NB I

„Ez is egy feladat” – nincs pánik a KTE-nél

Bekő Balázs vezetőedző bízik benne, hogy a pécsi meccs után elindulnak felfelé a tabella aljáról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy vereség után összejött egy döntetlen a Kecskemétnek, de az újonc Dunaújváros elleni iksz nem lendítette előrébb az alföldieket az utolsó helyről. A pécsi látogatás előtt Bekő Balázs vezetőedző mégsem pesszimista.

– Bizakodó vagyok, mert szerintem egyrészt nincs túl nagy különbség a csapatok között, másrészt előbb-utóbb össze kell állnia mindannak, amin dolgozunk. Eddig sem játszottunk alárendelt szerepet a mérkőzéseken – mondta az OTP Bank Liga utolsó helyén álló csapat trénere a Rangadó.hu érdeklődésére. – Természetesen egy-egy győzelem nagyon kellene. Fontos, hogy a játékosok a negatív széria ellenére is higgyenek magukban. Ehhez talán nem ártana az sem, ha a szerencse kicsit mellénk állna végre, mert az, hogy megtesszük a magunkét, úgy látszik, nem mindig elég.

A fiatal edző tavaly már tapasztalta, hogy egy szezon során adódhatnak nehézségek, ez a mostani helyzet azonban még nehezebb. Bekő azonban nem hátrálhat meg.

– Volt egy gyengébb időszakunk tavaly is, egy ötmeccses rossz sorozat, végül abból is kijöttünk. Valamivel könnyebb szituáció volt, hiszen előtte azért voltak győzelmeink. Most ez van, ezzel kell megbirkózni. Nem hiszem, hogy tőlem idegen dolgokat kell kipróbálni, ha úgy vesszük, ez is egy edzői feladat. Nyilván nem egyszerű, hiszen csapatjátékról beszélünk, nem kizárólag egy emberen múlik, mi lesz.

– A kapott góljaink nagy részét egyéni figyelmetlenségből, hibákból kaptuk, ez kis odafigyeléssel orvosolható lenne. A támadójátékban szintén: megszervezhetem a legjobban a taktikát, van egy határ, amin túl a játékosokon múlik, mit hogyan oldanak meg a kapu előtt. Én annyit tehetek, hogy megpróbálom oldani a görcsösséget, bízom benne, hogy sikerül. A korbácsot nem vettem elő, de általában azt amúgy is együtt kell alkalmazni a simogatással. Megvannak azok a jelek, amik alapján – ha az edző jól olvassa a csapatát – meg lehet találni az éppen megfelelő megoldást.

Kecskeméten a rossz rajt ellenére nyugalom van, állítja a tréner, a vezetők engedik dolgozni. És reméli, a Pécs ellen a hét végén a pontok száma is gyarapodik, elvégre az ellenfél sincs sokkal jobb helyzetben.

– Semmilyen nyomást nem érzek felülről. A vezetőink is tudják, hogy komoly átalakuláson ment át a keret. Persze, a végtelenségig nem mehet úgy tovább, hogy nincsenek pontok. De nálunk gazdagabb, erősebb csapatoknál is vannak problémák, mindenkinek megvan a maga baja. Nem is kell valami nagyon nagy győzelmi szériát elkapnunk, elég lenne néhány apró siker, hogy elfelejtsük a jelenlegi helyzetünket – tette hozzá Bekő Balázs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik