NB I

Túl van lihegve a román-meccs

Laczkó Zsolt szerint benne van a bukaresti meccsben, hogy a magyarok számára jó eredmény szülessen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget ért Laczkó Zsolt bolyongása. A válogatott játékos legutóbb a Ferencvárosban szerepelt, de nem tudott azonos hullámhosszra kerülni Thomas Doll vezetőedzővel. Ezután Felcsúton, majd a Vasasnál edzett, végül a Kecskemét igazolta le. Első mérkőzésén új csapata legyőzte is addig még veretlen Paksot, és a tabella nyolcadik helyére került, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a mezőny tagjainak többsége.

A DigiSport televízió csütörtök reggeli műsorában a 27 éves védő elmondta, szeretne újra válogatott lenni, de a legfontosabb számára most a KTE sikere.

– A Paks ellen máris játszott hetven percet. Hogy ízlett?
– A lényeg az volt, hogy nyertünk. Új helyzetben, új csapatban nem könnyű játszani, hiszen három-négy edzést töltöttem a csapattal. Még formálódni kell taktikailag, ehhez szükséges az együttlét a csapattal, de összességében jól működött, személy szerint jól éreztem magam a pályán – kezdte Laczkó Zsolt.

– Mennyi időt vesz igénybe visszazökkenni a játékba?
– Nehéz meghatározni, hány meccs kell ahhoz, hogy jó formában legyen egy játékos. Nyilván az is sokat számít, ha vannak sikerélmények a csapatban, és egy játékos jól érzi magát. Személy szerint úgy gondolom, három-négy mérkőzés mindenképpen kell ahhoz, hogy az erőállapot és a koncentráció meglegyen. Teljesen más csak edzeni minden nap. Három-négy hónapig csak úgy készültem, hogy edzettem, edzettem, edzettem minden nap, de tétmeccset nem játszottam. Teljesen már az edzés és a mérkőzés.

– Megnyugodott? Rendeződtek a dolgai?
– Nyugodt voltam előtte is, tudtam, hogy úgyis lesz olyan lehetőségem, ami a jövőre nézve jó lesz, szóval nem aggódtam, csak telt az idő, már szeptember vége volt… Fejben nem volt könnyű.

– Miért választotta a Kecskemétet.
– Nagyon egyszerű: szimpatikus volt a csapat. Előtte több mérkőzésüket is megnéztem, és azt láttam rajtuk, hogy agresszívek. Nekem fontos az edző személye is, szeretem a karakteres edzőket, ez meglátszik a csapaton. És a játéklehetőséget is néztem. A legeslegfontosabb az volt a mostani helyzetemben, hogy játsszak.

– Szereti a KTE olaszos, háromvédős játékát?
– Nekem mindenképpen pozitív volt, hogy ezt játssza a csapat, mert régebben Olaszországban játszottam ezt, nem is egy klubnál.

– Egyelőre egy szezonra szerződött Kecskemétre. Lehetnek hosszabb távú kilátások?
– Nekem a következő mérkőzés a legfontosabb, arra próbálok tervezni, próbálok sikeres lenni a Kecskeméttel, aztán meglátjuk, hogy alakul… Egyelőre nyárig szól a szerződésem. Szeretnék minél többet játszani, nekem ez a fontos.

– A Fradiban nem nagyon játszott, a válogatottból is kikerült. Elképzelhetőnek tartja, hogy már Dárdai Pál felfigyel önre, ha a bajnokságban jól teljesít?
– Úgy gondolom, ha jól fogok teljesíteni, jól fog menni a játék a csapatban – mert nyilván a csapat sikeressége is kell ahhoz, hogy egy játékos kiemelkedjen –, akkor ez is benne van. Természetesen szeretnék válogatott lenni, mint mindenki, de számomra most a Kecskemét a legfontosabb, hogy a következő mérkőzésen sikeresek legyünk. Hogy novemberben vagy később a válogatottságig el tudok-e jutni, ez a jövő zenéje.

– Mit vár a Románia elleni selejtezőtől?
– Az lesz a legfontosabb, hogy merjenek játszani a srácok. Kicsit túl van lihegve ez a mérkőzés, tudjuk az ellentéteket, a problémákat ezzel kapcsolatban, de az lesz a lényeg, hogy a fociban ki a jobb? Szerintem a románok teljesen máshogy állnak ehhez a meccshez. Ők szakmailag jobban készülnek, nekünk is ez kell. Ahogy a keretet elnézem, ebben abszolút benne van, hogy jó eredmény szülessen.

Olvasói sztorik