NB I

„A mai napig nem értem Mátyus döntését”

Az örök beugró, Kovács László továbbra is kapusedzőnek tartja magát, ezért nem tervez hosszútávra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem számolja, hányadszor ugrik be vezetőedzőnek. Kovács László a Lombard Pápa örök „Szurgent Lajosa”, azaz megbízott edzője ismét átvette az edzések irányítását, miután Mátyus János mindenkit meglepve, hat forduló után megköszönte „élete lehetőségét” és otthagyta a csapatot. A Lombard pénteken az MTK-t fogadja, a kapusedzőből ismét vezetőedzővé előlépett Kováccsal a kispadon. Hacsak addig nem kerül „igazi” tréner a pápaiak élére…

– Nem úgy fogalmaznék, hogy beugrom. Tizenhét éve dolgozom együtt Bíró Péterrel, aki mindig megbízott bennem. Amikor ilyen probléma adódik, rám bízza ezt a feladatot, mert nem akarja elkapkodni az edzőválasztást – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Kovács László. A konkrét feladatokról pedig így nyilatkozott: – Nem úgy fogom fel, hogy valakinek le kell vezetnie az edzéseket. Ős-lombardos vagyok, nekem ez a csapat a mindenem. Csak az érdekel, hogy minél jobban szerepeljen.

A helyzetről, amibe a csapat került, Kovácsnak is megvan a maga véleménye. Mint elmondta, Mátyus lemondására senki sem számított és nem is volt könnyű napirendre térni felette, valószínűleg a klubtulajdonosnak sem.

– A mai napig nem értem Mátyus Jani döntését. Elég nehéz hat fordulón vagyunk túl, szereztünk nyolc pontot, egyáltalán nem állunk rosszul. Csalódás a döntése, mert a csapat szerette őt, többen is utánamentek, hogy gondolja meg magát. Hogy miért döntött így, nem tudom, nem akarok az ő fejével gondolkodni. De nem csak a játékosok, a tulajdonos számára is csalódást jelentett, hogy lemondott. Bíró Péter meg merte tenni, hogy az NB III-ból felhozta őt, kezébe adta a csapatot, azt mondta neki, itt van, csináld. Ezek után ő így döntött. Hogy mire mentek volna együtt, ő és a klub, nem tudom megmondani, nem vagyok jós. De azért csak megvertük a Fradit, ikszeltünk a Győrrel… A játékosok hittek Mátyusban.

A kérdéshez, hogy Kovács Lászlóval mire mehet(ne) a Lombard, ironikusan közelít az örök beugró. Na igen, Pápán némileg behatároltak a lehetőségek.

– Nagyon jó lenne, ha pénteken berakhatnám a kezdőbe Messit meg Ronaldót, de nyilvánvalóan nem így lesz. Jelenleg ez a játékosállomány adott, ez jelenti a Lombard FC-t, ebből kell kihoznunk a maximumot. Biztos, hogy volt már erősebb állományunk is, de változtatni ezen már nem tudunk. Hogy meddig szól a megbízatásom, nem tudom. Ha a tulajdonos holnap megtalálja a megfelelő edzőt, akkor az illető ül le a kispadra, ha nem, akkor én. Az biztos, Bíró Péter nem szeretne kapkodni, nem is lesz könnyű találni valakit. Kiscsapat vagyunk, nem vet fel minket a pénz. Olyan kvalitású edzőt szeretne, akire rá meri bízni a csapatot.

Ez az edző hosszú távon nem Kovács László lesz, jóllehet, volt már sikeres beugrása Pápán, de a képesítése és az ambíciói sem a vezetőedzői posztra kvalifikálják – mást tart elsődleges feladatának.

– Egyrészt nincs meg a pro licencem, másrészt én kapusedző vagyok, azzal együtt, hogy voltam már vezetőedző NB III-ból indulva felfelé, minden osztályban. Ha nagyképűnek mondanak, az sem baj, de én az ország egyik legjobb kapusedzőjének tartom magam. Talán Szűcs Lajos jó bizonyíték rá, negyvenen túl is évről évre a legjobbak között van a posztján. Ez az én igazi profilom, a vezetőedzői munkával nem foglalkozom, csak ilyenkor, amikor épp rám kerül a sor. Ezt szívesen csinálom, mert a bizalomért cserébe a maximális tudásomat igyekszem adni – tette hozzá Kovács László.

Olvasói sztorik