Nemzetközi foci

Vanczák jobb szezont vár

A svájci FC Sion légiósa a balul sikerült tavalyi évad után idén Európa Ligás helyezésben bízik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hétvégén elrajtoltak a svájci élvonal küzdelmei, a Vanczák Vilmost foglalkoztató FC Sion a Luzern otthonában vendégszerepelt. A magyar válogatott védő kezdőként lépett pályára az 1-1-re végződő összecsapáson, és az ő fejes gólja ért egy pontot a csapatának. A 31 éves hátvéd klubja kulcsjátékosává nőtte ki magát az utóbbi években, még nem volt olyan szezonja Sionban, amikor ne talált volna be az ellenfelek kapujába.

Vanczák a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy Svájcban korán beindult a nagyüzem, ezen a héten ugyanis még két bajnoki vár rájuk.

– Elkezdődött a bajnokság, idegenben játszottunk, és pozitív volt számomra a bajnoki rajt, hiszen sikerült gólt szereznem. A héten még két mérkőzésünk lesz, úgyhogy beindul rendesen a szezon. Svájcban mindig ilyen korán, egy héttel a világbajnokság után már kezdeni szoktunk. Talán nálunk indul a leghamarabb a pontvadászat – kezdte Vanczák Vilmos.

– Eddig minden svájci idényében sikerült gólt szereznie, ezt a szériát most korán folytatni tudta. Hogy emlékszik vissza hétvégi, pontot érő találatára?
– Egy oldalszabadrúgást végezhettünk el, amit az edzéseken is sokat szoktunk gyakorolni. Jól adta be a labdát a csapatársam, és ez is nagyon fontos, lefejeltem a földre, és onnan pedig bepattant a kapuba. Örülök, hogy sikerült folytatnom a sorozatot, és góllal kezdtem az új szezont.

– Hogy sikerült a felkészülésük?
– Szerencsére jól sikerült az alapozás, egy hónapos felkészülésen vagyunk túl. Elkerültek a sérülések, úgyhogy végig tudtam dolgozni ezt a négy hetet, ezért azt gondolom, hogy jól sikerült.

– Milyen visszhangja volt Svájcban a válogatott világbajnoki szereplésének?
– Büszkék voltak az elért eredményre, hiszen továbbjutottak a csoportból, és a későbbi döntős Argentína ellen is csak a hosszabbításban estek ki. Jó visszhangja volt a szereplésüknek, elégedett volt mindenki.

– Az előző szezonban épphogy sikerült bennmaradniuk az élvonalban. Idén mire számít?
– Mindenképpen jobb szezont várok. Tavaly tizenöt játékost lecserélt az elnök, és az idény első fele ráment arra, hogy mindenki beilleszkedjen. A bajnokság második fele már jobban sikerült, és meg is mentettük a szezonunkat. Most a nyáron csak két játékos érkezett hozzánk, úgyhogy a tavalyi kerettel tudunk játszani. Az Európa Ligás helyezés megszerzése a célunk, és remélem, hogy a negyedik-ötödik helyért harcban leszünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik