Nemzetközi foci

Vanczák Vilmos szorosabbra számított

Az FC Sion légiósát meglepte, hogy a svájciak nem úgy védekeztek a franciák ellen, ahogy szoktak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A francia válogatott fölényes győzelmet aratott Svájc felett pénteken a világbajnokság E-csoportjának második fordulójában. Olivier Giroud vezetést jelentő fejese a franciák századik vébégólja volt. Később Matuidi és Valbuena talált a kapuba, közben pedig kimaradt egy tizenegyes. A második félidőben Benzema és Sissoko volt eredményes. A svájciak szépítő gólját Dzemaili szerezte, majd Xhaka is betalált. A mérkőzés részletes tudósítása, és a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László elemzése ide kattintvaolvasható!

Világbajnoki szakértőnk, az FC Sion magyar válogatott védője, Vanczák Vilmos szerint a svájciak most vállalták a támadásokat, a védekezést viszont némileg hanyagolták.

– Meglepett a meccs, mert szorosabbra számítottam, de a franciák ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek, főleg úgy, hogy a második félidőben megmutatkozott a francia mentalitás, hiszen takaréklángon égtek – kezdte Vanczák Vilmos. – A svájciak nem úgy védekeztek, ahogy általában, máskor sokkal zártabbak szoktak lenni. Most vállalták a támadásokat, és a védekezést némileg hanyagolták, ráadásul szögletből kapták az első gólt, ez biztosan megfogta őket. A kapusuk kivédett egy tizenegyest, de összességében nem volt jó napja, egy-két bravúr még nagyon kellett volna tőle. Az első két találat eldöntötte a meccset, mivel egy percen belül született, nyilván megrogyasztotta a svájciakat, akik utána már csak futottak az eredmény után. Tették a dolgukat, de hit nélkül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik