NB I

Horváth Ferenc: Nem fogják olcsón adni a bőrüket

Az északírek ellen 2000-ben gólt szerző ETO-edző szerint brusztolós, kemény ellenfél vár a mieinkre vasárnap.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután Észak-Írország legjobbjait fogadja a magyar válogatott a ferencvárosi Groupama Arénában a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában. Nemzeti együttesünk az elmúlt 15 év során két barátságos mérkőzést is játszott a vasárnapi ellenféllel, 2000-ben Belfastban 1-0-ra nyertek a mieink, a találkozó egyetlen gólját a Győri ETO jelenlegi vezetőedzője, Horváth Ferenc lőtte. A győriek trénere a Rangadó.hu érdeklődésére felidézte a 14 évvel ezelőtti eseményeket.

– Jó csapattal találkoztunk, és nagyon szoros mérkőzést játszottunk, nem is volt sok helyzetünk – kezdte Horváth Ferenc. – Én pont ezen a meccsen tértem vissza a válogatottba a lábtörésem után. Abban az időben előtte nagyon sokáig nem rúgott gólt a válogatott, és az én találatommal tudtunk nyerni egy-nullra. Nagyon harcos, küzdelmes találkozó volt, és nem mondanám azt, hogy az északírek nem nyerhettek volna. Szerencsére azonban jól védekeztünk, és sikerült a kevés helyzetünkből egyet kihasználni.

– Milyen stílusban futballozott az északír csapat?
– Tipikus angolos, nagyon kemény, brusztolós meccs volt. Az időjárás is tipikusan angolos volt, végig esett az eső, kicsit csúszott a fű, úgyhogy nem egy leányálom ott futballozni.

– Mire számít a vasárnapi összecsapáson? Hasonlóan brusztolós északír együttest vár?
– Azt gondolom, nem fognak kibújni a bőrükből, tehát hasonló játékra számítok. Azt azért tudomásul kell venni, hogy szépen-lassan mindenki megtanul futballozni. Akkoriban a felívelések voltak rájuk a jellemzőek, de szerintem most már azért játékban is többet fognak hozzátenni. Biztos vagyok abban, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket.

– Hiányol esetleg valakit a magyar keretből, aki segíthetne a válogatottnak?
– Magamat! A viccet félretéve nem, úgy jó a keret, ahogy a kapitány összerakta, úgyhogy szurkolok nekik nagyon.

– Mit gondol az Európa-bajnokságra való kijutási esélyeinkről? Sokszor, sokan elmondták már, hogy most vagy soha…
– Hasonlóképpen gondolkodom én is. Nem kerültünk erős csoportba, és valóban nagyon nagy lehetőség előtt állunk ha eredményesen tudunk futballozni.

– A saját játékosait fokozottan figyeli ilyenkor a válogatottban?
– Természetesen, és szerencsére van is kiket figyelni…

Olvasói sztorik