NB I

KTE–Paks: négygólos döntetlen

A Cegléd ellen a fiatalok, a második szombati edzőmeccsen a tapasztaltabbak kaptak bizalmat a kecskeméti csapatban.
Felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MVM Paks 2-2 (1-0)
Kecskemét, játékvezető: Atyánszky
KTE: Németh V. – Botka (Kuti, a szünetben), Karan, Gyagya, Polyák – Eninful – Balázs Zs., Szavics (Tölgyesi, 53.), Pilipovics (N’Diaye, 63.), Gréczi (Kovács Á., a szünetben) – Novák Cs. (Pavicsevics, a szünetben). Edző: Bekő Balázs
Paks: Molnár P. – Heffler T. (Kulcsár D., 63.), Kovács G., Gévay, Szabó J. – Kecskés (Kesztyűs, 63.), Tamási Zs. (Szekszárdi, 63.), Bertus (Báló, a szünetben) – Könyves (Hahn, 73.), Eppel (Kiss T., 73.), Bartha (Bor, 73.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Gyagya (36.), Karan (87.), illetve Bartha (51.), Kiss T. (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pályán ott lehetett a térműtétje után visszatérő N’Diaye is, aki csereként már vállalni tudta a játékot. Paksi fölény jellemezte a mérkőzés első félidejét, de ez meddőnek bizonyult. Beadásokkal, pontrúgásokkal, átlövésekkel kísérletezett a vendégcsapat, de az alföldiek védelme jól állt a lábán, Németh Viktornak igazán nagy bravúrt nem kellett bemutatnia.

Könyves, Bartha és Eppel ugyan időnként megkavarta a kecskemétieket, de az utolsó passzoknál vagy a lövésnél elfogyott a koncentrációjuk. A hatástalan nyomásra góllal válaszolt a KTE: Szavics tekert középre egy szabadrúgást, erre Gyagya robbant be jól az ötösön (1-0). A szünet előtt növelhette volna előnyét a hazai csapat, ám Gréczi ravasz csavarása elkerülte a hosszú alsó sarkot.

A második félidőt ismét támadólag kezdte a Paks. Eppel szép ollózása mellé szállt, majd Báló két közeli lövését is fogta Németh. Az egyenlítés végül egy szerencsés góllal jött össze a vendégeknek: Bartha lövése ugyanis irányt változtatva jutott a bal alsóba (1-1). A kapott gól nem fogta meg a KTE-t, amely Kuti révén a vezetést is visszaszerezhette volna, ám megpattanó kísérletét ki tudta tolni Molnár Péter.

A második játékrészben N’Diaye is beállt, aki térdműtétje után már bevethető, erőnléti lemaradása azonban még természetesen van a többiektől. Némi lendületet adott a beállása, társai bátrabban mentek fel a hajrában, és néhány lehetőséget sikerült is kialakítaniuk a paksi kapu előterében. Lábában volt a győztes gól is, ám ígéretes helyzetben rosszul találta el a labdát.

Később Balázs Zsolt átlövésénél horkantak fel a drukkerek, ám centikkel végül eltévesztette a jobb alsót. Maradt még gól a végére is, egy labdaszerzés után Kulcsár Dávid indult el a jobboldalon, beadását pedig Kiss Tamás vágta a léc alá (1-2). Két perccel később egy szöglet után rögtön egyenlített a Kecskemét: Polyák beadását Kovács Ádám fejelte vissza Karannak, aki a gólvonalon álló védő lábai között lőtt hét méterről a kapuba (2-2) – tudósított a KTE honlapja.

Olvasói sztorik