NB I

Végre nem a negatívumok dominálnak

Dzsudzsák Balázs elmondta: karrierje egyik legszebb gólját lőtte a válogatott bukaresti mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bukaresti 1-1 után kedden este Szalai Ádám góljával 1-0-s győzelmet aratott a Feröer-szigeteken a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtező F-csoportjának harmadik fordulójában. A nemzeti együttes repülőgépe szerda délután landolt Ferihegyen, ahol a küldöttség rögtönzött sajtótájékoztatót tartott. A mienk bukaresti gólszerzője, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs összegezte és értékelte az elmúlt napok eseményeit.

– Elégedettek lehetünk. Tisztes helytállást szerettünk volna, és legalább egy pontot elhozni Romániából. Ez sikerült, úgyhogy nagyon nagy boldogság volt a csapat részéről. A második félidőben a csapat komoly hozzáállásról tett tanúbizonyságot. Nagyon nehéz volt játszani, hiszen minden percben hangrobbanás volt, vagy valami megzavarta a játékot. Kifejezetten büszke volt mindenki a csapatra és a teljesítményre. A Feröer elleni mérkőzést lezárom annyival, hogy tudom, nem volt élvezetes nézni, és nem úgy ültek le a szurkolók, hogy kínkeserves egy-null lesz, de ugyanúgy három pontot kaptunk, mintha öt-nullra nyertünk volna, és számunkra ez most a legfontosabb. Négy ponttal továbbra is versenyben vagyunk, és koncentrálhatunk a finnekre – kezdte Dzsudzsák Balázs.

– Mennyire volt nehéz Feröer ellen műfüves pályán játszani?
– Nagyon nehéz volt. Mindenki azt mondta a végén, hogy ez a meccs biztosan bekerül a legrosszabb élményei közé. Az ellenfél is rettentően kellemetlen volt, és nagyon élvezte ezt a pályát. A hazaiak tudták, hogyan kell rajta passzolni, közlekedni. Mi pedig nem tudtuk eldönteni, hogy csúszik, vagy nem csúszik, és milyen stoplist vegyünk fel rá. Nagyon örülünk, hogy sikerült egy pontrúgás után megnyernünk ezt a meccset.

– Lelkileg mennyire viselte meg a csapatot a szünet előtt kapott gól Bukarestben? Mi hangzott el az öltözőben?
– A kapott gól nem jött jókor, negyvennégy percig ha nem is tökéletesen, kisebb-nagyobb védekezési csúszásokkal lehoztuk helyzet nélkül. Persze nyomtak, domináltak a románok, de nem nagyon tudtak mögénk kerülni. Sajnos a negyvennegyedik percben egy picit kihagytunk, de bementünk az öltözőbe, és mindenki nyugodt volt, nem kapkodtunk. Újdonság volt ez a nyugodtság, hogy null-egyes állásnál nem üvöltözés, ordibálás volt, hanem a kapitány is azt kérte tőlünk, hogy merjünk bátrabban játszani előrefelé, és higgyük el, hogy ezen a meccsen igenis lehet keresnivalónk. Feljebb toltuk a védekezésünket és középen több labdát tudtunk szerezni, ebből eleve emberfölényben voltunk, és ezt ki tudtuk használni. Voltak mögé kerüléseink, beadásaink, és szerencsére nagyon jól eltaláltam a szabadrúgást. Biztos vagyok benne, hogy az egyik legszebb gólom lesz a karrierem során, már csak amiatt is, mert milyen felfokozott hangulatú mérkőzés volt. Nagyon örülök, hogy ilyen meccsen sikerült, és ilyen jókor jött ki ez a lépés.

– Két kedvező eredmény született, de azért nem volt minden tökéletes. A hibákat is fel tudja úgy dolgozni az ember, mint a szépen belőtt szabadrúgásgólt?
– Feldolgozni nem tudjuk, ahhoz kellene az is, hogy holnap találkozzunk a stábbal és a játékosokkal. Holnaptól megint arra koncentrálok, hogy a Dinamóban fitt legyek és egészségesen jöjjek majd haza. Ez majd a novemberi összetartásra fog maradni. Egy szót azért már említett a szövetségi kapitány is, a feröeri mérkőzéssel nem szeretne sokat foglalkozni. Túl vagyunk rajta, sokat elemezni nem fogunk. Inkább a románok elleni meccsen lesz a hangsúly, hiszen egy olyan csapatról beszélünk, amely nekünk ellenfelünk, és meg kell majd vele küzdenünk a továbbjutásért. Végre egyszer úgy beszélgethetünk majd, hogy nem a negatív dolgok fognak dominálni.

– Dárdai Pál kihozta a csapatból a maximumot, vagy maradt még a tarsolyban a finnek ellen?
– Ha a finneket behúzzuk, akkor mindenképp a maximumot hozta ki a brigádból. Ne zárjuk le ezzel a négy ponttal. Nagyon örülünk ennek a négy pontnak, de az ő küldetése a finnek, valamint az oroszok után fog egyelőre véget érni. Nagyon remélem, hogy mi is hozzá tudjuk segíteni őt és a stábot ahhoz, hogy még jobban elgondolkodjon. Nekünk annyi a dolgunk, hogy hazai pályán hasonló felfogású játékot nyújtsunk, mint a románok ellen. Biztos vagyok benne, hogy akkor nem érhet minket meglepetés, és itthon tudjuk tartani a három pontot.

– Magánbeszélgetésekben próbálják rábeszélni a kapitányt, hogy maradjon?
– Egyelőre ez még nem történt meg. Biztos jól fog neki esni, ha odáig eljutunk, de szerintem az is visszajelzés számára, hogy mennyire meglepődött a csapat hozzáállásán, kreativitásán és egységén. Ha volt is benne egy pici hezitálás, hogy ne vállalja, az biztosan elszállt. Talán mondhatom az ő nevében is, hogy kellemes csalódott, úgyhogy nem hiszem, hogy nekünk bele kell szólnunk, ha esetleg a maradás mellett döntene. Remélem, hogy még nehezebbé tudjuk tenni számára a döntést – mondta Dzsudzsák Balázs.

Olvasói sztorik