Foci vb 2014

Társkeresőn vigasztalódnak a nők

Intő jel lehet a férfiak számára, hogy a futballözvegyek a tévé helyett másutt keresnek szórakozást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Müller: Egyik gólom szebb volt, mint a másik

A németek első vébémeccsükön 4-0-ra megverték Portugáliát. A mérkőzés hőse, a mesterhármast elérő Thomas Müller így összegzett a találkozó után:

– Egy meccsen három gól igazán derekas dolog. Egyik gólom szebb volt a másiknál – mondta a Bayern játékosa. Ha egy-nullra vezetsz, ösztönösen visszaveszel a tempóból. A kettő-null nagy előny, különösen ilyen időben. Emberelőnyben pedig úgy kell játszani, ahogy mi tettük. A kiállításról annyit mondhatok, hogy ököllel az arcomba ütöttek, ami utána történt, azzal nincs mit tenni.

Joachim Löw szövetségi kapitány Müller mellett Boatenget emelte ki, aki semlegesítette C. Ronaldót:

– Thomas jól végezte a dolgát. Egységesek voltunk, alig hagytunk esélyt az ellentámadásokra. A második félidő már másik mérkőzés volt, csak a labdát akartuk tartani. Boateng nagyszerű munkát végzett Ronaldo semlegesítésével – mondta a németek kapitánya.

Phillip Lahm is magabiztosan értékelt:

– Tudtuk, hogy a csapatjátékunk jól működik, arra azonban nem számítottunk, hogy ennyire jól. Keményen dolgoztunk, szép győzelmet arattunk, de még csak az út elején járunk.

(forrás: mno.hu)

Messit lenyűgözte Németország

Lionel Messi két csapatot nevezett meg, amely jó benyomásokat tett rá a világbajnokságon eddigi mérkőzései során.

– A legjobb dolgokat Hollandiától és Németországtól láttam, de vannak olyan csapatok, amelyeknek még nem volt lehetőségük minden tőlük telhetőt megmutatni – mondta a bosnyákok ellen egy gólt szerző Messi.

Két sérült a portugáloknál

Portugália nehéz helyzetben lehet vasárnap, hiszen csatára, Hugo Almeida, valamint védője, Fabio Coentrao is sérülés miatt kért cserét a németek ellen 4-0-ra elvesztett meccsen, ezért könnyen elképzelhető, hogy az Egyesült Államok ellen nem léphetnek pályára. A kiállított Pepe biztosan hiányzik majd, mindezek ellenére Paulo Bento szövetségi kapitány továbbra is bízik a továbbjutásban.

– Nem valami jó a helyzet, mert izomsérülésekről van szó, és időt vesz igénybe, amíg ezek meggyógyulnak, de továbbra is teljes erőbedobással harcolunk – mondta az edző.

Löw nem szokott le kedvenc szokásáról

Kancellári gratuláció

Már beszámoltunk róla, hogy Angela Merkel német kancellár is a helyszínen szurkolta végig a Portugália elleni meccset, amelyet országa legjobbjai 4-0-ra megnyertek. A lefújás után – szokásainak megfelelően – nem maradt el a gratuláció, és az öltözőben fotó is készült a csereként pályára lépő Lukas Podolskival.

Társkeresőn vigasztalódnak a nők

Közel duplájára növekszik a női társkeresők száma a futballvébé idején. A futballözvegyek a televízió helyett másutt keresnek szórakozást…

Nagy-Britannia egyik legnagyobb társkereső oldala szerint a focivébé idején drámai módon megugrik az új női regisztrációk száma az oldalon. Adataik szerint már a világbajnokság előtti hetekben 67 százalékkal nőtt az új női regisztrálók száma, amely tapasztalataik szerint a vébé alatt további növekszik majd. Az Illicitencounters kifejezetten a már kapcsolatban élők számára nyújt társkereső szolgáltatást, azaz miközben a férjek és barátok a televízió előtt csücsülnek, az unatkozó futball özvegyek más szórakozás után néznek.

– A világbajnokság a nyakunkon van és a tévé előtt ülő férjem számára azóta láthatatlanná váltam – indokolta regisztrációját az egyik új tag.

Mike Taylor, az oldal vezetője szerint nagyon sok új társkereső egyértelműen kijelenti, hogy elege van abból, hogy a barátja számára kolonccá válik a világbajnokság ideje alatt. Taylor szerint már a vébét megelőző Anglia–Peru barátságos mérkőzés idején is kétszáz százalékkal növekedett a nők aktivitása az oldalon.

– Ez az adatsor legyen minden férfi számára figyelmeztetés. Ha nem fordítasz kellő figyelmet a párodra a vébé alatt, akkor talán majd keres magának valaki mást, aki rá is figyel – fogalmazza meg javaslatait a társkereső oldal vezetője.

A FIFA felmérése alapján azonban nem minden országban veszélyezteti a focivébé a párkapcsolatokat. Miközben Angliában a meccsnézők kétharmada férfi, addig egyes országokban a meccseket több hölgy nézte, mint férfi. Meglepő módon Franciaországban, Argentínában és Brazíliában is több a tévénézők között a nő, mint a férfi, de még a mediterrán országokban is csak csekély a férfitöbbség – írja a hdplanet.eu.

Irán–Nigéria kezdőcsapatok

Portugál véleménynyilvánítás

Így reagált Raul Meireles, miután a szerb Mazics játékvezető az első félidő hajrájában kiállította Pepét…

Újabb két sérült az olaszoknál

A pénteki, Costa Rica elleni meccsre készülnek Olaszország legjobbjai. A sérült De Sciglio ott volt a hétfői edzésen, de a pálya szélén mozgott. Buffon még ennyit sem edzhetett, továbbra is kezelik a bokáját. De a nap hírét Barzagli és De Rossi hiánya szolgáltatta, aki a pálya környékére sem mentek.

A La Gazzetta dello Sport cikke szerint a Juventus védőjének állapota nem aggasztó, konzervatív kezelést kap, tehát semmiféle beavatkozásra nincs szükség. Az AS Roma középpályásának a nyaka fáj, de az ő problémája sem komoly, Cesare Prandelli szövetségi kapitány azonban még nem tudja, hogy pályára küldheti-e őket. A többiek hétfőn két csoportra osztva edzettek.

Képtelen volt ülve maradni

Így örült a német válogatott egyik góljának a helyszínen tartózkodó Angela Merkel kancellár.

Rooney nem biztos benne, hogy kezd

Az olaszok elleni mérkőzés után többen kritizálták az angol szövetségi kapitányt, hogy a bal oldalon játszatta Rooney-t, és magát a játékos sem kapott túlzott dicséreteket, hiába adott gólpasszt. A Guardianriporterének, hogy mit gondol, mennyire biztos a játéka csütörtökön a sorsdöntő, Uruguay elleni mérkőzésen, Rooney őszintén elmondta, nem gondolja, hogy neki kezdenie kellene.

– Sosem éreztem azt, hogy biztos lenne a helyem. Miért tenném? Keményen dolgozom, hogy bekerüljek a csapatba, és sose mondtam, hogy nekem ott garantált helyem van. Nem várom el. Játszani akarok, keményen dolgozom érte. Az jó, hogy a kapitánynak sok lehetősége van, sok fiatal és jó játékosunk van, mindannyian keményen dolgozunk, így a menedzserünknek különböző választási lehetőségei vannak, amit dönt, azt tiszteletben tartjuk – mondta Wayne Rooney.

Német – portugál: a kezdők

Portugália: Patricio, Alves, Pepe, Veloso, Coentrao, Ronaldo (c), Moutinho, Almeida, Meireles, Nani, Pereira
Németország: Neuer, Höwedes, Hummels, Khedira, Özil, Müller, Lahm (c), Mertesacker, Kroos, Götze, Boateng

Alváshiány végzett egy kínai szurkolóval

A Hszinhua kínai hírügynökség beszámolója szerint egy kínai fociszurkoló amiatt halt meg, mert a vébé miatt túl sokat nézett televíziót, emiatt kevesebb ideje jutott alvásra. Az időeltolódás miatt Ázsiában egész éjjel virrasztaniuk kell a leghűségesebb drukkereknek, ha nem akarnak lemaradni a meccsekről.
A 25 éves férfit azután lelte a halál, hogy két teljes éjjelen át fennmaradt meccset nézni, szervezete pedig nem bírta a megterhelést. A szurkoló holttestére a Hollandia-Spanyolország meccset követően találtak rá tévéje előtt.
A történet nem egyedi eset, két éve éppen Kínában történt hasonló, amikor egy szurkoló tizenegy éjszakán át ébren maradt, hogy nézhesse az Európa-bajnokságot.

Eto’o nem játszik a horvátok ellen

Eto’o ugyanazzal a térdsérüléssel küzd, amely már a felkészülésben is hátráltatta, ezért nem gyakorolt a társaival szombaton és vasárnap.

A 33 éves támadó hétfőn osztotta meg Twitteren követőivel a rossz hírt:

„Az orvosok megerősítették, a sérülés miatt, amely fájdalmat okoz a térdemben, feltehetően nem leszek megfelelő állapotban, hogy játsszak Horvátország ellen” – írta Eto’o, aki 56 góllal vezeti a nemzeti örökrangsort. Az angol Chelsea csatára a negyedik, vélhetően utolsó világbajnokságán szerepel.

Kovács Zoltán elaludt meccsnézés közben

Az Újpest régi-új sportigazgatója volt a DigiSport televízió hétfő reggeli műsorának vendége. Kovács Zoltán a világbajnoksággal kapcsolatban elmondta, biztos benne, hogy a spanyolok fel fognak támadni.

– Melyik mérkőzés tetszett eddig a legjobban a világbajnokságon?
– Az argentin biztosan tetszett volna, mert nekik szurkolok, de sajnos elaludtam. Jó meccsek vannak, a spanyol-holland találkozón is jó volt látni, hogy ilyen kifacsart szezon után a hollandok így kezdik a világbajnokságot – mondta Kovács Zoltán.

– Úgy tűnik, hogy azok a csapatok zakatolnak eddig jól, ahol a sikeréhes, ambiciózus, nem annyira kifacsart futballisták aránya magas…
– Plusz akik nem játszottak a saját országukban kupadöntőt, vagy éppen a BL-ben nem meneteltek sokáig. Sokat számít az is, hogy az adott bajnokságokban hány meccset játszottak a labdarúgók.

– Az eddig látottak alapján milyennek érzi a végső erősorrendet?
– Biztos vagyok benne, hogy a spanyolok fel fognak támadni, de lehet, hogy csak a remény szól belőlem. Argentínától és Brazíliától várok sokat, de jó csapatok vannak és eddig jó a világbajnokság.

Tejeda máris eladta magát?

Meglepő sikert aratott Costa Rica Uruguay ellen a D-csoport első fordulójában. Jorge Pinto tanítványai egygólos hátrányból vágtak neki a második félidőnek, ám negyvenöt perc alatt háromszor is bevették az ellenfél kapuját, így 3-1-re nyertek.

A találkozó után máris felpezsdült az érdeklődés Costa Rica legjobbjai iránt: angol sajtóértesülések szerint Yeltsin Tejeda, az együttes középpályása iránt például az Everton, a Sunderland, a Derby County, a Brighton és a Fulham is kész ajánlatot tenni.

Tejeda jelenleg hazájában futballozik, a Saprissa együttesét erősítette az előző szezonban.

Besicset az Arsenalba követelik

A Föld felszínének 71 százalékát víz borítja, a többit Muhamed Besics fedezi – írják lelkes bosnyák rajongók az Argentína elleni vereség után, mert őket is lenyűgözte a Fradi 21 éves középpályásának játéka.

A CNN riportere, James Masters elismerően nyilatkozott a fiatal játékosról, Kirsten Schlewitz, az sbnation.com újságírója pedig meglepődött, hogy egy játékos, aki a magyar bajnokságban szerepel, ilyen jól megállja a helyét a világ egyik legjobbja, Messi ellen.

A pressing.ba cikke szerint Besics a következő szezonban Angliában játszhat, mert az Arsenal rajongói az interneten felhívták rá Arsene Wenger menedzser figyelmét. Az Everton szurkolói hasonlóképpen cselekedtek, Roberto Martinez menedzser már válaszolt is nekik, azt írta: lenyűgöző a bosnyák játéka.

Schumacher jó kabala lehet a németeknek

Németország válogatottja ma 18 órakor lép pályára Portugália ellen a brazíliai világbajnokság G-csoportjának első mérkőzésén. Jó ómen lehet a Nationalelf számára, hogy a hétszeres világbajnok Formula1-es pilóta, Michael Schumacherről jó hírek érkeztek, a világsztár felébredt a fél éve tartó kómából. Olvasd el, hogy szurkol neki a focivilág!

Kanapéról a legkényelmesebb

Szurkolóbarát ötlettel rukkolt elő a német másodosztályú Union Berlin vezetősége. A csapat felajánlotta stadionját a szurkolóknak a torna idejére, hogy ingyenes belépés mellett onnan nézhessék óriáskivetítőkön a meccseket. Azonban ez még nem minden: a klub otthoni hangulatot szeretett volna varázsolni, így a sörpadok helyett kanapékkal és hangulatos éjjeli asztalokkal rendezte be a játékteret.

A ma délutáni német–portugál összecsapást így körülbelül 12 ezer ember nézheti majd az óriás nappaliból…

Vébés életképek

A németeknek drukkolnak

Mesut Özil unokahúga, Mira Németországnak drukkol ma este. Ugyanez igaz a vébét sérülés miatt kihagyó Marco Reusra, aki Twitteren kívánt sok sikert csapattársainak.
Németországban az egyik patrióta drukker teljes vébé lázban ég, és az egész házát nemzeti színű zászlókkal fedte be.

Rooney teljesítményét kritizálja Maradona

Maradona csatlakozott azoknak a listájához, akik a 28 éves csatárt kritizálják. A következőket írta Times of India rovatában:

„Szórakoztató mérkőzés volt, ahol mindkét csapat próbált támadni. Olaszország többet birtokolta a labdát, de a fiatal angolok láthatóan gyorsabban mozogtak a labdával. Rooney, aki eddig még nem talált be a világbajnokságon, nem tudta hozni azt a varázslatot, amit mindenki várt tőle.”

Benzema: Láttam, hogy bent volt

Karim Benzema, a brazíliai világbajnokságon szereplő francia válogatott támadója azt mondta, szemmel láthatóan a vonal mögött volt a labda a Honduras elleni második, gólvonal-technológiával megítélt találatnál.

A vasárnapi találkozó 48. percében Benzema lövése a kapufáról a hondurasi kapus, Noel Valladares kezére pattant, aki befelé sodorta a labdát. Sandro Ricci, a mérkőzés brazil játékvezetője a vébén most debütáló új technológia segítségével adta meg a gólt.

– A kapufáról a kapusra pattant, utána pedig a vonal mögé, egyértelműen láttam – mondta az esetről a 26 éves csatár. – Nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz-e ez az új technológia, a labdarúgás ilyen, hogy néha nem tudod biztosan eldönteni, bent volt-e a labda vagy sem. Most viszont ez már nem számít, a játékvezető megadta a gólt, és nyertünk.

A találatot végül Valladares öngóljaként könyvelték el, viszont Benzema így is duplázott a találkozón.

A hondurasi válogatottat irányító 54 éves kolumbiai Luis Fernando Suárez szerint a kiállítás jelentősen megváltoztatta a mérkőzés képét.

– Teljes létszámmal máshogy alakulhattak volna az események. Nagyon hosszú időn keresztül kellett emberhátrányban küzdenünk egy rendkívül jól szervezett csapat ellen. Mindazonáltal nincs értelme kifogásokat keresni, jobban játszottak, mint mi – magyarázta a szövetségi kapitány.

Az E-csoport másik mérkőzésén Svájc hátrányból fordítva 2-1-re győzte le Ecuadort. A svájciak szövetségi kapitánya, Ottmar Hitzfeld kiemelte, hogy a győzelem nagy lökést adhat csapatának a további két csoporttalálkozóra. A 65 éves német tréner kitért a 93. percben győztes gólt szerző, csereként beállt Haris Seferovicsra is.

– Seferovics vérbeli csatár, nagyon jól mozog. Mindig fontos, hogy figyelj a megérzéseidre, és változtass, ha szükség van rá.

A második fordulóban Svájc–Franciaország és Honduras–Ecuador találkozókra kerül sor pénteken.

Ezrek késték le a kezdőrúgást

Nem ment simán a beengedés Brazíliavárosban a Svájc–Ecuador meccsen, a hírek szerint a biztonsági ellenőrzés miatt borzasztó lassan haladtak a sorok a kapuknál. Egy ecuadori szurkoló állítása szerint több mint egy órát várakozott a tűző napon. Egy biztonsági őr pedig arról nyilatkozott, hogy csak a kezdés előtt öt perccel lazítottak az ellenőrzésen. Addig fémdetektorokkal tapogattak le mindenkit – írja a sportgeza.hu.

Nigel de Jong: „El kell felejtenünk az eufóriát”

A középpályás arra figyelmeztetett, hogy a holland válogatottnak nem szabad elbíznia magát a spanyolok elleni nagyarányú győzelmet követően és nyugodtan, megfelelően kell készülnie a következő mérkőzésre, Ausztrália ellen.
A nyilatkozatot itt olvashatod!

Lakótelepi életkép a vébé alatt

Kihaltak Sao Paulo utcái a brazil–horvát nyitómérkőzés idejében – aki nem jutott be a stadionba, az a tévéje előtt követte az összecsapást. Az utcán egy lélek sem, néma csend mindenhol, egészen Neymar első találatáig…

Így „partizik” Sturridge

Daniel Sturridge vasalóval bulizik. Az angol játékos rácáfolt azokra, akik szerint a labdarúgók csak az éjszakába nyúló szórakozással és a határok feszegetésével töltik szabadidejüket. Sturridge az ellenérv.
A játékos az olaszoktól elszenvedett fárasztó nap végén sem pihent meg, hanem kivasalta ruháit, mert nem szereti, ha azok gyűröttek. Háttérzajként azért laptopján nyomon követte az NBA döntőjét.

Gerrard: Uruguay sebezhető

A két vesztes csapat – az angol és az uruguayi – a D csoportban csütörtökön feszül egymásnak. „Sokkolt Costa Rica 3-1-es győzelme” – kezdte Gerrad, majd így folytatta. „Azt vártam, hogy Uruguay legyőzi Costa Ricát. Tudjuk, hogy nagyon jó játékosaik vannak elől, de ők is verhetőek – ezt láthattuk szombaton. Ha támadásba olyan jó leszünk, mint az olaszok ellen, akkor Uruguaynak komoly problémákat okozhatunk.”
Gerrad beszélt a csapat egyik legnagyobb csillagáról, Sterlingről is. „Nagyon bátor játékos és nem fél az ellenfelektől. Kimegy a pályára és a legjobbját nyújtja. Ő a jövő nagy játékosa. A kapitányunk bátran nyúl fiatalokhoz, és ez jó, mert rájuk lehet építeni a későbbiekben is.”

Csúcsrangadóval rajtol a G-csoport

A brazíliai világbajnokság egyik esélyesének tartott németek rendkívül nehéz mérkőzéssel kezdenek, ugyanis az aranylabdás Cristiano Ronaldo vezette portugálokkal találkoznak hétfőn. Joachim Löw együttese ugyanakkor önbizalommal telve várhatja az összecsapást, mivel legutóbbi 11 találkozóján veretlen maradt, a vébéken pedig 1990 óta valamennyi nyitómeccsét megnyerte. A hétfői játéknap előzetese ide kattintva olvasható!

„Oscar egyszerűen nélkülözhetetlen”

A brit Telegraph-nak adott interjút a kétszeres világbajnok, brazil Cafu. Az egykori zseniális jobbhátvéd az első mérkőzést követően Oscar játékát emelte ki, s elmondta, a 23 éves játékos egyszerűen nélkülözhetetlen a brazil válogatott számára. A két gólt szerző Neymarról is kérdezték, róla úgy vélekedett, fiatal kora ellenére el fogja bírni azt a terhet, amit az elvárások tesznek a vállára.

– Neymar fiatal játékos, de megbirkózik azzal a teherrel, ami most rá nehezedik – kezdte Cafu. – A horvátok ellen az ő két gólja kellett, hogy fordítson a csapat, szükség volt a jó teljesítményére. Úgy hiszem, akár a vébé legjobb játékosa díjat is megszerezheti majd.

– Oscar egy gólt lőtt, de úgy hiszem, ő volt a mérkőzés legjobbja – folytatta Cafu. – Fantasztikusan játszott, ezután a meccs után kijelenthető, hogy nélkülözhetetlen a csapat számára. Egyszerűen nem tudok mondani másik olyan játékost a keretben, aki ilyen teljesítményre lenne képes az ő pozíciójában.

Besics a mezőny egyik legjobbja volt

Az európai gárdában – amely története első vébé-meccsét játszotta – kezdőként kapott szerepet Muhamed Besics, a Ferencváros játékosa, így 1994 óta először lépett pályára olyan futballista, aki magyar klub alkalmazásában áll. Jó teljesítményt nyújtott, egyik fő feladata Messi semlegesítése volt.

A Fradi védője több statisztikai mutatóban is kimagasló teljesítményt nyújtott: a FIFA adatai szerint több mint 12 kilométert futott, míg az egész bosnyák csapat 115.488 métert tett meg (ebben a mutatóban meg is előzték Argentínát), 92 százalékos hatékonysággal passzolt, ezzel szintén csapata legjobbja volt. A gyorsaságára sem lehetett panasz, a 31.21 kilométer per órás csúcssebességétől csapattársai messze elmaradtak.

Meglepő módon a bosnyákok több mutatóban is Messiék fölé tudtak kerekedni: több szögletet végezhettek el, több lövési kísérletük is volt, és a kaput is többször találták el, mint az argentinok.

A mérkőzés statisztikai adatait és a hőtérképet, amin leolvasható, hogy hogyan mozgott első vébé-meccsén a Fradi védője, ide kattintva nézheti meg.

Besics: nyerni jöttünk

A bosnyák válogatott ugyan vereséget szenvedett Argentínától, a Ferencváros játékosa, Muhamed Besics azonban a mérkőzés egyik legjobbja volt.
A csapattal kapcsolatos híreket összegyűjtő Twitter-csatorna a fiatal játékost idézi: „Nem azért jöttünk Brazíliába, hogy vakációzzunk. Nyerni akarunk” – mondta Besics.

Nem értik a szakértőket az angolok

Az ITV és a BBC csatorna is egykori labdarúgókat kért fel a mérkőzések szakértői értékelésére. A korábbi brazil válogatott játékos, Juninho Paulista és az olaszok legendás védője, Fabio Cannavaro azonban hamar kiverte a biztosítékot az otthonról szurkolóknál.

A két labdarúgót több támadás is érte a nézők részéről, ugyanis sokszor nem lehet érteni, amit mondanak. Gondjaik vannak az angol nyelvvel, sokszor érthetetlen mondatokat raknak össze, zavaros a mondanivalójuk, ami bosszantó a szurkolók számára.

Egy angol például a Twitteren ezt írta: „Angolórákra kellett volna járniuk, és teszteket kitölteni, mielőtt a két csatorna alkalmazza őket. Cannavaro csak küzd az angollal.”

Egy másik vélemény is az olasz védőt kritizálja.

„Fantasztikus védő volt, de úgy tűnik, csak beleírta az önéletrajzába, hogy társalgási szinten beszéli az angolt, és ezt a BBC be is vette.”

Podolski hihetlenül boldog

Pár napja Lukas Podolski, a német labdarúgó-válogatott játékosa azt nyilatkozta, hogy a kómában fekvő Michael Schumachernek ajánlja a brazíliai világbajnokságot. Most az Arsenal játékosa az első között csiripelt a hétszeres Forma 1-es világbajnok állapotáról szóló remek hírekről. Schumi felébredt a kómából, és másik kórházba szállítják, ahol hosszú rehablitáció vár rá.
Micsoda remek hír! Jobbulást, Schumi! Nagyon örülök a hírnek, és hihetetlen boldog vagyok – írja Twitteren a támadó.

Vébémeccseket akartak megbundázni

A szingapúri fogadási maffia állítólag világbajnoki mérkőzéseket szeretett volna manipulálni. Az ázsiai városállam egyik újságírójának, a téma szakértőjének legfrissebb cikkéből egyértelműen kiderül, hogy a szindikátus már elkezdett kiépíteni egy kört, amelybe játékosokat, játékvezetőket, klubokat és európai válogatottakat is be akartak szervezni. A bűnbanda a világbajnokságra specializálódott. A szerző szerint azonban a hatóságok megakadályozták a világbajnokság mérkőzéseinek illegális befolyásolását, egy speciális törvénynek köszönhetően letartóztatták többek közt a csoport vezetőjét is.

Dél Korea, több mint felkészült

A dél-koreai válogatott védője, Lee Yong szerint az időjárás döntő tényező lehet a H-csoport első meccsén, Oroszország ellen, Cuiaba városában. A hőmérséklet várhatóan eléri a harminc fokot és ez nem könnyíti meg a játékosok dolgát.

– Tisztában vagyunk vele, hogy Oroszország felkészült belőlünk. Az időjárást viszont a mi javunkra is fordíthatjuk, mert ellenfeleink technikásabbak és erősebb fizikummal rendelkeznek, de a forróság miatt ez kevésbé tűnhet ki. Összpontosítunk és szervezetten fogunk játszani. A közönség egy jó mérkőzést fog látni – nyilatkozta Lee Yong.

Messi visszament kezet fogni

Korábban beszámoltunk róla, hogy Lionel Messi levegőnek nézte a kisfiút, aki szeretett volna kezet fogni a sztárral a bosnyákok elleni meccset megelőzően. Az alábbi videóból azonban kiderül, hogy Argentína csapatkapitánya visszament a sráchoz, aki addigra eltűnt, így az egyik társa zsebeltbe a kézrázást.

Amerikában érdekesebb a foci, mint a kosárlabda

Amerikában javában zajlanak a kosárlabdadöntők, ennek ellenére a Google statisztikái alapján mégsem az NBA meccseire érkezett a legtöbb keresés az USA lakosaitól, hanem a brazíliai labdarúgó világbajnokságra. Ráadásul nem is kevéssel előzte meg az Egyesült Államokban kevésbé népszerű foci az egyik első számú sportot, tízszer annyian érdeklődtek a vébé iránt. Talán enni belefér, világbajnokság mégis csak négy évente van!

Sahin portugál győzelmet vár

A nap legjobban várt mérkőzése előtt, Sahin ismét jósolt. A sivatagi állat valóssággal felfalta a portugál táblát, nála ez azt jelenti, hogy C. Ronaldóék gyűjtik be a három pontot. Özilék ettől még aligha futnak ki remegő lábakkal a salvadori pálya gyepére, a Nationalelf is győzelemre készül.

György herceg is labdába rúg

A tíz hónapos György herceg első nyilvános lépéseit tette meg hétvégén szüleivel egy lovas versenyen, majd rögtön labdába is rúgott. A kisfiú figyelmét, ha a lovak nem is nagyon, de a labda lekötette. Angol beszámolók szerint a hercegnek remek labdakontrollja van. A vicces kedvű szigetországiak a válogatottban is szívesen látnák a trónkövetelőt.

Szép volt Messi

Hatalmas csalódást okozhatott egyik ifjú rajongójának Argentína csapatkapitánya, Lionel Messi. A bosnyákok elleni meccs előtt a játékosokkal vonuló gyerekek közül egy kisfiú lelkesen odaszaladt Messihez, hogy kezet foghasson vele, ám a Barcelona sztárja ügyet sem vetett rá, és továbbsétált. A srácban egy világ dőlhetett össze.

Bild: Ronaldo, ma nálunk lesznek a győztes izmok!

A német Bildet is megalkotta C. Ronaldo BL döntőjében lőtt győztes gólja utáni gólöröme. Az esti német – portugál meccs előtt a lap üzent Ronaldónak: „Ronaldo, ma este nálunk lesznek a győztes izmok.” A Bild szerint Müllernek, Lahmnak és Lövnek is jól áll a Roni-test.

Molotov-koktél, könnygáz, gumilövedék – utcai harc az argentin-bosnyák előtt

A Maracana közelében csaptak össze a világbajnokság-ellenes tüntetők és a rendőrök vasárnap az Argentina – Bosznia-Hercegovina találkozó előtt. Mintegy háromszáz ember tiltakozott a túlzott kiadások és a közszolgáltatások elmaradottsága miatt, de a rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel akadályozta meg, hogy a mérkőzés helyszínére vonulhassanak. A tüntetők molotov-koktélokkal válaszoltak.
„Minden nap embereket kínoznak meg az országban, hiányzik az egészségügy és az oktatás, ez a vb csak a gazdagoknak van. A világbajnokság lopás, 30 milliárdot költöttek el 30 napért” – mondta el az egyik tüntető.

Vizsgálják a himnuszbotrányt

Vizsgálat indult annak kiderítésére, miért nem sikerült lejátszani a himnuszokat a vasárnapi Franciaország–Honduras mérkőzés előtt. A csapatok a szokásoknak megfelelően felsorakoztak, de végül a himnuszuk nélkül kezdték el a találkozót, amely a franciák 3-0-s sikerével ért véget.

– A himnusz nagyon fontos, a vébén játszunk, az országunkat képviseljük. Nagy kár, hogy nem hallgathattuk meg – mondta a történtekről a kapus Hugo Lloris, a franciák csapatkapitánya.
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közölte: nagyon sajnálják, hogy a Beira-Rio Stadion audioberendezése nem működött, megvizsgálják az esetet, és mindent elkövetnek azért, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő.

Why always us? – Miért mindig mi?

Mintha Anglia be lenne oltva jó teljesítmény ellen a vébén. Eddig egyszer, 1966-ban, a hazai rendezésű tornán diadalmaskodott a válogatott. Márpedig 48 év nagyon hosszú idő, azóta képtelenek a jó teljesítményre. Volt olyan is, hogy a futballnagyhatalom ki sem jutott. Ez a csúfság 1974-ben (NSZK), 1978-ban (Argentínában), és 1994-ben (USA) is megesett velük. Azóta legtöbbször a negyeddöntőben véreztek el. Talán a legemlékezetesebb eset 2006-ban történt: tizenegyesekkel bukták el a meccset Portugália ellen, David Beckham pedig jócskán a kapu fölé bombázta az övét…

Anglia legjobb teljesítménye az 1990-es (Olaszország) vébén volt, ekkor az elődöntőbe jutott. A tizenegyesekkel hadilábon állnak, mert itt is ez volt a végzetük, az NSZK ejtette ki őket. Az idei torna sem indult nekik számukra, hiszen Olaszország ellen vereséget szenvedtek (1-2). A brit szurkolók azzal vigasztalódhatnak, hogy Anglia még nem vérzett el a csoportkörben. Idén azonban erre sincsen garancia…

Nyolc év után újra Messi-gól

Az argentinok 2-1-re nyertek Bosznia-Hercegovina ellen, a dél-amerikaiak második gólját Lionel Messi szerezte. Érdekesség, hogy a Barcelona világklasszisának ez csak a második világbajnoki gólja volt. A nyolc évvel ezelőtti, németországi tornán volt eredményes a Szerbia-Montenegró elleni meccsen (6-0), a 2010-es dél-afrikai vébén viszont nem talált a kapuba.

Igen! – a lelátón

Bosznia Hercegovina ugyan vereséggel debütált a világbajnokságon, a szurkolók azonban nem lehetnek elégedetlenek csapatuk teljesítményével. Az egyik bosnyák fan – Besicsék botlása ellenére – biztos sikert húzott be, a Maracana stadionban ugyanis komoly lépésre szánta el magát. Térdre borult barátnője előtt, majd megkérte a kezét. A Misimovic mezbe bújt hölgy igent mondott, így nagy volt az öröm.

C. Ronaldo: már nem kell bizonyítanom

C. Ronaldo kész arra, hogy Portugáliát győzelemre vezesse. Az aranylabdás sztár szerint, neki már nem kell bizonyítania.

A Real Madrid játékosa kisebb térd-és combproblémákkal bajlódik, de vélhetően ma este a Németország elleni mérkőzésen kezdőkánt fut ki a pályára.
– Nem gondolom, hogy bárkinek is bizonyítanom kellene – nézze meg mindenki a statisztikámat és az eredményeimet. Nagyszerű karriert futottam eddig, ezt szeretném folytatni. Sikeres akarok lenni a brazil tornán, ez a gondolat pedig lökést ad nekem. Szeretem a kihívásokat, minden tortán a legjobbamat akarom nyújtani – mondta a klasszis, majd kitért az esti mérkőzésre is. – Németországnak nagyon erős csapata van, de nem kell őket tisztelnünk és tartanunk sem kell tőlük. Azért vagyok itt, hogy játsszak és segítsem a nemzeti csapatot. Ha nem vagyok egészséges, akkor a kapitánynak segítek.

Olvasói sztorik