NB I

Bekő bízik a szebb jövőben

A KTE edzőjének minden olyan játékos fontos, aki hozzá tud tenni csapata játékához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kecskemétiek nem mondhatják, hogy unalmas időszakot éltek át a közelmúltban. Nagyon rossz eredményekkel, négy vereséggel indították a szezont, de aztán a Pécs, a Nyíregyháza, illetve legutóbb a veretlen Paks ellen is nyertek. A Győri ETO legyőzésére is lett volna esélyük, de a heves esőzés miatt az a meccs félbeszakadt, ennek ellenére a nyolcadik helyen állnak a tabellán.

Nem várt erősítéssel is büszkélkedhet a KTE, hiszen leigazolta Laczkó Zsoltot, aki korábban Olaszországban és a válogatottban is futballozott. A 27 éves védő a paksi meccsen már be is mutatkozott. A DigiSport televízió csütörtök reggeli műsorában Bekő Balázs vezetőedző elmondta: csapata játékához nem nehéz alkalmazkodni, ezért Laczkónak is könnyű lesz megtalálnia a helyét benne.

– Meg volt elégedve Laczkó Zsolttal?
– Igen. Annyit és azt csinálta, amit megbeszéltünk előtte, nem akart többet, kevesebbet pedig nem tett, úgyhogy teljesen jó volt. Három-négy hónap játék nélkül nagyon hosszú idő. Nem gondolom, hogy fizikailag elfáradt, inkább fejben, mert a koncentráció sok energiát kivett. Megbeszéltük, ha úgy érzi, hogy ez már a rovására megy a játékának, akkor cserélünk – mondta Bekő Balázs.

– Éppen egy ilyen ember hiányzott a baloldalról?
– Hogy milyenek a lehetőségeink, azt nagyon sok dolog befolyásolja. Nekem minden olyan játékos fontos, aki hozzá tud tenni a mi kis valóságunkhoz, és előre tud minket vinni. Hogy ez milyen poszt, az tulajdonképpen annyira nem lényeges. Nyilván, ha még stabilabbak akarunk lenni és még jobbak, akkor ugye hátulról építkezik általában az ember, tehát ez is egy fontos kérdés volt, úgyhogy nagyon örültem annak, hogy Zsolt hozzánk jött.

– Laczkó Zsolt játéka könnyen beilleszthető abba a szisztémába, amit a KTE játszik?
– Igen, ő olyan játékos, aki nagyon sokat tapasztalt már. Nem idős, sőt még most is nagyon fiatal, ezért könnyen alkalmazkodik. De nem is túl nehéz a mi játékunkhoz alkalmazkodni, nagyon befogadó közeg a miénk, és könnyű benne megtalálnia a helyét.

– Ez háromvédős szisztéma?
– Tulajdonképpen igen, háromvédős, és attól függően alakítjuk, hogy éppen mi dominálunk, vagy az ellenfél.

– A KTE számára a lehetőségeihez mérten mi számítana jó eredménynek?
– A szezon előtt picit bátran fogalmaztam, és azt mondtam, hogy szeretnénk előrébb lépni a tavalyinál. A szezon eleje nem úgy sikerült, mert négy vereséggel kezdtünk, de utána sikerült felállnunk. Négy meccs után sem voltam megijedve, hogy ez nem fog sikerülni. A fiatalok beépítése már tavaly elkezdődött, most ez markánsabban megy. Az a két-három ember, aki bekerült, ők már szinte kihagyhatatlanok a csapatból. Játékban és eredményességben is szeretnénk előrelépni. Nyilván a körülményeinkhez és a lehetőségeinkhez mérten kell ezt kezelni, de nagyon bízom benne, hogy a jövőnk szebb lehet.

– A Magyar Kupában, a Vác elleni meccsen mi történt?
– Sajnálom, mert minden mérkőzés és minden lehetőség fontos mindenkinek. Sajnálom, hogy elszúrtuk, de ilyen az élet, nálunk nagyobb csapatok is elbuktak már.

– Pakson sok gólt lőttek, ráadásul idegenben, egy komoly teljesítményt nyújtó csapat ellen. Ez már körülbelül az volt, amit elképzel?
– Igen, ez már körülbelül az volt, amit tudunk, de éppen valamelyik nap mondtam a játékosoknak, hogy meg kell nézni az első négy és a második öt meccsünk közötti különbséget. Az első négy során kaptunk kilenc gólt és nem szereztünk pontot, a következő öt találkozón négy gólt kaptunk és tizenegy pontot szereztünk. Markánsak a különbségek.

– Laczkó Zsoltnak lesz lehetősége újra válogatottnak lenni, ha jól teljesít Kecskeméten?
– Azt gondolom, mindenkinek megvan a lehetősége. Mindenki tudja, mert Dárdai Pál elmondta, hogy mik azok az elvek, ami alapján ő válogat. Zsoltnak nyilvánvalóan megvan az a tapasztalata, ami ehhez kell. Ha meglesz neki az a játék is, ami most még hiányzik egy picit, és ezt fokozni tudja, akkor – mivel nem dúskálunk balhátvédben Magyarországon, akik meg tudják állni a helyüket nemzetközi szinten is – a lehetőség adott.

Olvasói sztorik