NB I

Megtörte a Paks lendületét a KTE

A Kecskemét a veretlen paksiak otthonában nyert 3-2-re az élvonal tizedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 10. forduló
MVM-Paks – Kecskeméti TE 2-3 (1-1)
Paks, 1500 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Paks: Molnár P. – Gévay, Kovács G., Fiola, Báló – Tamási Zs., Kecskés (Hahn, 79.) – Bartha (Nagy R., 79.), Haraszti, Bertus – Könyves (Simon A., 50.). Edző: Csertői Aurél
KTE: Tujvel – Botka, Lovrics, Karan, Varga R., Laczkó (Fótyik, 70.) – Vukaszovics (Eninful, 89.), Szavics, Kitl – Bebeto (Novák, 74.), Balázs Zs.. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Kovács G. (7.), Haraszti (93.), illetve Bebeto (5.), Botka (61.), Balázs Zs. (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal első kilenc fordulójában nem talált legyőzőre a Paks – az együttes a tizedik fordulóban az elmúlt négy bajnokiján veretlen Kecskemétet fogadta.

Gyors gólváltással indult a találkozó: az ötödik percben Balázs Zsolt passzolt Bebeto elé, aki alig öt méterről nem hibázott (0-1). Két perccel később egy szögletből érkezett a paksi válasz: Karan és Kovács Gábor párharcát utóbbi nyerte, s berobbanva egyenlített (1-1). Főként a hazai szögletek jelentették a legnagyobb lehetőségeket az első negyedórában – derül ki a KTE honlapjának tudósításából.

A 16. percben Fiola lövését Tujvel védte. Öt perccel később Kitl lövése kerülte el nem sokkal a kaput. A 24. percben Szavics szabadrúgásáról mindenki lemaradt, de Molnár figyelt, így megkaparintotta a játékszert. Két perccel később a másik kapu előtt Bartus jutott szabadrúgáshoz – az ő kísérlete Tujvel ölében halt el. Fél óra elteltével Haraszti éles lövése ment el a kapu előtt. A folytatásban sem változott a játék képe: főleg pontrúgásokból veszélyeztettek a csapatok, de gól nem született, így egy-egy gól esett mindkét oldalon az első félidőben.

Az 53. percben Varga lövése jelentette az első komolyabb momentumot a második félidőben, de Molnár a helyén volt. Két perccel később előbb Vukaszovics, majd Balázs Zsolt hagyott ki egy-egy vendéghelyzetet. A 61. percben ismét megszerezte a vezetést a Kecskemét: Balázs Zsolt passzát Botka lőtte a hálóba (1-2).

Támadásban maradtak a vendégek: Balázs fejese kerülte el a kaput a 65. percben. A másik oldalon Tujjvel kapus volt munkában: Fiola ziccerét fogta a KTE portása, majd Kovács löketét ütötte fölé. A fordulásból a KTE újabb gólt szerzett: Balázs Zsolt estében kotorta a labdát a kapuba (1-3). Az utolsó percben még szépített Haraszti révén a Paks, de a KTE győzelme nem forgott veszélyben. Némi meglepetésre megtörte a paksi veretlen sorozatot Bekő Balázs csapata, és idegenben gyűjtötte be a három pontot.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a paksiak korábbi válogatott védője a helyszínen tekintette meg.

– Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség – mondta Éger László. – Mindkét csapat nyíltan játszott, bátran támadott, ennek is köszönhető az öt gól. A semleges szurkolók elégedettek lehettek, mi paksiak kevésbé. Nem történt azonban semmi baj, menni kell tovább. A csapatra eddig nem volt jellemző, hogy sok gólt kap, most egy meccsen viszont kapott hármat is – bár azt mondom, inkább legyen így, hogy most ennyiszer bevették a kaput, de a folytatásban ismét sokáig maradjon érintetlen a háló. Kettő-egynél a KTE talált egy gólt, ott látszott, hogy eldőlt az amúgy ikszes mérkőzés. A vendégek kihasználták a hazai csapat hibáit, amiből most több volt, mint a korábbiakban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik