Foci vb 2014

Buffon sorsa továbbra is kérdéses

Az olasz válogatott kapusának térde rendben van, de a bokasérülése továbbra is problémát jelent.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Buffon sorsa továbbra is kérdéses

Az olaszok aggódnak, mert válogatottjuk kapusa, Gianluigi Buffon továbbra is sérült. Az első meccsen nem a 36 és játékos védett, hanem Salvatore Sirigu, a csapatkapitány pedig Andrea Pirlo volt.

– A térde rendben van, de a bokája továbbra is problémát jelent. Nem tudom megmondani, hogy játszhat-e pénteken Costa Rica ellen – közölte vasárnap Enrico Catellacci csapatorvos. Buffon közölte, hogy hisz a gyors felépülésben, a doktor viszont azt mondta, hogy az egészség az elsődleges.

Megsérült egy spanyol kapus

A címvédő Spanyolország egyik kapusa, David De Gea szereplése izomsérülés miatt kétségessé vált. Az angol Manchester United 23 éves játékosa vasárnap nem edzett. Az egészségügyi stáb figyelemmel kíséri az állapotát, és eldönti, mikor csatlakozhat újra a csapathoz.

Az első meccsen, pénteken Iker Casillas védett, de öt gólt kapott a hollandoktól. A harmadik kapus az a Pepe Reina, akit a Liverpool az előző idényre kölcsönadott a Napolinak.

Merkel kancellár Brazíliába érkezett

Angela Merkel német kancellár megérkezett a vébé helyszínére, egy nappal azelőtt, hogy válogatottjuk megkezdi szereplését Portugália ellen. A politikus repülőgépe helyi idő szerint vasárnap késő délután landolt a fővárosban, Brazíliavárosban, ahol munkaebéden találkozott Dilma Rousseff elnökkel. Ezt követően a kancellár továbbrepült Salvador de Bahiába, ahol a német csapat hétfőn megmérkőzik a portugálokkal.

Suárez reméli, hogy játszhat Anglia ellen

Uruguay válogatottjának egyik kulcsjátékosa, Luis Suarez kihagyta a Costa Rica elleni vesztes meccset (1-3), de vasárnap már edzett, és reméli, hogy csütörtökön pályára léphet Anglia ellen. Hazája gólrekordere, és a Liverpool angol gólkirálya négy héttel ezelőtt térdműtéten esett át, ezért egy ideig a világbajnoki szereplése is erősen kétséges volt. A csapat másik része vasárnap a szálloda edzőtermét látogatta meg. A négy évvel ezelőtt elődöntős dél-amerikai csapat a kiábrándító vereség után többet már nem hibázhat, ha tovább akar jutni csoportjából.

Két holland könnyebben megsérült

A világbajnokságot emlékezetes győzelemmel, Spanyolország 5-1-es kiütésével kezdő holland válogatott két védekező játékosa, Daley Blind (térdproblémák), és Ron Vlaar (izomproblémák) nem edzett a csapattal vasárnap. Ők ketten speciális gyakorlatokat végeztek, a többiek pedig Louis van Gaal szövetségi kapitány irányításával a kapura lövéseket gyakorolták. A hírek szerint a két sérült is pályára léphet szerdán Ausztrália ellen.

Rekordcsapadék áztatja Natalt

Néhány napja folyamatos esőzések sújtják a vébé egyik városát, Natalt, ahol az USA-ban és Ghána találkozik hétfőn. A csapadék elárasztotta az utcákat. Legalább három helyről földcsuszamlásokat jelentettek, az egyik a csapatok szállása közelében történt. A polgári védelem néhány családot kimenekített az otthonából, mert a házakat az összeomlás veszélye fenyegeti. A villamosenergia-ellátás akadozik, ráadásul a következő napokban további esőzések várhatók. A csapadék már péntektől vasárnapig meghaladta a júniusi történelmi átlagot. A város polgármestere figyelmeztető jelzést adott ki.

Már a pénteki Mexikó–Kamerun meccs (1-0) is a víz elleni küzdelemről szólt, nagy kérdés, mi lesz az amerikaiak és Ghána találkozójával… A hivatalos szurkolói zóna programjait a heves esőzések miatt törölték.

Vébét nyernének az oroszok

Egyetlen légióst sem találunk az orosz válogatott 23 fős keretében. Fabio Capello szövetségi kapitány csak a honi bajnokságban nevelkedő játékost hívott meg a világbajnokságra. Alekszandr Kerzsakov, a csapat támadója úgy érzi, ez lehet a sikerük egyik kulcsa.

– Versenyben leszünk a világbajnoki címért – vélekedett Alekszandr Kerzsakov. – Minden játékosunk az orosz bajnokságban edződik, de a többi ország nem igazán ismeri a valódi tudásunkat. Azonban ami fontos, hogy Fabio Capello igen. Tudjuk, hogy ha mindenki a tudása legjavát nyújtja, akkor képesek lehetünk a végső sikerre is.

Kagawa: Drogba jelentette a különbséget

Elefántcsontpart hátrányból fordított és nyert Japán ellen a vb harmadik napjának zárómeccsén. Sinji Kagawa, az ázsiaiak világsztárja a mérkőzés után Didier Drogba becserélését titulálta a legnagyobb fordulópontnak.

“Sokkal agresszívebb lett a támadójátékuk, miután beállt. Gyökeresen megváltoztatta a felfogásukat és ezzel nem tudtunk mit kezdeni utána. Sokkal nagyobb fenyegetést jelentettek ránk a saját térfelünkön és ettől aztán támadni sem tudtunk úgy. Drogba igazi klasszis még ma is, sajnos pont ellenünk bizonyította” – nyilatkozta a ManUnited középpályása.

Drogba a 62. percben lépett pályára, ekkor még 0-1 állt az eredményjelzőn, a 66. minutumban aztán már az Elefántok vezettek 2-1-re, ami aztán a végeredmény is lett.

A spanyolok jobbak, mint 2010-ben?

Érdekes nyilatkozatot tett a spanyol Fernando Torres. A Chelsea harmincéves csatára ezt mondta két nappal a Hollandia elleni katasztrofális vereség után:

– Mi szinte ugyanazokkal a játékosokkal érkeztünk, mint négy évvel ezelőtt. A csapat egyre érettebb, de biztosan nem rosszabb, mint akkor. Még azt is megkockáztatom, hogy jobbak vagyunk, mint kétezer-tízben.

Jobb, mint 2010-ben? Nem értjük, mire gondolt Torres, hiszen négy évvel ezelőtt Spanyolország világbajnok lett, azt nehéz lenne túlszárnyalni… Torres szerint az első meccs kudarcából nem szabad kiindulni, elvégre legutóbb is vereséggel kezdtek (0-1 Svájc ellen).

– Pszichológiailag nagyon jól felkészültünk. Most a Chile elleni meccsre kell összpontosítanunk, és alaposan elemezni a játékukat – mondta Torres.

Edzője aggódik Eto’o miatt

Volker Finke aggódik. Kamerun szövetségi kapitánya félti csapata szerdai, második vébémeccse előtt Samuel Eto’o-t.

– Már a klubszezon befejezésekor is probléma volt a jobb térdével. Hiányzott a vasárnapi edzésről, mert nehézségei adódtak – mondta a Chelsea 33 éves csatáráról az edző.

Kamerun a Mexikó elleni vereséggel kezdett a vébén, a második fordulóban pedig Horvátországgal találkozik.

Neymar új frizurája

A brazilok 22 éves sztárja, Neymar a világbajnokság ideje alatt sem hanyagolja a divatot. A Barcelona csatára a vasárnapi edzésen új frizurával jelent meg: szőkén, oldalt felnyírva. Klubtársa, Daniel Alves követte a példáját, de ő az ezüstösen csillogó, rövid hajat választotta.

Drón kémkedett a francia edzésen?

Vizsgálatot kért a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől a világbajnokságon vasárnap este bemutatkozó francia válogatott, mert gyanújuk szerint egy kémrepülő kutakodott a keddi edzésükön Porto Alegrében.

– Kétségkívül egyre többet használják a drónokat. Biztos vagyok abban, hogy a FIFA kézben tartja a dolgokat, és gondoskodik az ügy kivizsgálásáról. Nem szeretnénk, hogy betörjenek a privát szféránkba – mondta a Honduras elleni találkozó előtti sajtótájékoztatón a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps.

A 45 éves, játékosként világ- és Európa-bajnok Deschamps nem nevezett meg senkit, aki szerinte a légi fürkészés hátterében állhat. Az E-csoportban szereplő két együttes magyar idő szerint 21 órától játszik a Beira-Rio Stadionban.

Megsérült Hulk, a brazil csatár

Megsérült, ezért idő előtt fejezte be a brazil válogatott edzését Hulk. A 27 éves csatár kevesebb, mint 15 perc gyakorlás után fájdalmat érzett a bal lábában, ezért nem folytatta az edzést társaival. Hulk sérüléséről nem adott ki közleményt a brazil szövetség. Az A-csoportban szereplő házigazda kedden vívja második, Mexikó elleni mérkőzését a Fortalezában található Castelao Stadionban.

Telibe találta a zakót egy spanyol

Valószínűleg csak egyetlen spanyol szurkoló örült, amikor a világbajnoki címvédő válogatott 5-1-re kikapott Hollandiától, ő azonban nagyon, ugyanis egy tippjátékon telibe találta a végeredményt, ezzel 100 ezer eurónak (körülbelül 30,7 millió forintnak) megfelelő benzinutalványt nyert.

A spanyol olajipari cég, a Cepsa által szervezett játékon hetvenezren adták le tippjüket a mérkőzésre, de mindössze az 56 éves valenciai építész, Jacobo Rios-Capape találta el pontosan, mi lesz a végeredmény.

– Természetesen azt szerettem volna, ha Spanyolország nyeri a meccset, mégis úgy gondoltam, ha a hollandok győznek, nagyon megvernek bennünket – mondta a Marca című lapnak Rios-Capape, hozzátéve, hogy miután leadta szelvényét az 5-1-es holland sikerre, úgy gondolta, őrültséget írt és biztosan nem fog nyerni.

A címvédő spanyolok szerdán játsszák következő csoportmeccsüket a brazíliai vébén, az ellenfél Chile lesz. Rios-Capape azt mondta: megtankolja az autóját, és most a spanyolok 5-1-es sikerére fog fogadni.

Balotelli csókoltat mindenki

Az angol-olasz meccs legjobbja Instagramon ezzel a szöveggel osztotta meg az alábbi képet követőivel: „Mindenkinek, aki támogatott, hitt bennem és megértett. Köszönöm! Higgyetek továbbra is, mert csak most kezdtük!”

Jobb minőségű füvet ígérnek

A FIFA illetékese megígérte, hogy a következő mérkőzésen jobb minőségű gyepszőnyeg fogadja majd a Manausban pályára lépő csapatokat.

– A gyep nem volt százszázalékos, de nagyon jól lehetett játszani rajta, és még jobb lesz a következő meccsen – mondta a helyi szervezőbizottság vezetője vasárnap. A fű kopottnak látszott a szombati Anglia–Olaszország találkozón.

Manausban találkozik egymással Kamerun és Horvátország, illetve ott rendezik az Egyesült Államok – Portugália és a Honduras–Svájc meccset. Az egyenes kieséses szakaszban már nem érdekelt a sokat vitatott helyszín.

Kolumbiai panasz a brazil rendőrségre

A Kolumbiai Labdarúgó Szövetség a FIFA-hoz fordult panasszal a brazil rendőrség viselkedése miatt. Szerintük az őrzésükre kirendelt biztonsági erők durván viselkedtek a Görögország elleni 3-0-s győzelem után a játékosokkal és a delegáció többi tagjával. Arra is panaszkodtak, hogy a rendőrök túl lassan kísérték őket a szállásuktól a repülőtérre.

Svájc–Ecuador kezdőcsapatok

Meztelen-fotó botrány a horvátoknál

A szálloda medencéjében, meztelenül fürdőzés közben készült fényképek jelentek meg a horvát válogatott játékosairól, ami – enyhén szólva – gondot okozott az edzőtáborban. Niko Kovac szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a több újságban megjelent fotók miatt bojkottálják a médiát.

Az amerikaiak megérkeztek Natalba

Az Egyesült Államok válogatottja megérkezett első vébémeccse helyszínére, Natal városába, ahol kedden Ghánával játszik. Az USA német szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann elragadtatással írt az időjárásról és a körülményekről a Twitteren:

– Ez az első napunk Natalban, ahol napsütés fogadott minket. Már nagyon várjuk az első edzést a csodálatos stadionban.

Mourinho: Rooney nem jó helyen játszott!

José Mourinho szerint az angolok tegnap esti vereségének egyik fő oka az volt, hogy Roy Hodgson nem találta meg a megfelelő helyet Wayne Rooney számára az átszervezett támadószekcióban.

“Egyértelmű, hogy Rooney nem a legjobb poszton szerepelt. A játékosoknak sokszor kell áldozatot hozniuk a csapat érdekében, és Wayne megtette ezt, de beljebb egyértelműen jobb teljesítményre lett volna képes. Roy keresi a módját annak, hogy hogy lehetne egyszerre játszatni Rooneyt, Sterlinget, Sturridge-ot és Welbecket, és úgy döntött, most Wayne kerül a pálya szélére. Lehet, a tapasztalatok tükrében Uruguay ellen másként fog” – mondta az Eurosportnál szakkommentátorként dolgozó portugál.

Messi és a brazil válogatott a top trendek között

A FIFA legfrissebb kimutatásából kiderül, hogy négy nap elteltével a brazil válogatott a legnépszerűbb a Twitteren, megelőzve az angolokat és az argentinokat. Ami pedig a játékosokat illeti: a legtöbbször Messit emlegetik a mikroblogosok, a további dobogós helyeket pedig Pirlo és Juan Mata sajátította ki.

Ide kattintvaélőben lehet figyelemmel követni, hogy óránként vagy éppen percenként mennyi vébével kapcsolatos tweet születik – a legfrissebbeket pedig el is olvashatjuk.

Podolski: Nem készülünk külön CR-re

A német válogatott támadója leszögezte, nem a kétszeres aranylabdás ellen készül a német válogatott, hanem Portugália ellen. Egyetlen dolguk van: játszani a saját játékukat.

“Ronaldo rendkívül veszélyes játékos, ezt tudjuk mind, de nem csak belőle áll a portugál válogatott. Jó játékosoknak mi sem vagyunk híján, ha a saját felfogásunkban, a saját játékunkat játsszuk meg fogjuk nyerni a meccset” – nyilatkozta a hétfői játéknap rangadója kapcsán a Nationalelf és az Arsenal támadója.

Neymar, a karate kölyök

Vadulásba torkollott a brazilok edzése, Neymar de Jongi pontossággal szállt bele Fred hátába talppal. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Barca játékosa így akarta-e biztosítani helyét a kezdőben, vagy csak unta a szambát.

Özil és Ronaldo Berlinben

Mesut Özil és a német válogatott gőzerővel készül a hétfői, portugálok elleni mérkőzésre. Az Arsenal játékosa az imént osztotta meg követőivel a lenti képet. Ronaldo és Özil wax szobra Berlin utcáin tűnik fel. A két klasszis ténylegesen hétfőn Salvadorban nézhet egymással farkasszemet.

Costa igyekszik pozitív maradni

“Természetesen nem ilyen bemutatkozásra vágytam a világbajnokságon, de a holland-meccs alakulását leszámítva boldog és elégedett vagyok azzal, hogy itt lehetek” – mondta Diego Costa. Muszáj pozitívan hozzáállnunk a helyzetünkhöz. Mi vagyunk a címvédők, és egyetlen vereségtől még nem leszünk rossz csapat. Tanulnunk kell a hibáinkból és a kudarcból, de az életben pont ez a szép: mindig van egy újabb lehetőséged, hogy megpróbáld és küzdj a végsőkig. Kész vagyok mindent megtenni ezért a mezért. Tudom, hogy együtt, egységben képesek leszünk boldoggá tenni a szurkolóinkat, akárcsak korábban” – tette hozzá a 25 esztendős, brazil születésű támadó.

„Csak hagyják játszani” – Podolski megvédte Özilt

Özil kisebb formahanyatlástól szenvedett a szezonban, amiért Michael Ballack élesen kritizálta őt. A portugálok elleni meccs előtt Lukas Podolski viszont védelmébe vette össztűz alá került csapattársát.

„Mesut világklasszis játékos, sok örömöt fog okozni még nekünk a válogatott mezében” – mondta az Arsenal játékosa a németek táborában. Majd finoman hozzátette, jó lenne, ha a média leszállna róla: „Nem kellene folyton róla írni, csak hagyják focizni. Ő csak az, aki.”

Bár Németország a vb egyik esélyese, Podolski szerint a spanyolok hatalmas zakója sokkal nagyobb koncentrációra kényszeríti a Nationalelfet, a brutális hőséggel viszont nem foglalkozik. „Nem számít, hogy 50, 55 vagy 70 fok lesz a stadionban, az akarat a lényeg. Meg kell tartanunk az energiánkat, nem rohangálhatunk le-föl 90 percig” – mondta.

Forró, forróbb, Manaus

Olaszország 2-1-re nyert az angolok ellen, a mérkőzés után azonban nem volt levegőjük az ünnepléshez a Kékeknek – a forróság miatt. Az olaszok sztárja, Pirlo a hőségre panaszkodott: „A klíma pokoli volt. Nagyon nehéz ilyen körülmények között játszani.” Marchisiónak is meggyűlt a baja az időjárással, egy pillanatra azt gondolta a tegnapi mérkőzésen, hogy hallucinál az óriási meleg miatt – írja a bild.de.

Manausban 30 fok volt a hőmérséklet, ehhez még hozzájön a nagyon magas páratartalom. Nem csoda, hogy mindkét csapat játékosai gyakran látogattak a pálya szélére frissítőért. A győztes kapitány, Prandelli szerint csapata felkészült a külső körülményekre: „Jól dolgoztunk az edzőtáborban, ezt láthattuk a tegnapi mérkőzésen. Fizikailag is jobban bírtuk, görcsproblémái az angoloknak voltak.”

Ők a vébé leggazdagabb játékosai!

A hvg.hu összeállította a brazíliai torna tíz legtöbbet kereső játékosából álló listáját. 16 millió dolláros éves keresettel lehetett bekerülni a top10-be, míg az első helyezett tavaly 73 millió dollárt vitt haza. Nézd meg, kik ők, ide klikkelve!

Megerősítették posztján Del Bosque-t

A címvédő Spanyolország összeomlása, a hollandok elleni 5-1-es vereség után Angel Maria Villar, a szövetség elnöke megerősítette posztján Vicente del Bosque szövetségi kapitányt.

– A Hollandia elleni vereség miatt nem változott a véleményünk róla. Ő a mi zászlóshajónk. Nem számít, mi történik, a jövőben is kapitány marad, ha ő is úgy akarja.

A 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokon is aranyérmet szerző 63 éves Del Bosque hat éve irányítja a spanyol válogatottat.

Rutinvizsgálat, mentőhelikopterrel

Aggodalomra adott okot a német szurkolók körében szombaton, hogy a média jelentései szerint a Bayern München válogatott játékosát, Bastian Schweinsteigert helikopterrel kórházba kellett szállítani. Megszólaltak a vészharangok, de végül mindez téves riasztásnak bizonyult. Bár valóban kórházban járt, de csak rutinvizsgálatról volt szó, amelyre egy korábbi sérülése miatt volt szükség. A csapattársak már átestek a kontrollon Münchenben, ő viszont csak most, Brazíliában – írja a kicker.de.

David Hasselhoff-fal támadják Klinsmannt

Felpaprikázta az amerikai népet Jürgen Klinsmann, az Egyesült Államok szövetségi kapitánya. A német szakember nemrég egy interjúban elmondta, az USA válogatottjának irreális cél lenne a világbajnokság megnyerése – ezt a kijelentést pedig a mindig sikerre éhes közeg zokon vette.

Az egyik híres televíziós műsorvezető, Jimmy Kimmel például rögtön a szakvezető német származását támadta.

– Minek nekünk német edző? Komolyan egy olyan emberre van szüksége az Egyesült Államok válogatottjának, aki David Hasselhoffot énekesnek tartja?! – fejezte ki felháborodását némi humorral vegyítve.

A csapat sztárja, a világbajnokságot megelőzően 156 válogatott-szerepléssel büszkélkedő Landon Donovan is megszólalt, aki röviden azt mondta, Klinsmann nem ismeri a saját csapata erejét.

Robben világrekordja

A FIFA statisztikái szerint Arjen Robben nem kevesebb mint 37 km/órás sebességre gyorsulva futotta le péntek este Sergio Ramost, aki a hollandhoz képest “szinte csiga lassan”, 30,6 km/órával sprintelt. A FIFA által mért rekordot eddig az angol Theo Walcott tartotta, aki 35,7 km/órára tudott felgyorsulni. Robbennél még egyetlen futballista sem futott gyorsabban a szövetség statisztikái szerint.

Sztár lett a brazil taxis

Mesebeli történet következik, amelynek azonban minden szava igaz! A Sao Paulo-i taxisofőr, Adilson Luiz da Cruz álma mindig az volt, hogy élőben nézhessen egy világbajnoki focimeccset. Álma megvalósításához nagyon közel került, hiszen éppen Brazíliában rendezik a vébét, ráadásul csütörtökön negyven darab belépőt talált kocsija hátsó ülésén, amelyek egy része a Brazília–Horvátország nyitómeccsre szóltak. És mi történt? Visszaadta a jegyeket!

– Ez nem az enyém, ezért kötelességem visszaadni. Apám mindig azt mondta nekem, ha találok valamit, azt vissza kell adnom a tulajdonosának – mesélte Adilson Luiz da Cruz, aki korábban talált már az autójában mobiltelefonokat, napszemüvegeket, pénztárcákat, esernyőket, de most alaposan megdöbbent, amikor rábukkant a jegyeket rejtő táskára.

Miután hazatért, ki kellett tisztítania az autóját, mert a mexikói utasok egy pohár sört kiöntöttek. Egy szállodában vette fel őket, azzal a kéréssel, hogy vigye őket egy helyre, ahol lehet inni, és szép nőket nézni. Miután otthon felfedezte az ottfelejtett táskát, a tulajdonos keresésére indult. Csak a hotelre emlékezett, és az egyik fickó nevére, aki kiloccsantotta a sört. Amikor visszatért a mexikóiak szállására, az Ulysses nevű ember nem volt ott, de mintegy 150 társuk igen. Összegyűltek körülötte, ugrálni kezdtek és ölelgették.

– Boldog voltam, hogy közvetetten segíthettem pozitív képet kialakítani a hazámról – mondta Adilson, a taxis, akinek története két nap alatt bejárta a világsajtót.

“Messi válogatottja erősebb, mint Maradonáé volt”

Az 1978-ban világbajnoki címet nyert argentin válogatott középpályása, Osvaldo Ardiles amondó, felesleges Messit és Maradonát összehasonlítani, ugyanis a Barcelona sztárjának ma egy sokkal karakteresebb, erősebb válogatottban kell vezérnek lennie.

“Óriási elvárásokat támasztanak Messivel szemben. Mindenki arról beszél, Maradona 1986-ban hogy vezette sikerre Argentínát, és azt várják Messitől, hogy ő is tegye meg ugyanezt. De ez nem fair. Messi körül egy sokkal jobb csapat van, szerencséjére olyan emberek veszik körül, mint Di Maria és Agüero. Ugyanakkor így nehezebb dolga is van, ha vezér akar lenni” – mondta a Tottenham 61 éves legendája.

“Ma már minden topjátékoson óriási a nyomás, hívják Ronaldónak, Robbennek vagy Van Persie-nek. Meg kell tanulni helyén kezelni ezt.”

Nem foglalkoznak a múlttal a portugálok

Magyar idő szerint hétfőn 18 órakor Németország ellenfele lesz a portugál válogatott a G-csoportban. Cristiano Ronaldóék célja nem lehet más, mint a 2006 óta tartó rossz sorozat megszakítása. Akkor a vébé bronzmeccsén kikaptak a németektől (1-3), majd két évvel később az Európa-bajnokságon a legjobb nyolc között is Németország jelentett legyőzhetetlen akadályt (2-3), a legutóbbi, 2012-es Eb-n pedig a csoportkörben szenvedtek vereséget (0-1).

A portugálok kapusa, Eduardo úgy véli, a múlttal nem kell foglalkozni.

– A múlt az múlt – vélekedett a hálóőr. – Nem rontja az esélyeinket az, ami a múltban történt. A hétfői mérkőzésen semmi jelentősége nem lesz a 2006 óta tartó rossz sorozatnak, minden esélyünk meglesz, hogy véget vessünk ennek a szériának.

Wayne Balotelli

Az sajnos sosem derül ki, milyen képességű játékost kapnánk, ha összegyúrnánk Rooneyt és Balotellit. Viszont egy unatkozó grafikusnak hála a külsejéről mostantól lehet elképzelésünk.

Bemutatkoznak a franciák és Messi is

Az argentin–bosnyák meccsen kívül vasárnap bemutatkozik a végső győzelemre sem teljesen esélytelenként emlegetett francia, és a sokak által sötét lónak tartott svájci válogatott is. A mai nap előzetese ide kattintva olvasható!

Örök tehetségek Angliában

A Daily Mail 2007-ben összeállított egy lehetséges angol kezdő tizenegyet, akik 2014-ben a brazil tornán szerepet kaphatnak. A jóslat nagyon tévesnek bizonyult, ugyanis a tizenegy említett játékos közül egy sem került a válogatott keret közelébe. Ez alól egyedül az Arsenalt erősítő The Walcott a kivétel, ő azonban sérülés miatt nem utazhatott Brazíliába.

Balotelli: Fannyért!

Mario Balotelli a lelátón helyet foglaló kedvesének, Fanny Negueshának ajánlotta az angolok ellen szerzett győztes gólját.

“A jövőbeli feleségemnek, és az otthon maradt barátaimnak szeretném ajánlani a találatom, mert sokat jelent, hogy hisznek bennem” – mondta az olaszok kilencese a 2-1-re megnyert csoportrangadó után.

Balotelli a vb előtti napokban jegyezte el kedvesét.

Maradona: a tiki-taka ideje lejárt

Az argentin válogatott egykori kiválósága és szövetségi kapitánya szerint Vicente del Bosque súlyos figyelmetlenséget követett el. Hogy mire gondol az argentinok világbajnoka? Itt elolvashatod, klikk!

Podolski nem vonul vissza

A német Lukas Podolski karrierjében – tervei szerint – nem a brazíliai torna az utolsó világbajnokság, annak ellenére, hogy négy év múlva 33 éves lesz.

– Majd meglátjuk… Én érzem úgy, hogy az utam végén járnék. Olyan hosszú ideig szeretnék focizni, ameddig csak lehet. Hogy ez mennyi lesz, még senki sem tudja – mondta az Arsenal támadója.

Megnyílik a berlini szurkolói zóna

A német válogatott hétfőn lép pályára először a brazíliai világbajnokságon, méghozzá rögtön egy rangadón, Portugália ellen. Ennek apropóján megnyílik a berlini szurkolói zóna a Brandenburgi kapunál, és környékén. Több tízezer rajongót várnak, és ha nagy lesz a tömeg, bővítik az alapvetően hétszáz méteres területet, hogy elkerüljék a túlzsúfoltságot. Összesen kilenc képernyőn figyelhetik kedvenceik játékát a németek, a biztonságra 450 rendész ügyel majd. Alkoholt és üvegpalackokat tilos bevinni a zónába, de természetesen számos standon kapható lesz élelmiszer, üdítő és sör.

Összesen körülbelül százezer ember tartózkodhat a helyszínen, és a szervezők ügyelni fognak, hogy a nagy jövés-menés közepette se legyenek többen. A szurkolói zóna a következő két német csoportmeccsen is megnyílik majd.

Pletikosa nem megy haza!

Több magyar, illetve külföldi sportoldal is megírta, hogy felesége öngyilkossági kísérlete miatt hazautazott Brazíliából Stipe Pletikosa, a horvát válogatott kapusa. A hír alighanem téves, ugyanis az említtet tragikus eset a világbajnokság előtt történt, s a sokak által hivatkozásként használt eredeti cikk – melyet azóta már eltávolított a croatiansports.com – is azt írja, hogy nem a vébé-szereplés, hanem a kapus első számú pozíciója került veszélybe, mivel nagyon megviselte a fenti eset. Arról azonban szó sincs, hogy Pletikosa elhagyta volna a válogatottat.

Milito: Messi nem a vb-címtől lesz a világ legjobbja

“Az emberek azt kérdik tőlem, ez a világbajnokság jó esély-e Messinek arra, hogy elérje Maradona és Pelé szintjét a labdarúgás történetében. Nem értek egyet a kérdéssel. Vb-cím ide vagy oda, nem férhet kétség ahhoz, hogy Leo az egyetemes labdarúgás egyik legnagyobb egyénisége. Már most olyan nagy, mint Maradonáék.”

“Nyerni akar, mint ahogy a legutóbbi két vb-jén is nyerni akart. Mára igazi kapitánnyá vált Argentína számára, és biztosan tudom, hogy mindent elkövet majd azért, hogy a lehető legjobb formáját nyújtsa. De nem hiszem, hogy attól válna jobb futballistává, hogy megnyerni a tornát. Ahogy már mondtam, Messi kétségtelenül a világ egyik legjobbja így is” – mondta Diego Milito.

Drogba csalódott volt, de már boldog

Az Elefántcsontpart–Japán meccset az afrikaiak legnagyobb sztárja, Didier Drogba meglepetésre a cserepadon kezdte. A 62. percben, egygólos hátránynál állhatott be, és négy perccel később már az ő csapata vezetett 2-1-re.

– Nagyon csalódott voltam, hogy nem engedtek játszani, de a végén beállhattam, és az edző terve bejött. Természetesen a három pont nagyon fontos, de ez önmagában még nem ér semmit, sokkal tovább nem érdemes tekinteni. Kolumbia nagyon nehéz ellenfél, ezt a görögök ellen is bizonyította – mondta Drogba, a 36 éves nemzeti hős.

Brazil könnygáz az argentinok ellen

A brazil katonai rendőrségnek állítólag könnygázt kellett bevetnie az argentin szurkolók ellen a Copacabana strandon. Körülbelül kétezer drukker gyűlt össze szombaton Rio de Janeiro leghíresebb tengerpartján, hogy a vasárnapi, Bosznia-Hercegovina elleni meccsre hangoljon. A nagy rivális brazilok is megjelentek, erre az argentinok eltorlaszolták a strand melletti, rendkívül forgalmas utat, és akadályozták a forgalmat. A katonai rendőrség paprikaspray-t használt, majd gumibottal szétoszlatta a tömeget.

Rossz helyen, rossz időben?!

Lovrencsics Gergőt meghívták vébészakértőnek Gödöllőn, de a dátum és a kezdési időpont sem stimmel. A dolognak további pikantériája is van. Hogy mi, az ide kattintva elolvasható!

Olasz rekord: 93%-os passzpontosság

Az olaszok tegnap este halálba passzolták az angolokat. Igazán árulkodóak a következő adatok: Pirlo száztizenkettő passzából százhárom volt pontos, míg De Rossi száztíz átadásából száznégy ért sikerrel célba.

Az Azzurri összességében 93,2%-os passzpontosságot produkált a Háromoroszlánosok ellen. Ez a mutató 1966 óta a legmagasabb a vébék történetében.

Sahin szerint az argentinok nyernek

Sahin, a teve megmondja a tutit! A hollandok és az olaszok győzelmére már jól ráérzett a sivatagi állat, ma estére pedig Messiék sikerét vizionálja. Vajon Besicsék rácáfolnak?

Gerrard: Ne mutogassunk senkire

Az olaszok elleni mérkőzés után Steven Gerrard érthetően csalódottan nyilatkozott: „Próbáltuk játszani a focit. Folyamatosan nyomtunk és nyomtunk, mindent beleadtunk, de sajnos nem jöttünk ki jól a meccsből. Sok lehetőséget alakítottunk ki, de azokat jobban ki kell használnunk. Nem mutogathatunk senkire, mert a csapatból mindenki mindent beleadott az olaszok ellen.”

Nem lehet elég korán kezdeni

Te is élvezed a foci vébét? A két kisfiú Manausban nagyon!

Balotelli hálás a csapattársainak

Az angol-olasz mérkőzés után a győztes gólt jegyző Mario Balotellit választották meg a mérkőzés legjobbjának. Az olasz fenegyerek nagyon örült az elismerésnek, ennek az Instagramon is hangot adott: „Hajrá Azzurri! Folytatjuk! Boldog vagyok, hogy én lettem a meccs embere. Nagy köszönet illeti a csapattársaimat. Gyerünk fiúk!”

Az angolok még bizakodnak

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban csapott össze Anglia és Olaszország a D-csoport első fordulójában. Az európai rangadót az olasz együttes nyerte 2-1-re, ám a szigetországi szurkolók bizalmát ez egyáltalán nem rendítette meg.

A legtöbb angol elégedett volt a megfiatalított válogatott hozzáállásával, lelkes játékával, ám abban a többség szintén egyetért, hogy az utolsó passzokba sok hiba csúszott, s ha ezt a problémát nem sikerül kijavítani a következő két fordulóban, akkor nagy bajba kerülhet az együttes.

Anglia–Olaszország 1-2 (1-1), edzői értékelések

Roy Hodgson, Anglia: – Egy kicsit nehéz elfogadni, hogy elvesztettük a meccset, különösen ha figyelembe vesszük, hogy számos gólhelyzetünk volt a második félidőben. Joe Hart nagyon csendes estén van túl, mégis azon kapjuk magunkat, hogy vesztettünk. Tudjuk, hogy jó csapat ellen játszottunk, és nekünk is jól kell teljesítenünk Uruguay, valamint Costa Rica ellen, ha versenyben akarunk maradni. Mindig nehéz valami pozitívumot említeni, ha kikapunk. Még kettő-egynél is azt hittem, hogy nyerni fogunk, mert újra és újra mentünk előre a győzelemért, és a második félidőben domináns teljesítményt nyújtottunk. Az egyetlen pozitívum, amit ki tudok emelni, hogy ez kétségtelenül a legjobb csapatjáték volt, amit láttam a válogatottól, amióta együtt dolgozunk. A mai nap egy kicsit kiábrándító volt, mert jobbak vagyunk ennél. Fiatal csapat a miénk, a keret majdnem kétharmadának ez az első világbajnoksága, ezért azt hiszem, a tapasztalatnak kell gyarapodnia. Nagyon jó, hogy nem állunk vissza, és amikor megkapjuk a labdát, előre törünk egész idő alatt. Az első félidőben volt néhány nagyon jó gólhelyzetünk, és a másodikban is mindent megtettünk a pontszerzés érdekében. Természetesen továbbra is esélyesek vagyunk a továbbjutásra. Most egy kicsit lehangoltak vagyunk, egy kicsit szomorúak, mert reménykedtünk a tökéletes kezdésben, de nem élünk tökéletes világban.

Cesare Prandelli, Olaszország: – Emlékezetes játék volt, a vébé egyik legerősebb csapatát győztük le, nagyon boldog vagyok. A középpályán minőségi fölényben voltunk. Sirigu nagyszerű kapus, aki a PSG-ben is jól védett. Buffon nem volt bevethető ma, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszatér. Őrültség, hogy nem volt lehetőség ivószünetre, ilyen körülmények között. Ha látványt akarnak, meg kell adni a játékosoknak a lehetőséget, hogy kifújják magukat. Lehetetlen volt ugyanazzal az intenzitással végigjátszani a meccset. A csapat szenvedett, de fenntartotta az uralmát a pálya közepén. A második felvonásban az angol játékosok közül néhányan görcsölni kezdtek, ez azt jelenti, hogy a munkánk kifizetődött.

Olvasói sztorik