NB I

Felcsúton nyert a Kolozsvár

A Puskás Akadémia egyenrangú ellenfele volt a román élvonalbeli ellenfélnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán kora este a Puskás Akadémia a román élvonalbeli, Európa Liga-induló CFR Cluj csapatát látta vendégül felkészülési mérkőzésen.

A harmadik percben Sztefan Denkovics ment el a jobb oldalon, középre adása után a labdát üresen kapta meg Lencse László, aki kevéssel mellé lőtt. A 11. percben a vendégcsapat jutott vezetéshez: az oldalvonal mellől beívelt szabadrúgást Sergiu Negrut magasra felugorva fejelte a jobb alsó sarokba (0-1) – tudósít a felcsútiak honlapja.

A 16. percben könnyen megduplázhatta volna az előnyét a vasutascsapat, egy bal oldali akció végén Chuka épphogy mellé perdített. A 27. percben a gólszerző Negrut találhatott volna be újra, ám nagy ziccerben ballal mellé lőtt. Tapsot kapott a közönségtől a 34. percben Denkovics, miután a félpályáról indulva több embert átjátszott, ám a tizenhatos vonalánál megállították.

A második félidőben, szinte teljesen másik csapatot küldött pályára Benczés Miklós, ígéretéhez híven lehetőséget adott több fiatal akadémistának is, így hosszabb-rövidebb időre Hudák Martinnak, Óvári Zsoltnak, Németh Eriknek, Sallai Rolandnak vagy Makrai Gábornak.

Utóbbi a 67. percben szépen játszotta magát tisztára, és 14 méterről kapura lőtt – azonban hárított a vendégek kapusa –, néhány perc múlva pedig Sallai Roland egy sikeres köténnyel vétette magát észre. Hudák Martin a 84. percben szerezhetett volna gólt, de fölé emelt.

Az első játékrészben az inkább a CFR által uralt játék a második játékrészre kiegyenlítettebbé vált, ám a 85. percben tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, miután Papp Máté a játékvezető szerint szabálytalanul akadályozta Haminut. A büntetőt a francia Grégory Tadé értékesítette (0-2).

Két perccel a vége előtt háromgólosra növelhette volna az előnyét a CFR, ám Mikola László nagyot védett. Több gól nem esett, így vállalható vereséget szenvedett a PAFC a meglehetősen erős kolozsvári csapattól.

– Örülök, hogy egy ilyen erős csapat ellen játszhattunk felkészülési mérkőzést, hiszen így hamarabb megmutatkoznak azok a dolgok, amelyeket ki kell javítanunk, vagy esetleg nem működnek – értékelt a találkozó után Benczés Miklós. – Ennek a mérkőzésnek is rengeteg tanúsága volt, és fókuszálnunk kell azokra a dolgokra, amelyen változtatni kell.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC – CFR Cluj (román) 0-2 (0-1)

Felcsút, 150 néző. Játékvezető: Szilasi.

PFLA 1. félidő: Hajdúch – Szélesi, Tar, Tamás, Fabio – Tóth B., Czvitkovics, Denkovics, Gajdos (Molnár T., 37.) – Tischler, Lencse. 2.félidő: Hajdúch (Mikola) – Vachtler, Vaszicsku, Spandler, Gohér – Hudák, Papp M., Szakály, Molnár T. – Óvári (Sallai), Németh E. (Makrai). Edző: Benczés Miklós

Kolozsvár: Amadio – Susic (Jaime), Larie (Joa), Rada (Lopes), Camora (Ene) – Deac (Stana), Monroy (Veres), Sulei (Antonio), Costea – Negrut (Haminu), Chuka (Tadé). Edző: Vasile Miriuta.

Gólszerzők: Negrut (11.), Tadé (tizenegyesből 85.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik