NB I

Kiesőhelyre süllyedt a Pécs

A PMFC 4-0-s vereséget szenvedett a Nyíregyháza otthonában rendezett alsóházi rangadón, az élvonal 15. fordulójában.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Pécsi MFC-Matias 4-0 (1-0)
Nyíregyháza, 1600 néző. Játékvezető: Bognár T.
Nyíregyháza: Balogh J. – Rubus, Szokol, Fodor F., Jánvári – Abdouraman, Koller (Huszák, 89.) – Kosztics, Pákolicz, Pekár (Spitzmüller, 91.) – Bajzát (Sándor I., 61.). Edző: Mátyus János
Pécs: Gőcze – Nagy J., Balogh B. (Lantos, 27.), Csausics, Mohl – Szatmári, Horváth A. (Pölöskey, 62.), Manjrekar, Uzoma – Márkvárt, Fröhlich (Kővári, 74.). Megbízott edző: Kulcsár Árpád
Gólszerzők: Szokol (26.), Pekár (tizenegyesből 67.), Koller (88.), Pákolicz (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vérbeli kiesési rangadót rendeztek Nyíregyházán, ahol a Pécs vendégeskedett az élvonal 15. fordulójában. A hazaiaknál Törtei Tamás és Nagy Zoltán eltiltás miatt nem léphetett pályára, de így is négy korábbi PMFC-játékos szerepelt a kezdőcsapatukban.

Bátran kezdett a vendégcsapat, főleg a sérülése után visszatérő Eke Uzoma volt aktív az első percekben. Szórványos próbálkozások és labdabirtoklási fölény jellemezte a pécsiek játékát, gólt mégis a hazaiak szereztek. A 26. percben Pekár László remek szöglete után Gőcze Gergő nem mozdult ki a kapujából, az érkező Szokol Zsolt ezt kihasználva közelről a hálóba fejelt (1-0). A játék képe ezután sem változott, nagyon úgy tűnt, hogy a Szpari hazai pályán is türelmesen focizik, kivárásra játszik.

A fordulás után sem változott a játék képe: a pécsiek próbálkoztak, de hiába, a Spartacus pedig gólt szerzett: a 66. percben Koller a földre került Csausics mellett a tizenhatoson belül, Pekár pedig magabiztosan a hálóba lőtte a büntetőt (2-0). Ezután Sándor István közeli lövését védte lábbal Gőcze. Az 76. percben Kosztics beadása középen, a kapu előterében mindenki előtt elsuhant keresztben. A slusszpoén akár jelképes is lehet: az egész mezőny legrutinosabb tagja, Lantos Levente rossz labdaérintése után a Pécsről méltatlan körülmények között elküldött egykori házi gólkirály, Koller Krisztián sprintelt a kapu felé, majd a hálóba bombázott (3-0).

A legvégén még jutott idő egy szögletre, amit Pákolicz Dávid a hálóba fejelt (4-0), ezzel kiütésessé vált az újonc sikere a kiesőhelyen ragadó PMFC ellen.

– Óriási tétje volt a találkozónak, mindenki tudta, hogy nagyon fontos, úgynevezett hatpontos mérkőzésről van szó, és a csapatok is így álltak hozzá. A Nyíregyháza részéről nagyon meg volt szervezve és stabil volt a védekezés, ebből játszott kontrára. Az első felvonásban előrefelé eléggé kapkodó volt a házigazda, ez a nagy tétnek tudható be. Egyik csapat sem tudott komoly helyzeteket kidolgozni, de a Szpari taktikája bejött, mert egy pontrúgás után megszerezte a vezetést, de utána sem adta fel a zárt védekezést. Mindez a szünet után is folytatódott, és előnyben már csak arra kellett figyelnie, nehogy hibázzon védekezésben. A második gól után felszabadultak, jöttek a helyzetek, amelyekből újabb két gól született. Nagyon tudatosan, szervezetten játszott a Nyíregyháza, ezért a győzelme ilyen különbséggel is megérdemelt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője.

Olvasói sztorik