Nemzetközi foci

Új kapus Győrben és Pécsen?

Az ETO egy tapasztalt román, a PMFC pedig egy fiatal horvát játékost szemelt ki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután a Kolozsvárról távozó Vasile Miriuta aláírta szerződését a Győri ETO vezetőedzőjeként, elismerte, hogy a CFR Cluj csapatából több játékost szeretne jelenlegi klubjához csábítani, de hozzátette, nem lesz egyszerű dolga, mert bizonyára kapnak majd jobb ajánlatokat is, mert sok értékes labdarúgóval dolgozott együtt előző együttesénél.

A stiridesport.ro cikke szerint az első kolozsvári érkező a harmincéves, egykori U21-válogatott kapus, Mihai Minca lesz. A bajnokság korábbi időszakában a második kerethez száműzték, de nemrégiben megnyerte a klubvezetőkkel folytatott vitát. Eddig még nem játszott külföldön, csak román csapatokban védett.

Érdekesség, hogy a Győri ETO hálóját a jelenlegi szezonban már három kapus védte, közülük Kamenár és Kocics légiós. A sport.roszerint egyébként a 27 éves Aitor Monroy lesz az első, akit Miriuta elhoz a CFR-től, hiszen a spanyol középpályás már a Ceahlaul Piatra Neamt együttesétől is követte őt Kolozsvárra.

Robert Jarni személyében Pécsre is új edző érkezett, és a glas-slavonije.hr cikke szerint ott is szintén új kapus igazolása várható. A horvát Olimpija Osijek utánpótlásából a húszéves Ante Anic a baranyaiak kiszemeltje, ezért hamarosan tesztelésre utazik a PMFC-hez.

Olvasói sztorik