NB I

Vasile Miriuta aláírt Győrben

A Kolozsvárról távozó vezetőedző két és fél éves szerződést kötött az ETO csapatával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

„Ma délután megtartja az első edzését a Győri ETO FC felnőtt csapatánál az új vezetőedző Miriuta László. A klubvezetés és a vezetőedző a tréning előtt sajtótájékoztatón válaszol az újságírók kérdéseire. Az itt elhangzottakról természetesen tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat is” – írja az eto.hu kedd délelőtti cikke.

Az sptfm.ro cikkében azt írják, csodát tett a CFR Cluj csapatával, mert bár a játékosok hónapokig nem kaptak fizetést, a tabella második helyén adta át a kolozsváriakat az utódjának. Miriuta úgy fogalmazott: nagyon nehéz a román labdarúgásban dolgozni, mert a játékosok semmiféle védelmet nem kapnak, ezért nem könnyű motiválni őket. Bár a magyar bajnokság gyengébb, de stabilak és jobbak a feltételek.

Az ETO-hoz két és fél évre írt alá, és egyelőre senkit nem tervez átcsábítani a CFR-től, mert először szeretné látni, a jelenlegi győri keretből kire számíthat és kire van szüksége. Hozzátette: bár távol volt a családjától, a továbbiakban is vállalta volna ezt az áldozatot, és Romániában maradt volna, ha normalizálódnak a pénzügyi feltételek.

Korábban írtuk:

A román élvonal 15. fordulójában a CFR Cluj hazai pályán 4-0-ra legyőzte a CSMS Iasi együttesét. Az országos sportsajtó már korábban előrevetítette, hogy a vasárnapi meccs után bejelenti távozását a kolozsváriak vezetőedzője, a játékosként magyar válogatott Vasile Miriuta, és a Győri ETO kispadján folytatja pályafutását.

Ezt most a szabadsag.ro cikke is megerősítette. Miriuta lemondott, sőt két és fél évre már alá is írt a Győri ETO-nál. Bár a csapatban többen (Felgueiras, Monroy, Camora, Rada, Deac) már tudtak róla, a játékosok többsége is vasárnap este értesült a változásról.

– Kapnak a fiúk egy pohár sört, és megyünk tovább. Köszönöm, hogy edzője lehettem e csodálatos együttesnek – mondta Miriuta, aki 2013 decemberében vette át a vasutascsapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik