NB I

Robert Jarni bemutatkozott

„Nem szeretek kombinálni, a kemény és egyben támadófutballt részesítem előnyben” – mondta a horvát edző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC-nél péntek délután, sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bemutatták az új vezetőedzőt, a játékosként világbajnoki bronzérmes horvát Robert Jarnit. Győri János ügyvezető hangsúlyozta: a játékosként 81-szeres válogatott védő nem azért érkezett, hogy a klub marketingértékét emelje, sokkal inkább azért, hogy szakmai munkájával segítse a PMFC-t – írja a klub honlapja.

– Köszönöm a klub vezetésének, hogy bizalmat szavaztak nekem. Biztos sokan kíváncsiak arra, hogy miért vállaltam el ezt a posztot Pécsett – kezdte Robert Jarni. – A játékoskarrieremre büszke vagyok, de befejezettnek tekintem. Az edzői szakmában azonban még nem tettem le a névjegyemet. Szeretem a kihívásokat, számomra ez egy jó bizonyítási lehetőség, amiért hálával tartozom a vezetőség felé. Rengeteg energiát érzek magamban és szeretném a futballpályafutásom során összeszedett tapasztalatot átadni a játékosoknak. A látottak alapján a csapat nem a tabella megfelelő helyén áll. Természetesen nem rendelkezem varázspálcával, de az elmúlt napok edzésein látottak alapján biztos vagyok benne, hogy a következő mérkőzéseken a játékosok mindent megtesznek a jó eredmény eléréséért. Mindamellett, hogy sok tekintetben fejlődni is fognak.

A vezetőedző bemutatta segítőjét is: Sasa Glavas korábban a Hajduk Split felnőtt csapatánál, illetve az utánpótlásban is együtt dolgozott Jarnival. Az eddigi másodedző, Kulcsár Árpád is a szakmai stáb tagja maradt, és a horvát trénernek az első perctől kezdve segített a játékosok megismerésében, mind a taktikai, mind a felkészültségi szint tekintetében.

– Az elmúlt három edzés után sikerült a játékosokban feloldani az érkezésünk okozta görcsöt. Minden játékos életében vannak hullámvölgyek, de elmondtam mindenkinek, hogy akkor válhatnak igazán jó futballistává, ha gyorsan elfelejtik a félév sikertelenségeit és visszatérnek a helyes útra. Mindenki maximális erőbedobással dolgozik, napról napra látványos a javulás – tette hozzá Robert Jarni. – Először a két élvonalbeli meccsünkre összpontosítunk, de fontos a Haladás elleni Ligakupa találkozó is. A legjobb az egészben, hogy hamarosan szünet következik és elő tudok készíteni egy olyan felkészülési programot, ami a csapat előmenetelét szolgálja. Ekkor lesz időnk az alapos ismerkedésre is. Nem szeretek kombinálni, a kemény és egyben támadófutballt részesítem előnyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik