NB I

Javítana a tavalyi helyezésen

Bekő Balázs szerint nem gyengült az alföldiek kerete, és markáns teljesítményt vár fiatal csapatától.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Jelentős változásokon esett át idén nyáron az NB I-ben szereplő Kecskemét csapata. Az előző bajnokságot tizedik helyen záró alföldiektől majdnem tíz játékos távozott, köztük olyan meghatározó futballisták, mint Forró Gyula vagy Póti Krisztián. A helyükre többnyire fiatal labdarúgókat igazolt KTE, amely az NB I nyitófordulójában az Európa Liga-selejtezőből csütörtökön kiesett Ferencvárost fogadja vasárnap. A Rangadó.hu megkereste Bekő Balázs vezetőedzőt, aki a felkészülésről, a jelenlegi keret minőségéről és az idei célkitűzésekről is beszélt.

– Jól sikerült a felkészülésünk, elkerültek minket a sérülések, mindenki százszázalékos munkát tudott végezni, úgyhogy egy szavam sem lehet az alapozásra – kezdte Bekő Balázs.

– A felkészülési mérkőzéseken mutatott játékkal mennyire volt elégedett?
– Maximálisan elégedett voltam. Nyilván vannak hibák, amelyeket majd finomítani és javítani kell, de az alapelképzeléseknek megfelelően játszottunk. Nagyon pozitív volt a visszajelzés a csapat részéről a felkészülési meccseken.

– A nyáron nagy átalakuláson esett át a csapat. Mit gondol a jelenlegi keretről?
– Ha számokban gondolkodunk, akkor azt mondhatom, hogy nagyon fiatal a keretünk, hiszen a csapat kétharmada kilencvennégyben, vagy azután született, ez esetben tizennégy játékosról van szó. Ezen felül a huszonegy év alattiak közé még hárman beférnek. Fiatal csapatunk van, amelyben nyolc-tíz rutinos, sok csatát megélt játékos is szerepel, akik köré nyugodtan tudom építeni ezeket a fiatalokat. Azt gondolom, ez egy nagyon jó elegy, és sokra hivatott a társaság.

– Nem érzi úgy, hogy gyengült keret?
– Nem gondolnám, hogy gyengültünk, de ezt nyilván majd az eredmények fogják megmutatni. Úgy vélem, hogy a jelenlegi keret tagjaival megfelelően tudunk majd teljesíteni.

– Végleges ez a keret, vagy várhatóak még érkezők?
– Szerintem véglegesnek tekinthető a jelenlegi keret.

– Az előző szezon előtt sokan leírták a Kecskemétet, végül stabilan a középmezőnyben végeztek. Milyen célokkal vágnak neki az idei kiírásnak?
– Mindenképpen előrébb szeretnék lépni a tavalyi helyezésnél. Egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb szezont szeretnék látni a csapatomtól, és azt várom, hogy a sok fiatal egyre markánsabb teljesítmény nyújtson, és egyre többet tudjam őket használni a bajnoki mérkőzéseken is. Nyilván sok lehetőségük lesz erre, hiszen a Ligakupában, a Magyar Kupában, és a kiemelt U21-es bajnokságban is játszhatnak ezek a srácok. Rengeteg tétmérkőzésen szerepelhetnek, úgyhogy azt várom, hogy mindenképp lépjünk előre, és minél több olyan fiatal fiú váljon meghatározó játékossá.

– Vasárnap a Ferencvárost fogadják a nyitófordulóban. Milyen összecsapásra számít a zöld-fehérek ellen?
– A Ferencváros elleni mindig kiélezett a találkozó, ami felfokozott hangulatot és néha túlfűtött játékosokat jelent a pályán. A Fradinak a nemzetközi kupakieséssel van mit feledtetnie, és nyilvánvalóan a bajnokságban meg akar felelni az elvárásoknak. Senkinek sem mindegy, hogyan kezdi a szezont, ezért nagy harcra számítok. Majd meglátjuk, hogy a játék minősége milyen lesz, de jó iramú, jó ritmusú, nagyon kemény összecsapást várok.

– A Fradinál is sok változás történt a nyáron. Mit gondol Thomas Doll együtteséről?
– Úgy gondolom, ez a Fradi még nincsen kész. Tavasszal nagyon nagy menetelésben voltak, de sok játékos távozott és sok új érkezett. Nyilván még össze kell állniuk, főleg akkor, amikor ilyen nagy céljaik vannak. Ez nem egyszerű, hiszen ha kisebb célokért küzd az ember, akkor beleférnek és elviselhetőek a botlások. A Ferencváros azonban azért Ferencváros, hogy ezt megoldja és a Fradinak Magyarországon topcsapatnak kell lennie – mondta Bekő Balázs.

Olvasói sztorik