NB I

Finomít a védekezésén a válogatott

Vanczák Vilmos úgy véli, Gera Zoltán nagy erőssége a csapatnak, ezért örömteli, hogy visszatért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő óta együtt készül a magyar válogatott kerete Telkiben, hiszen vasárnap Észak-Írország ellen kezdetét veszi az Európa-bajnoki selejtezősorozat. A csoportból a harmadik helyezettnek is van esélye kijutni a 2016-os franciaországi tornára, úgyhogy a szurkolók fokozott várakozásokkal tekintenek a mieink szereplése elé. A sajtótájékoztatón a svájci FC Sion tapasztalt védője, Vanczák Vilmos örömét fejezte ki Gera visszatérése miatt, Szalai Ádám mellőzését viszont nem volt hajlandó kommentálni.

– Lehet mondani, hogy jól kezdtük a szezont, meglepetés volt és furcsa, hogy nem új edzővel. A legutóbbi két meccsen két vereséget szenvedtünk, tehát egy kicsit megtorpantunk, de összességében pozitív volt az idénykezdet nekem is. Szerencsére gólokat is tudtam szerezni – mondta Vanczák Vilmos. – Gera Zoltán nagy erőssége a magyar válogatottnak, mindenképpen örömteli, hogy itt van köztünk. Szalai Ádám mellőzése a kapitány döntése, ennél nem szeretnék többet mondani. Ezen a héten kiemelten foglalkozunk a védekezésünkkel, és finomítani fogjuk. A kapitány el fogja mondani, mit vár, és milyen taktikával lehetünk eredményesek az északírek ellen. Ennek az egyhetes felkészülésnek elégnek kell lennie a vasárnapi meccsre.

Gulácsi Péter felhőtlenül boldog lehetne, hiszen tavasszal bajnoki címet és Osztrák Kupát nyert a Red Bull Salzburg csapatával, amelyben alapembernek számít. Megkapta az előző szezon legjobb kapusának járó elismerést Ausztriában, ráadásul a magyar válogatottnál is számítanak rá, de a nyári szezonrajtjuk nem sikerült valami fényesen. A bajnokságban szépen menetelnek – bár éppen az előző fordulóban vesztették el veretlenségüket –, de a Bajnokok Ligája csoportkörébe nem jutottak be, és a svéd Malmö elleni párharc során ő sem állt a helyzet magaslatán…

– Az elmúlt egy hét történéseit nehéz lenne pozitívan megítélni, mert csapatszinten és egyénileg is nagy lehetőséget szalasztottunk el. Próbálunk előrenézni, és a következő célokat szem előtt tartani. Ez számomra itt, a válogatottnál teljesül. Szeretnénk győzelemmel indítani a selejtezősorozatot. Összességében nagyon jó volt az előző szezonom, és bízom benne, hogy a mostani is legalább ilyen jól fog sikerülni. A legutóbbi két meccsünkön nullára játszott a válogatott, szerintem ez már önmagában egy jó kiindulópont, ez azt jelenti, hogy a védekezésünk csapatként kezd összeállni – mondta Gulácsi Péter.

Tavasszal és nyár elején számos hír látott napvilágot arról, hogy Lovrencsics Gergő távozik a lengyel Lech Poznań csapatától, és esetleg a Bundesligába igazol. Nos, a klubváltás nem jött össze, ráadásul csapata meglehetősen gyengén kezdte az új bajnokságot, nem véletlen, hogy edzőváltás történt náluk.

– Eldőlt, hogy maradok, de emiatt nem vagyok csalódott. Újabb motivációt fog adni, hogy az előző évben eddig karrierem legjobb idényét zártam, de úgy néz ki, ez sem volt elég hozzá, úgyhogy szeretném túlszárnyalni. Idén egy kicsit nehezebb lesz, mert sajnos nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy szerettük volna, de nagyon bízom az új edzőben, hogy felkavarja az állóvizet nálunk, és az én teljesítményem is jobb lesz a hátralévő időben – mondta Lovrencsics Gergő.

Az angol Watford remekül rajtolt a másodosztályban, hiszen öt forduló után a második helyen áll, ennek ellenére néhány napja lemondott a menedzser. A magyar középpályás, Tőzsér Dániel továbbra is stabil csapattagnak számít, annak ellenére, hogy kisebb bokasérüléssel bajlódik.

– Szerencsére jól kezdtük a szezont, ezért engem is váratlanul ért az edzőcsere. Próbáltam kapcsolatba lépni a kinti játékosokkal és a vezetőséggel, hogy mi állt a háttérben, azt lehet találgatni, de azt hiszem, felesleges. Megtörtént, de folytatnunk kell ugyanazt az utat, amit elkezdtünk a szezon elején, és annak szerintem jó vége lesz. Teljesen rendben vagyok, bár van egy kis sérülés a jobb bokámon, de ezzel játszom már vagy három hete. Kapok rá kezelést, az orvosi stáb mindent elkövet, hogy jobb legyen. Nem zavar semmiben. Fáj, de hát ez a foci velejárója. Semmi probléma – mondta Tőzsér Dániel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik