Foci vb 2014

Árulják a vébé levegőjét

Akinek megtetszett a brazíliai klíma, szardíniás dobozba csomagolva hazavihet belőle egy adaggal.

Kapcsolódó cikkek

2014.06.19.Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Roy Hodgson: jól fociztunk

Így értékelte az Anglia–Uruguay (1-2) meccset a vesztes angolok szövetségi kapitánya, Roy Hodgson:

– Azt hiszem, a meccs összképét tekintve jól kontrolláltuk Suarez játékát. Hosszú ideig veszélytelen volt, de adódott két lehetősége, és mivel ő egy kiváló játékos, ezeket kihasználta. De a második gól egy szerencsétlen mozdulat következménye. A meccs nagyobb részében Uruguay térfelén játszottunk, jól futballoztunk, de jött a második gól… Amikor a világbajnokságot a dél-amerikai kontinensen játsszák, a dél-amerikai csapatok általában jól szerepelnek.

Vettel német világbajnoki címét remél

A Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel szerint hazája, Németország csapata nyerni a vébét, de a Portugália elleni 4-0-s siker őt is meglepte.

– Ezt senki sem várta, mert Portugália egy szuper csapat, de a németek tökéletesen játszottak. Mertesacker egy szikla, mindig a legjobbját hozzá, soha nincs rossz napja. Az ő szerepe nagyon fontos, a védekezést mindig stabilizálja – vélekedett az autóversenyző.

Petárdázókat tartóztattak le

Tizennégy embert letartóztattak Sao Paulóban az angol-uruguayi világbajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt, mert egy bárnál petárdákat dobáltak angol szurkolók közé. A rendőrség egyelőre nem közölte az őrizetbe vettek állampolgárságát, sajtóértesülések szerint brazil fiatalokról van szó. Volt, akinél kést találtak. Az incidensben senki nem sérült meg.

Essien visszatérhet a ghánaiakhoz

Két nappal a németek elleni meccs előtt ismét edzett a ghánaiak veterán játékosa, Michael Essien. Az AC Milan védekező középpályása korábban lábujjsérülés miatt nem edzhetett, de Kwesi Appiah szövetségi kapitány elmondta, hogy már elmúltak a fájdalmai.

Uruguay–Anglia: Die a kezdőcsapatok

Uruguay: Muslera – Giménez, Godín, Cáceres – Ríos, Lodeiro, González, Rodríguez – Suárez, Cavani

Anglia: Hart – G. Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – J. Henderson, Gerrard – Sterling, Rooney, Welbeck – Sturridge

Félezer buszt összetörtek a chileiek

Világraszóló győzelmi ünnepségek voltak Santiago de Chilében a spanyolok elleni, szerdai siker után. A túláradó öröm vandalizmusba ment át. A közlekedési osztály a viharos éjszaka közölte, hogy a drukkerek tönkretettek 527 buszt, 41 sofőrt bántalmaztak, és hét alkalommal eltérítették a járművet. Három buszvezetőnek kellett kórházba mennie súlyos sérülés miatt.

Kahn: vége a spanyol-korszaknak

A Bayern München és a német válogatott korábbi kapusa, Oliver Kahn szerint a spanyolok kiesésével lezárt egy korszak.

– Azt hiszem, a következő száz évben nem lesz olyan spanyol csapat – függetlenül attól, hogy sok tehetséggel találkoztam. Ezek a játékosok nem helyettesíthetők – mondta a 45 éves egykori kapus csütörtökön a ZDF televízióban.

Megsérült Buffon bokája

Az elmúlt napokban úgy tűnt, Olaszország kapusa visszatérhet a kezdőcsapatba, de a 36 éves játékos a Costa Rica elleni meccset megelőző utolsó edzésen, csütörtökön újabb bokasérülés szervezett. Ezért valószínűleg újra a második számú kapus, Salvatore Sirigu véd majd.

A vébé után rapalbumot ad ki Dempsey

A világbajnokság előtt két hetet csak első albumának elkészítésével töltött Clint Dempsey, az USA 31 esztendős támadója. A vb után jön az eredmény. További részletek IDE kattintva.

Vincent Kompany nem edzett

Kihagyta csapata csütörtöki edzését Vincent Kompany, a belga válogatott csapatkapitánya. Marc Wilmots szövetségi kapitány elmondta: a játékos kisebb lágyékhúzódást szenvedett. A 28 éves hátvéd egyéni gyakorlatokat végez az orvosi stáb felügyelete mellett.

Belgium győzelemmel kezdett a tornán, hátrányból fordítva nyert 2-1-re Algéria ellen. A második fordulóban, vasárnap Oroszország ellen játszik, éd újabb győzelme esetén továbbjut a H-csoportból.

Song bocsánatot kért a szurkolóktól

„Rendkívül szomorú vagyok, hiszen cserbenhagytam magamat és az országot. Ez egy buta hiba volt, nagyon sajnálom. Bárcsak ne történt volna meg. Bocsássatok meg nekem” – mondta a Barcelona játékosa, aki a Kamerun-Horvátország mérkőzés 40. percében hátulról leütötte Mandzukicsot, s a kiállítás sorsára jutott.

Brazil bírót kaptak a németek

A brazil Sandro Ricci vezeti a német válogatott szombati meccsét Ghána ellen. A most 39 éves bíró fújta a Bayern München és a marokkói Raja Casablanca találkozóját 2013 decemberében, a klubvilágbajnokságon. A mostani vébén a Franciaországban–Honduras (3-0) meccset vezette.

Kolumbia–Elefántcsontpart, a kezdőcsapatok

Kolumbia: Ospina – Zapata, Yepes, Sanchez, Armero – Aguilar, Gutierrez, Rodriguez, Cuadrado – Ibarbo, Zuniga

Elefántcsontpart: Barry – Boka, Zokora, Tiote, Gervinho – Bony, Gradel, Aurier, Yaya Toure – Serey, Bamba

Altidore nem játszhat

Az amerikai válogatott edzője, Jürgen Klinsmann nem számíthat Jozy Altidore játékára a vasárnapi, Portugália elleni meccsen, Manausban. A 23 éves csatár combja Ghána elleni győztes meccsen sérült meg hétfőn. A szövetségi kapitány Aron Johannssont küldi pályára helyette. Még mindig nem egyértelmű, hogy Altidore visszatérhet-e egyáltalán a tornán.

Ribery füvezéssel piheni ki sérülését?

A német Bild fotózta le a franciák sérült sztárját nyaralás közben, eléggé félreérthető helyzetekben. Ribery vallásában nem megengedett az alkohol, így valószínűleg a drogok sem.

Mégsem Robben a leggyorsabb

A 37 km/h-s csúcsról kiderült, hogy nem valódi, igazából közelebb volt a 31-hez. Tegnap Srna viszont kis híján 33 km/h-t ért el, ezzel új csúcsot állított be. Darijo Srna 32 éves, míg Robben 30.

Fellaini nagy ígérete

A Manchester United középpályása meglepő ígérettel állt elő. Amennyiben Belgium megnyeri a világbajnokságot, megszabadul a már védjegyévé vállt hatalmas hajkoronától, és kopaszon folytatja tovább.

Mémáradat a spanyol blama után

Szardíniás dobozba csomagolva árulják a vébé levegőjét

Akinek megtetszett a brazíliai levegő a világbajnokság alatt, az megteheti, hogy haza is visz belőle egy adaggal, hiszen a tornának otthont adó városokban szardíniás dobozokba csomagolva árulják – írja a telesport.hu.

Az ötlet Alessandro Catenaci vállalkozótól származik, aki mintegy hetvenezer dolláros befektetéssel elérte, hogy a vébének otthont adó városokban árulják termékét.

– Az ötletem nem arról szól, hogy egyes városok levegőjét áruljuk, hanem arról, hogy a vásárló országunk levegőjéből vihet haza” – mondta Catenaci.

A szardíniás dobozokon az adott városok jelképeit ábrázoló rajzok találhatók. A 37 éves Catenaci először csak kétezer darabot készített a szuvenírből, ezek azonban olyan gyorsan elfogytak, hogy továbbiakat gyártott. A vébé ideje alatt Brazília-szerte 55 ajándékboltban árulják a szardíniás dobozba csomagolt brazíliai levegőt, darabonként 4.50 amerikai dollárért (körülbelül ezer forint).

– Aki vásárol a termékből, az a vébéről hazatérve stressz csökkentésére is használhatja, ha nosztalgiával gondol majd a brazíliai szép emlékekre – állítja Catenaci.

Del Bosque a chileiek buszára akart felszállni

A spanyol kapitányt láthatóan megviselte a kiesés, de még időben szóltak neki, hogy az a győztes csapat busza.https://www.youtube.com/watch?v=X4FVIlejiC8

Kiejtette a spanyolokat, a Barca pedig leigazolná

A spanyol Sport című lap szerint a Barcelona megegyezett a Real Sociedaddal Claudio Bravo átigazolásáról. A 31 esztendős chilei kapus tevékeny részese volt annak, hogy a dél-amerikai válogatott szerda este 2-0-ás győzelmével kiejtette a világbajnoki címvédő Spanyolországot.

A lap szerint a Barca 12 millió eurót, plusz Dos Santos játékjogát adná Bravo kapusért cserébe.

Győzelmi kényszerben Anglia és Uruguay

Sao Paulóban az a tét, hogy melyik együttes marad versenyben a nyolcaddöntőbe jutásért. A találkozót az angolok várhatják optimistábban, miután az Olaszország elleni nyitómeccsükön jó teljesítményt nyújtottak, ellentétben az előzetesen lesajnált Costa Rica ellen szinte értékelhetetlenül futballozó dél-amerikai együttessel. Olvassa el csütörtöki előzetesünket, ide kattintva!

Benézte a kézfogást, Casillas vigasztalta

Továbbra sem megy mindig gördülékenyen a mérkőzések előtti parolázás, ezúttal a Spanyolország-Chile találkozó egyik asszisztense, Joe Fletcher kapott visszautasítást, a mellette álló Casillas vállveregetéssel vigasztalta.

Az iráni kapitány bejelentette lemondását

Carlos Queiroz elhagyja Irán válogatottját a világbajnokság után. A közelgő elválást maga a portugál edző jelentette be, miután hosszú, nyilvános vita zajlott a pozíciójáról. Elmondása szerint maradni akart, de a szövetség és a sportminisztérium nem szerette volna. Döntése nem érinti munkáját a világbajnokság alatt.

– Irán és az irániak mindig a szívemben lesznek – mondta a 2011 óta dolgozó Queiroz.

Íme, a vébé legidősebb csapata

A transfermarkt.de összeállított egy kezdőcsapatot a világbajnokság legidősebb játékosaiból. Kimondott sztárok is helyet kaptak az összeállításban, amelynek átlagéletkora 35,4 év. A játékosok becsült piaci értéke összesen 26,05 millió euró. Kattints ide, és olvasd tovább!

Elszakadt a cérna a kameruniaknál

Legfőképp idegekkel nem bírták a kameruniak a tegnap esti, Horvátországtól elszenvedett 4-0-ás vereséget. Amellett, hogy az afrikaiak Song buta könyöklését követően több mint egy félidőt át emberhátrányban voltak kénytelenek játszani, a hajrában ráadásul annyira összekapott Assou-Ekotto és Moukandjo, hogy előbbi majdnem lefejelte csapattársát.

https://www.youtube.com/watch?v=xtJrZDFbmL8

Chile az egész bolygónak üzent

Nagy lelkesedéssel számolt be a chilei sajtó a válogatott világbajnoki nyolcaddöntőbe jutásáról, melyet a címvédő spanyol csapat 2-0-s legyőzésével harcolt ki.

Ciao, bajnokok – foglalta össze a szerdai, riói mérkőzés lényegét a Cooperativa Rádió. Jorge Sampaoli csapata hatalmas tettet hajtott végre. Egy pillanatra sem ijedt meg a végső győzelemre esélyes csapattól, melyet elhomályosított a pályán, és történelmi sikert aratott – szerepelt a tudósításban.

Történelmet írt a válogatott: legyőzte Spanyolországot, biztosította helyét a nyolcaddöntőben, kiejtette a világbajnokot – lelkendezett internetes oldalán a Radio Biobio. Az El Mercurio elektronikus kiadása azt emelte ki, hogy Chile átjátszhatatlannak és óriásnak bizonyult.

A Tercera szerint a chileiek az egész világnak megmutatták. Nemcsak jó csapatot alkotnak, és nem csupán egy jó generáció az övék, Chile az egész bolygónak azt üzente, hogy győzni is akar azon túl, hogy jól játszik – olvasható a lapban.

Ötödször nem élte túl a csoportkört a címvédő

Ötödször fordult elő a világbajnokságok történetében, hogy a címvédő már a csoportkör után búcsúzik. A spanyol válogatott brazíliai kudarcát megelőzően az olaszok kétszer, a brazilok és a franciák egyszer-egyszer nem jutottak tovább a második szakaszba.

Az olaszok és a brazilok ugyanakkor azzal is büszkélkedhetnek, hogy ennek a két válogatottnak sikerült megvédenie címét: Olaszország 1938-ban, Brazília 1962-ben győzött egymás után kétszer. Ezenkívül további két alkalom volt, amikor a címvédő a döntőig jutott, ám ott vereséget szenvedett.

A címvédők szereplése az eddigi világbajnokságokon:

1934: Uruguay nem indult. 1938: Olaszország világbajnok. 1950: Olaszország csoportkör. 1954: Uruguay 4. 1958: NSZK 4. 1962: Brazília világbajnok. 1966: Brazília csoportkör. 1970: Anglia negyeddöntő. 1974: Brazília 4. 1978: NSZK középdöntő. 1982: Argentína középdöntő. 1986: Olaszország nyolcaddöntő. 1990: Argentína ezüstérem. 1994: Németország negyeddöntő. 1998: Brazília ezüstérem. 2002: Franciaország csoportkör. 2006: Brazília negyeddöntő. 2010: Olaszország csoportkör. 2014: Spanyolország csoportkör.

Világméretű bukásról ír a spanyol sajtó

Sokkolta a címvédő válogatott kiesése a spanyol sajtót, amely arról számol be a chileiektől elszenvedett 2-0-s vereséget követően, hogy a nemzeti csapatot ízzé-porrá zúzták, illetve az együttesnek világméretű bukásban volt része Brazíliában.

A korai búcsú miatt elhatalmasodott, mérhetetlen szomorúság kifejezése miatt még az is háttérbe szorult, hogy I. János Károly spanyol király aláírta a lemondását lehetővé tevő törvényt.

Az El Mundo internetes oldalán a fő hír címe Világméretű bukás, és csak ezután látható fotó I. János Károlyról, illetve fiáról, VI. Fülöpről, akit éjféltől már megillet a trón.

A Marca sportlap Vége címmel arról írt, hogy a válogatottat szétzúzták, így a címvédő szomorúan búcsúzik. Az újság értékelésében úgy fogalmazott, hogy a spanyol csapat, amelynek fölébe kerekedett a chilei, szomorú képet mutatott magáról, Vargas és Aránguiz pedig (a két chilei gólszerző) az első félidőben rávilágított azokra a hiányosságokra, amelyek generációváltásért kiáltanak.

Hasonló hangnemet ütött meg az AS, amely a Maracanában elszenvedett csapásról és világbajnoki búcsúról ír. A sportlap szerint a spanyol válogatott nem volt képes reagálni a kihívásra, így a világbajnokság első búcsúzója lett (az ausztrál csapattal együtt).

Vargas és Aránguiz fejezte be a spanyol drámát, most pedig elkezdődhet a vita egy időszak végéről és az utódlásról – vélekedett a lap.

Az El Pais tényszerűen számolt be a történtekről, amikor rögzítette, hogy Spanyolország elbukott Chilével szemben, így búcsúzott a világbajnokságtól. Vicente del Bosque válogatottja elszalasztotta az esélyt, hogy versenyben maradjon, és recsegve-ropogva elbukott a végig fölényben lévő chileiekkel szemben – fogalmazott a lap szakírója.

Vargas és Aránguiz gólja elég volt a chileieknek ahhoz, hogy elgázolják a világbajnokot, amely tragikus játékkal rukkolt ki, súlyosbítva a hollandokkal szemben kezdődött földindulást – olvasható az értékelésben.

A Sport történelmi KO-t emlegetett, míg a katalán Mundo Deportivo szerint a spanyolok a hátsó ajtón át távoznak a vébéről.

Vége

Egyszerű, mégis sokatmondó címlappal jelent meg ma reggel a spanyol Marca: Vége

Del Bosque: egy ilyen kudarcnak lesznek következményei

A világbajnoki kiesés után a változások szükségességét hangsúlyozta Vicente del Bosque, a címvédő spanyol válogatott szövetségi kapitánya.

A legutóbbi három világversenyén aranyérmes spanyolok sorsa szerda este a Chilétől elszenvedett 2-0-s vereséggel pecsételődött meg Brazíliában, ami történelmi kudarc, címvédőként ugyanis még egyetlen válogatott sem kapott ki az első két vébé-mérkőzésén.

– Egyértelmű, hogy egy ilyen kudarcnak lesznek következményei, ugyanakkor van időnk átgondolni, hogy mi a legjobb a spanyol futball számára, beleértve az én személyemet is – mondta a Rio de Janeiró-i találkozó után az eddigi sikerkapitány, hozzátéve, hogy nem akar elhamarkodott döntést hozni saját sorsával kapcsolatban.

Sergio Ramos, a válogatott középhátvédje a játékosok nevében támogatásáról biztosította Del Bosquét, akinek a 2016-os Európa-bajnokság végéig van szerződése.

– Vicente del Bosque minden tiszteletet megérdemel, és mi mögötte állunk, bármilyen döntésre jut is – nyilatkozta Ramos.

A 63 éves szakember azt mondta, hogy a vébé-szereplést már csak azért is rosszul élte meg, mert számára semmi sem utalt erre.

– Azok után, amiket elértünk korábban, nem gondoltam volna, hogy ez történik. Sajnos a chileiek elleni meccsen már az első pillanattól lassúak és túl óvatosak voltunk, kívülről úgy tűnt, félünk attól, hogy elbukunk. Nem panaszkodhatunk, nem kereshetünk kifogást, mert ellenfelünk jobb volt, megérdemelten estünk ki – kesergett a tréner, aki azt is elmondta, hogy a felkészülés során sem utalt semmi arra, hogy ilyen gyengén szerepelnek majd a tornán, mert a futballisták jó hangulatban és jó állapotban voltak.

A spanyolok brazíliai teljesítményéről sokat elárul, hogy a győztesen megvívott 2008-as és 2012-es Európa-bajnokságon, valamint a 2010-es vébén tizenkilenc mérkőzésen összesen hat gólt kapott a csapat, míg most az első két meccsen hetet.

Olics 4393 napig várt

A horvátok szerdán 4-0-ra legyőzték Kamerunt, az első gólt Ivica Olics szerezte. Elképesztően hosszú időt kellett várnia, hogy ismét eredményes legyen a világbajnokságon, ebben az összevetésben a második helyen végzett. A Wolfsburg 34 éves játékosa előzőleg 2002. június 8-án, a koreai-japán tornán lőtt gólt, akkor Olaszországnak. Azóta 4393 nap telt el.

Ennél csak hat nappal kellett tovább várnia az egykori dán sztárnak Michael Laudrupnak, aki 1986-ban betalált az Uruguay elleni meccsen, majd 1998-ban a házigazda Franciaországnak.

Senki nem megy sehová a görögöktől

Balhé volt a görög válogatottban Giannisz Maniatisz és Giorgiosz Tzavellasz között, ezért előbbi már lefoglalta a repülőjegyét, és haza akart utazni, de a csapattársak rábeszélték, hogy maradjon.

A Borussia Dortmund védője, Szokratisz Papasztatopulosz szerint az afférnak semmilyen negatív következménye nem lesz a Japán elleni meccsre.

– Bármi történt is, az nem befolyásolja a meccset. Ez egy semmiség volt. Ez a meccs a végső esély számunkra, szükségünk van a három pontra – magyarázta a 26 éves játékos.
Fernando Santos szövetségi kapitány közölte, hogy nem tulajdonít jelentőséget a dolognak, és lezártnak tekinti az ügyet.

85 chileit kitiltottak Brazíliából

Hazaküldtek a brazíliai világbajnokságról 85 chilei futballszurkolót, miután szerdán erőszakkal megpróbáltak bejutni a Spanyolország elleni csoportmérkőzésre. A jegy nélkül a Maracana Stadionhoz érkező drukkerek a kezdés előtt megrohamozták a sajtóközpontot, hogy azon keresztül a nézőtérre jussanak.
A rendőrség hamar úrrá lett a helyzeten, a randalírozók közül 85 huligánnak 72 órán belül el kell hagynia Brazíliát, különben hivatalosan is kiutasítják őket – íjra az MTI.

