NB I

Kecskeméti döntetlen Miriutáék ellen

A házigazda KTE 1-1-et játszott a román CFR Cluj együttesével.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – CFR Cluj (román) 1-1 (0-1)
Kecskemét
KTE: Németh V. (Verebélyi, 65.) – Vukaszovics, Karan (Komáromi, 64.), Varga R. (Kuti, a szünetben), Polyák – Eninful (Kitl, 64.), Pilipovics (Szivacski, 64.) – Balázs Zs. (Kovács Á., a szünetben), Szavics (Tölgyesi, a szünetben), Gréczi (Csillag, 64.) – Pavicsevics (Novák, a szünetben). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Vukaszovics (tizenegyesből 70.), illetve Ogbu (tizenegyesből 42.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este az NB I-ben szereplő Kecskemét a Vasile Miriuta által irányított román CFR Cluj ellen játszotta első felkészülési mérkőzését.

Nagy volt az érdeklődés a tikkasztó meleg ellenére is, a fedett lelátó széksorai bizony igencsak megteltek vasárnap kora este. A ránézésre 500-600 kecskeméti szurkoló az első percekben még kolozsvári nyomást láthatott, a vendégek több szögletet is rúghattak, de Németh Viktor és a védelem a helyén volt. Az első lövés a 7. percben Negruttól érkezett, de 25 méteres bombája fölé szállt. Negyedóra elteltével egyre jobban működött a KTE kontrajátéka, Egy Szavics-Gréczi-Pavicsevics összjáték végén a montenegrói center bólintott a kapu mellé. Lehetőségek adódtak még, de több lövést is blokkoltak a védelmek, vagy lekapcsolták az utolsó passzokat, a kapusoknak nem akadt igazán dolga a beadásokon kívül. A félidő hajrájában aztán Ogbu előtt adódott tiszta ziccer egy baloldali beadás után, de csúnyán fölé lőtt 11 méterről. A 42. percben aztán már pontosabb volt ilyen távolságból, miután az általa kiharcolt büntetőt a kapu közepébe helyezte.

Szünetben több cserét is végrehajtott Bekő Balázs, aki forgatta is játékosait, Vukaszovics például jobbhátvédként kezdett, majd fordulás után középre került Varga helyére. Az első lövés megint a kolozsváriaké volt, ám Negrut ismét az égbe bombázott, majd Deac sem talált kaput nem sokkal később. Fiatal csapattal is partiban volt a Kecskemét, majd a félidő közepén aztán újabb öt tehetség kapott bizonyítási esélyt Szivacski, Komáromi, Kitl, Verebélyi és Csillag személyében. Olyannyira jól szálltak be a fiatalok, hogy Novák csapott szép szólóba, és az akció végén csak szabálytalanul tudták megállítani, így büntetőhöz jutottak a lilák is. Az ítélet végrehajtó Vukaszovics volt, aki higgadtan gurított a jobb alsóba. Az ifjú titánok több tapsot előcsalogató megmozdulást is produkáltak, Novák kiugrásánál már a fordításra is esély mutatkozott, ám a jobb alsó mellé gurított a frissen igazolt támadó.

A folytatásban mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, ám Stana elöl Vukaszovics, Kovács elöl Joao tisztázott. Polyák Kristóf aztán kétszer is megvillantotta kitűnő bal lábát, a 18 éves balhátvéd löketeinél Vatca bravúrjaira volt szükség. Gól már nem született, de egy kitőnű csapattal játszott döntetlent a KTE felkészülés elején – tudósított a kecskemetite.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik