Nemzetközi foci

Vanczák gólja pontot ért, Szalai is betalált

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egész Európában javában zajlik a felkészülés, illetve több külföldi bajnokságban már útjára indult a labda, ezért a Rangadó.hu ismét jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A finn élvonal huszadik fordulójában az Inter Turku a Kuopio PS otthonában lépett pályára. A vendégeknél Gruborovics Tamás nem volt a keretben a 4-2-re elveszített összecsapáson. A magyar középpályás csapata a kilencedik helyen áll.

A finn másodosztály 15. fordulójában a második Ilves Tampere az éllovas KTP otthonában játszott rangadót. A vendégek magyar játékosa, Balogh Balázs végig a pályán volt, a 18. percben sárga lapot kapott. Együttese 1-0-ra kikapott, így a harmadik helyre csúszott a tabellán.

Lengyelországban is elkezdődött a bajnokság. A Lech Poznan a Piast Gliwice csapatát fogadta. Lovrencsics Gergő, a hazaiak magyar válogatott játékosa a cserepadon kezdte a mérkőzést, és a 61. percben állt be. A találkozót csapata meggyőző fölénnyel nyerte (4-0). Meglepő, hogy Lovrecsics csak csereként állt be, hiszen az előző szezonban 37 meccsből 34 alkalommal kezdőként szerepelt és kilenc gólt szerzett.

Vanczák Vilmos góllal kezdte az új szezont. Vasárnap, a svájci élvonal első fordulójában az FC Sion a Luzern otthonába látogatott. A hazai csapat az első félidő végén megszerezte a vezetést, de a magyar válogatott védő még az első játékrész hosszabbításában egyenlített, és kialakította a későbbi végeredményt (1-1). Vanczák csapata egyik legjobb játékosává nőtte ki magát, és ez a góljaiban is megmutatkozik. 2007-ben érkezett a Sionhoz, és védő létére immár a 29. találatát jegyezte csapatában. Érdekesség, hogy a 31 éves játékosnak még nem volt olyan szezonja a svájci klubnál, amikor ne talált volna be, és az idei kiírás sem maradhat Vanczák-gól nélkül.

Huszti Szabolcs új csapata, a kínai Changchun Yatai hazai pályán 3-2-re kikapott a Hangzhou Greentown elleni meccsen az élvonal 15. fordulójában. Honfitársunk klubja a tabella 13. helyén áll, csupán egy pontra a kiesőhelytől.

Szalai Ádám új klubja, a Hoffenheim az alsóbb osztályú FC Speyerrel játszott edzőmérkőzést. A magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára a 8-0-ra megnyert találkozón, és egyszer be is talált az ellenfél kapujába.

Olvasói sztorik