NB I

Sok újat nem lehetett látni

Hajszán Gyula szerint a Győri ETO-nak igenis szüksége lenne néhány játékosra Kolozsvárról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Döntetlennel debütált a Győri ETO kedden kinevezett vezetőedzője, Vasile Miriuta, csapata ugyanis az utolsó pillanatokban kapott góllal 2-2-re végzett a vendég Paks ellen az élvonal 16. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A vizes, csúszós pályán az első helyzet a vendégeké volt, az első félidő derekától azonban átvette az irányítást a Győr, ám ez gólszerzési lehetőségekben nem igazán mutatkozott meg, többnyire mezőnyjátékot láthattak a nézők. A szünet után ismét veszélyeztetett a kontrákra játszó Paks, de Kocics bravúrral védett. A második félidő közepén aztán megszerezte a vezetést az ETO, de a tolnai gárda nem adta fel.

Csertői Aurél vezetőedző a 71. percben két cserével frissítette csapatát, és egy perccel később ez a két játékos hozta össze az egyenlítő gólt: Hahn János adott be Simon Andrásnak, aki a hálóba fejelt – mindkét futballistának ez volt az első labdaérintése a mérkőzésen. A paksiak öröme azonban nem tarthatott sokáig, néhány perccel később ugyanis Lipták révén ismét előnybe került a Győr, amely ezt a vezetést sem tudta megtartani: a hajrában egy potyagóllal egyenlítettek a vendégek.

A hazaiak augusztus 31. óta először gyűjthették volna be a három pontot saját közönségük előtt, míg a Paks sorozatban hatodik idegenbeli bajnokiján maradt nyeretlen.

A mérkőzést és a győri klub, illetve a csapat helyzetét a Rangadó.hu állandó szakértője, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa, Hajszán Gyula elemezte:

A győriek védekezése valamilyen szinten össze van rakva, de mindkét csapatnál látszott, amikor próbálkoztak, hogy gyenge a támadójáték. Persze, ez már megvolt ezelőtt is, sőt talán most még egy kicsit lendületesebbek is voltak, próbáltak támadni, de látszott, hogy a letámadásban nincs egység. Sok újat nem lehetett látni. Miriuta most olyan helyzetben van – és szerintem Horváth Ferenc is olyan helyzetben volt –, hogy a csapat van válságban. Ilyen időszakon mi is átestünk annak idején, hogy kúsztunk-másztunk, hiába csináltunk mindent, rossz játékkal és jó jártékkal is ikszeltünk, mert mindig bejött egy ilyen nokedli-gól – kezdte Hajszán Gyula.

Nem akarom bántani ezt a Kocics nevezetű partizánt, mert ez mind annak az eredménye, hogy Horváth Ferenc az elején kapust váltott. Én Kamenárt jobb kapusnak tartom, függetlenül attól, hogy voltak marhaságai, de drasztikusan nem nagyon ment el rajta meccs. Én azt mondom, jól védett, nem tudom, miért kellett lecserélni, ez most annak a következménye. Az új edző nyilván nem akart mindjárt belenyúlni a kapusposztba, de ilyen gólt kapni, vicckategória… Nem tudom, ki fog neki most jó tanácsokat adni, vagy kire fog hallgatni, talán a megérzéseire, de szerintem Kamenár jobb, megbízhatóbb kapus, továbbra is bizalmat kellett volna adni neki. Kocicsnak kis túlzással egyet lőttek kapura a paksiak, az is kijött róla, és helyzet lett belőle.

Egy kapusnál nagyon sokat számít, hogy az a négy vagy öt védő, aki előtte van, csak benne bízhat, de ha ilyen gólokat kap, attól fogva megszűnik az a kis bizalom is a kapussal szemben, mert az lesz a többiekben, hogy jaj istenem, csak kapura ne lőjenek, mert gól lesz belőle. Biztosan nagyon sokat fog számítani, hogy Miriuta kiket, milyen kvalitású játékosokat fog tudni idehozni. Talán a hátsóalakzattal nincs olyan nagy probléma, úgy gondolom, inkább a támadószekciót kellene megerősíteni. Rudolf próbálkozik, de neki nem az lenne a feladata, hogy centerből visszalép a labdákért, megpróbálja megjátszani, aztán odaérni rá, ez nem működik, kizárt dolog.

Szerintem a meccslabda ezúttal is nála volt, kettő-egynél kilépett és elrúgta a rövid sarok irányába. Nem is tudom, miért oda akarta lőni, hiszen a kapus a rövid sarkot fogta, de rogyasztott, olyan testhelyzetben volt, hogy szinte már ült, abból a pozícióból nagyon nehéz elindulni, ezért a hosszút kellett volna céloznia. Akik csereként beszálltak, sokat nem tettek hozzá a csapatjátékhoz. Az átigazolási műsor szerintem úgy zajlik majd, hogy a kolozsvári klub elég nagy bajban van, onnan a játékosok nyilvánvalóan menekülni fognak. Kérdés, hogy onnan hány embert tudnak kimenteni azok közül, akikre Miriuta számítana. Ha néhányukat sikerülne idehozni, akkor a következő feladata a beilleszkedés és a csapattá kovácsolás lenne – mondta végül Hajszán Gyula.

Olvasói sztorik