutatják be.

Korábban írtuk:

A horvát vecernji.hr tényként közli, hogy a játékosként világbajnoki bronzérmes Robert Jarni lesz a magyar NB I-ben kiesőhelyen álló PMFC vezetőedzője. Állítólag már alá is írta két és fél éves szerződését; segítője Sasa Glavas lesz, aki eddig a Hajduk ifjúsági akadémiáján dolgozott.

Jarni eddig a Hajduk Split, az NK Istra és az FK Sarajevo csapatát irányította vezetőedzőként. A pécsi klubvezetés azt várja tőle, hogy tartsa bent a PMFC-t az élvonalban.

A 46 éves, csáktornyai születésű Jarni 81 mérkőzéssel horvát válogatottsági rekorder, de hét alkalommal Jugoszlávia színeiben is szerepelt, sőt két meccsen játszott a horvát teremlabdarúgó-válogatottban.

Játékos-pályafutását a Hajduk Split csapatában kezdte, később olasz (Bari, Torino, Juventus) és spanyol (Real Betis, Real Madrid, Las Palmas) csapatokban is szerepelt, majd Görögországban (Panathinaikosz) fejezte be a futballt. Sokat futó középpályás volt, aki mértani pontosságú átadásokkal és lövésekkel volt csapata hasznos tagja.

Legnagyobb sikere a válogatott 1998-as világbajnoki bronzérme és az ugyanebben az évben a Real Madriddal szerzett Világkupa. Kétszer nyert jugoszláv kupát, Olaszországban pedig bajnok és kupagyőztes lett. Szerepelt három világbajnokságon, valamint egy Európa-bajnokságon.

A Dunántúli Napló úgy értesült, hogy apróbb finomításokon dolgoznak a tréner szerződésében, de már mindenben megegyeztek, és a horvát edző megérkezett Pécsre, ma tárgyalunk vele. A klubnál úgy tervezik, hogy hétfő délután megtörténik a szerződéskötés, és az MTK elleni meccsre már Jarni készíti fel a csapatot.

A pecsiujsag.hu kérdésére a hírt Halász Gábor, a PMFC klubigazgatója nem sokkal 11 óra után megerősítette, hozzátéve, hogy jelenleg a szerződés aláírására várnak, és ha ez megtörtént, hamarosan közleményt adnak ki az ügyben.

A PMFC a Nyíregyháza elleni, szombati vereséget követően kiesőhelyre (15.) csúszott vissza a tabellán. A baranyaiak október 27-én köszönték meg Véber György munkáját, azóta segítője, Kulcsár Árpád dolgozott a csapattal megbízott trénerként.

Olvasói sztorik