NB I

Szégyenlistára került Matyi Dezső cége

A megroppant Alexandra-cégbirodalom egykori zászlóshajója, a Pécsi Direkt Kft. is felkerült a nagy adótartozók listájára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Felkerült a 180 napon túl fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó, nem magánszemélyeket összesítő NAV-listára a PMFC tulajdonosa, az Alexandra könyvbirodalmat kiépítő Matyi Dezső első cége, a Pécsi Direkt Kft. A vállalkozás tartozásai miatt újabb bírósági végrehajtások is indultak (azonban jogerős bírósági döntés a cég felszámolási eljárásának megindításáról a mai napig nem született). Októberben egy pécsi és egy makói közjegyzői végrehajtás indult a társasággal szemben, ezeken kívül még négy hatályos végrehajtás van ellene (egy budapesti, amely az IntelliAlarm Zrt. kérésére indult, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület által indított, egy OTP Bank Zrt. által kért és egy februártól hatályos, pécsi közjegyzői). Matyi Dezső Pécsi Direktben tulajdonolt üzletrészét idén májusban foglalta le a bíróság.

A Céginfo.hu adatai szerint a Pécsi Direkt szeptember 30-ai hatállyal kilenc budapesti telephelyét törölte, így négy maradt, valamint 61 vidéki fióktelepét szüntette meg, ezzel csak 11 nyugat-magyarországi egysége maradt (ezekből öt pécsi). A dolgozói száma is tovább csökkent novemberben, az októberi 213-ról 189 főre (a társaság az év folyamán fokozatosan vált meg munkatársaitól, illetve azok egy része más céghez kerültek át; januárban még 859 munkavállalója volt).

A Pécsi Direkt ügyvezető-tulajdonosa Matyi Dezső, rajta kívül üzletrésszel rendelkezik az első felesége, Matyi Dezsőné, a kft. saját maga és a feltételezhetően Matyihoz köthető, Washingtonban bejegyzett Rainbow Publishing LLC – írja a napi.hu.

A cikk folytatás IDE KATTINTVA olvasható!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik