NB I

Nyeretlenek maradtak a nyeretlenek

Az újonc Dunaújváros a Kecskemét vendégeként ért el 0-0-s döntetlent az élvonal ötödik fordulójában.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Kecskeméti TE – Dunaújváros PASE 0-0
Kecskemét, 1500 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
KTE: Tujvel – Lovrics, Karan, Varga R., Fótyik (N’Diaye, a szünetben) – Vukaszovics – Botka, Szavics (Tölgyesi, 63.), Pilipovics, Balázs Zs. (Csillag, 76.) – Novák. Edző: Bekő Balázs
DPASE: Milinte – Villám, Sárközi, Szekeres A., Csehi – Jakab D. (Muscat, 73.), Petneházi (Böőr, 86.), Józsi Gy., Zsótér (Thiago, 66.), Orosz M. – Urbin. Edző: Dobos Barna

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két nyeretlen csapat mérkőzött egymással az OTP Bank Liga ötödik fordulójában: a még pont nélkül álló Kecskemét az egyetlen pontot szerző, újonc Dunaújvárost fogadta.

Az első percben Vukaszovics távoli próbálkozása adta meg az alaphangot, ám kísérlete fölé szállt. Egy perccel később Fótyik kísérletét blokkolták a vendégek, majd Pilipovics lövését fogta Milinte. A kilencedik percben Novák lépett ki a labdával, de ziccerben fölé lőtt. Támadásban maradt a KTE: a 11. percben Botka iramodott meg a megszerzett labdával, majd Milinte kezeibe lőtte azt. Egy perccel később a Dunaújváros is eljutott az ellenfél kapujáig, de Orosz Márk lövése nem okozott gondot Tujvelnek.

A kezdeti iram alábbhagyott, hosszú percekig a mezőnyben folyt a játék. A 22. percben ismét Milinte volt munkában, ezúttal Fótyik fejesénél. Két perccel később is a rutinos újvárosi portásnak kellett figyelnie, ekkor Szavics próbálkozott – derül ki a Kecskemét honlapjának tudósításából.

Fél óra elteltével előbb Csehi kísérlete kerülte el a hazai kaput, majd Balázs Zsolt lövésénél Milintének nem kellett közbeavatkoznia. A 36. percben Urbin fordult kapura, de Tujvel jól zárta a szöget. A negyvenedik percben Szavics szabadrúgását kiejtette a vendégek kapusa, Novák közelről lőtt a hálóba, azonban a játékvezető kapustámadás miatt nem adta meg a találatot. Az első félidő hajrájában újabb komoly helyzet már nem adódott a csapatok előtt, így 0-0-val zárult az első negyvenöt perc.

A második félidő is hazai helyzettel indult: Novák fejesénél volt jó helyen Milinte. Az ötvenedik percben Balázs Zsolt tesztelte a vendégek kapusát, de ezúttal sem sikerült túljárni az eszén. A 64. percben N’Diaye került ziccerbe, de mellé lőtt. Egy perccel később Novák is közelről próbálkozhatott, sikertelenül. A 68. percben Balázs Zsolt szabadrúgása szállt fölé.

A 71. percben N’Diaye ismét ziccerben lépett ki, de lövése ezúttal Milinte lábáról pattant mellé. A kontrából majdnem gólt szerzett a DPASE: Rhiago fejesénél nagy bravúrral mentett Tujvel. A 74. percben ismét Balázs lövését fogta Milinte. A hajrában egyik csapat sem tudta feltörni ellenfele védelmét, így maradt a 0-0.

A két nyeretlen együttes maradt nyeretlen az NB I-ben – a Kecskemét megszerezte első pontját, míg a Dunaújváros megduplázta eddigi pontjainak számát.

– Jó mérkőzésnek mondható, hiszen a végén már mindkét csapat győzelemre játszott. A Kecskemétnek is voltak veszélyes lehetőségei, leginkább felívelésekre és szélsőjátékra alapoztak, a magas embereikre próbálták építeni az akcióikat. A Dunaújvárosnak volt két olyan szituációja, ami nem a csapaton múlt, majd a tévében meg kell nézni, lehet, hogy ezek is befolyásolták a végeredményt. Ugyanazt érzem, mint a múlt héten: az egyik szemem sír, a másik nevet. Közelebb álltunk a győzelemhez, lépegetünk előre, de még mindig nem tudjuk átlépni azt a pontot, ami az első győzelemhez kell – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője.

Olvasói sztorik