Mez helyett nadrágot cseréltek

Korábban beszámoltunk róla, hogy pénzügyi okok miatt az iráni játékosoknak megtiltották, hogy mezt cseréljenek az ellenféllel a lefújást követően. Nos úgy tűnik, Horvátországnak és Kamerunnak nincsenek ilyen jellegű problémái, sőt, Ivan Rakitics és Stephane M’bia a tegnapi találkozó után az öltözőfolyosón cseréltek, méghozzá nadrágot!

Tömeg van a strandon

Természetesen Rio de Janeiro stadionjába sem fér be mindenki, úgyhogy jó ötlet volt szurkolói zónát létrehozni a tengerparton. Mint láthatjuk, ez is csordultig megtelt.

Agyrázkódás a hollandoknál

Egyik védője, Bruno Martins Indi nélkül repült vissza Rio de Janeiróba a holland válogatott szerdán, miután 3-2-re legyőzte Ausztráliát. A 22 éves játékos agyrázkódás miatt Porto Alegrében maradt kórházban. Martins Indi az ausztrál Tim Cahill-lel ütközött, de csütörtökön ő is visszatérhet Rióba.

Ghánának szurkol Boateng-tesó

George Boateng nincs könnyű helyzetben, hiszen szombaton két öccse (Jerome és Kevin-Prince) néz farkasszemet egymással a Ghána–Németország meccsen.

– Először is azt szeretném, hogy mindketten sértetlenek maradjanak, ez a legfontosabb dolog. Egyébként Ghánának drukkolok, mert Németország egyértelműen eljut legalább az elődöntőbe – mondta a 31 éves testvér, aki az édesanyjával vagy a haverokkal nézi majd a meccset a kanapén.

Kovac: a győzelem a kemény munka eredménye

Horvátország szövetségi kapitánya, Niko Kovac elmondása szerint a szerdai, Kamerun elleni fölényes siker (4-0) a kemény munka és a felkészültség eredménye. A csapat még versenyben van a továbbjutásért, miután legyőzte az első félidő hajrájában emberhátrányba kerülő afrikaiakat. Horvátország tehát győzni tudott, és az utolsó csoportkörben Mexikó lesz az ellenfele. A horvát kapitány szerint a válogatott megmutatta igazi értékét. A nyitómeccsen a csapat ellentmondásos vereséget szenvedett Brazília ellen.

– Minden úgy történt, ahogy azt a meccs előtt megbeszéltük. Sok helyzetet dolgoztunk ki és ezeket ki is használtuk. Megmutattuk az ország igazi arcát, miután nagyszerű játékkal vereséget szenvedtünk a braziloktól – emlékezett vissza Niko Kovac.

A Wolfsburg párosa – Ivica Olics és Ivan Perisics – mellett a Bayern München sztárcsatára, Mario Mandzukics szállította a sikert a horvátoknak. A támadó nem hangsúlyozta személyes diadalát.

– Jól éreztem magam a pályán. Intenzíven készültem erre a meccsre. Nekem több időm volt a felkészülésre, mivel az előző mérkőzésen nem játszottam. Nem csak az én érdemem ez a siker. Az egész csapat kitűnően szerepelt és a gólom már csak hab volt a tortán.

Borotvahabbal riogatott

A világbajnokság egyik újdonsága a játékvezetők által pontrúgások előtt használt spray. Egy bírónak beöltözött angol férfi a járókelőkön borotvahabbal alkalmazta az új technikát. Íme a videó!

Ezt kell csinálni?

Egészen elképesztő balladát írtak hazájában a Brazília szemét kivédő mexikói Ochoának. Mi nehezen emésztjük ezt meg, így kora reggel.

Futnak a németek

Az olasz La Gazetta dello Sport összeállításából ma reggelre már azt is tudhatjuk, hogy Németország válogatottja futotta a legtöbbet a világbajnokság első csoportkörében.

Németország 111 651,

Olaszország 110 458,

Hollandia 109 381,

Costa Rica 108 605,

Franciaország 108 17,

Anglia 107 252,

Argentína 105 432,

Brazília 102 092,

Spanyolország 102 037

Az adatokat méterben adták meg.

Olvasói sztorik