NB I

Kecskeméti fiatalok góljai

Csima találata és Filyó duplája kellett a másodosztályú Balmazújváros 3-1-es legyőzéséhez.
Felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (1-1)
Kecskemét, játékvezető: Berger
KTE 1. félidő: Verebélyi – Kuti, Gyagya, Vukaszovics, Polyák – Eninful, Pilipovics – Szalai, Csima, Balázs (Gréczi, 25.) – Novák Cs. 2. félidő: Szabó G. – S. Juhász, Komáromi, Karan, Kitl – Szivacski (Csillag, 70.), Tölgyesi – Kovács, Szavics, Filyó – Pavicsevics. Edző: Bekő Balázs
Balmazújváros: Mester – Németh Á., Papp F., Bakos, Kónya – Oláh G., Virágh, Sigér D., Batizi-Pócsi – Belényesi, Kállai. Cserék: Tóth, Sigér Á., Andorkó, Angyal, Müller. Edző: Pajkos János
Gólszerzők: Csima (35.), Filyó (57., 69.), illetve Belényesi (20.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második felkészülési mérkőzésén az NB II-es Balmazújváros csapatát fogadta a Kecskemét. Bekő Balázs vezetőedző ezúttal mindenkinek igyekezett lehetőséget adni. Varga Róbert és Patvaros Zsolt kisebb sérülés miatt hiányzott, Németh Viktor helyett pedig most a fiatalok állhattak a kapuban, Gyagya Attila azonban visszatérhetett.

Az első játékrészben bátran letámadott a házigazda KTE, ennek ellenére a vendégek kulturáltan adogattak, igyekeztek nem elrugdosni a labdákat. Ezekből néhány szép akcióra is futotta az erejükből, Belényesi fejese például nem sokkal szállt mellé. Az első kecskeméti helyzetet a 16. percben jegyezhettük fel, akkor Novák Csanád indult el, majd 16 méterről nem sokkal bombázott a rövid sarok fölé.

Nem sokkal ezután Belényesi került lövőhelyzetbe jó 17 méterre a kaputól, és a kapufa érintésével kegyetlenül kilőtte a jobb sarkot (0-1). A gól után már csak kecskeméti helyzeteket láthattak a nézők, az újonnan igazolt szerb Pilipovics kapáslövése nem sokkal mellé ment, ám a 35. percben Szalai pontos beadását Csima fejelte a jobb sarokba (1-1). A szünet előtt a fordítás is összejöhetett volna az alföldiek számára, amikor megint Szalai ment el a jobb oldalon, beadása után Gréczi kapáslövése azonban a kapufán csattant.

Sokáig csak mezőnyjáték zajlott fordulás után, majd az 57. percben egy Kovács által kiharcolt labdát Filyó elképesztő erővel bombázott a jobb felsőbe (2-1). Akadt lehetőség a vendégek előtt is, de ezekből lövés nem alakult ki, ehhez kellett például Komáromi, aki kétszer is fontos pillanatban tisztázott. A KTE továbbra is igyekezett irányítani, zömében a vendégek térfelén is pattogott a labda, majd a 69. percben egy szöglet utáni kavarodásból ismét Filyó volt eredményes (3-1).

A Balmazújváros nem adta fel, Szabónak is be kellett mutatnia egy komoly védést Sigér lövésénél. A hajrában még több tetszetős kontrát vezetett a Kecskemét, ám újabb gól már nem született, így maradt a 3-1-es eredmény – tudósít a KTE honlapja.

Szombaton 9.30-tól a Cegléd, majd 11 órától a Paks vendégeskedik a Széktói Stadionban.

Olvasói sztorik