Nemzetközi foci

Szalai Ádám a hiányzó puzzle

Új edzője bízik benne, hogy honfitársunk megfelelően illeszkedik a Hoffenheim támadójátékába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német élvonalban szereplő Hoffenheim csapatának hatmillió euróért, négy évre szerződtetett új játékosáról, Szalai Ádámról közölt hosszabb cikket az egyik regionális portál.

A szerző megemlíti, hogy a csatár közepes szezont futott a Schalke színeiben, nem is szívesen beszél róla, inkább a jövőbe tekint, és azt akarja, hogy jó eredményekhez segíthesse új csapatát.

Korábban a Mainz együttesében csapattársa volt Andre Schürrle, aki jelenleg a brazíliai világbajnokság döntőjére készül a válogatottal.

– Nagyon örülök André sikerének. Fantasztikus, hogy két gólt lőtt Brazíliának – mondta Szalai, aki még mindig jó kapcsolatot ápol Schürrlével, ezért az elődöntőbeli 7-1-es győzelem után sms-ben gratulált neki.

Honfitársunk szeretné, ha ő is újra reflektorfénybe kerülhetne. A Schalkéban töltött egy szezon nem múlt el nyomtalanul, és ezek sebek még mindig frissek, a feszültség ebben a kérdésben tapintható.

– Fontos, hogy megfelelő állapotba kerüljek. Utol kell érnem magamat a nem túl jól sikerült szezonom után. A játékstílusom jól illeszkedik a Hoffenheim futballjához.

A cikk megjegyzi, hogy Szalai már a Mainz színeiben kiváló teljesítményt nyújtott, márpedig akkoriban hasonló szerepkörben játszhatott, mint most fog, tehát Markus Gisdol vezetőedző nyilván megadja neki a szükséges bizalmat. Ezután a küzdőképességét dicsérték, mondván: bizonyította, hogy képes kezelni a kudarcokat.

Markus Gisdol vezetőedző és Alexander Rosen menedzser meg van győződve, hogy Szalai személyében megtalálták a csapat támadójátékának hiányzó puzzle-darabját, a csatár pedig szeretné meghálálni a bizalmat.

– Minden csatárt a góljai minősítenek. A Schalkéban nem tudtam megmutatni az erősségeimet, de boldog vagyok, hogy itt lehetek, és megfelelek a taktikai követelményeknek – mondta honfitársunk, aki a szerző szerint alázatos, és elősegíti a csapatszellem kialakulását.

A felkészülés során természetesen lépésről-lépésre haladnak, hogy ismét képes legyen a korábban látott teljesítményére.

– Fáradt vagyok, de azt akarom, hogy egészséges maradjanak, és annyit játsszak, amennyit csak lehetséges.

Olvasói sztorik