NB I

A válogatottban is folytatná a gólgyártást

Hat meccsen hét gól, ez Nikolics Nemanja szezonbeli mérlege a Videotonban. A nagyszerű formában lévő csatár nem búslakodik a kihagyott tizenegyesei miatt. és a válogatottnak is szeretne segíteni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Hat meccs, hét gól, ezt nem szükséges kommentálni. Hát még ha a tizenegyeseket is belőné…
– Igen, ez van, a Puskás Akadémia ellen megint kihagytam egyet. De csak az tudja kihagyni, aki odaáll, nem igaz? Eddig nem sok büntetőt hagytam ki, most így adódott, hogy kétszer is rontottam. Nyíregyházán nagyon rosszul lőttem, a Puskás ellen viszont jó erősen oldalra, a kapus pedig bravúrral védte. De ha a mester bizalmat szavaz, a következőt is vállalom. Nem agyaltam sokat a dolgon, nem vagyok olyan típus, aki lehajtja a fejét. A világ legjobbjai is kihagyják olykor. Az lett volna a baj, ha úgy dolgozom fel, mint egy lelkizős kisfiú – magyarázta a Rangadó.hu érdeklődésére a Videoton csatára, Nikolics Nemanja.

– Nyilván segítette a feldolgozást, hogy így is nagyon simán nyertek a Puskás ellen.
– A legnehezebb meccsek azok, amikor már előre mindenki arról beszél, hány góllal nyerünk. A pályán is meg kell mutatni, hogy jobbak vagyunk, most sikerült. A felcsútiak ellen végül sima meccs lett, de ahhoz sokat kellett dolgoznunk. Rúgtunk három szép gólt, voltak helyzeteink. Ez az út, amit továbbra is követni kell. Nem szabad elfelejteni, hogy eddig majdnem minden meccsünket hazai pályán játszottuk, de ha ugyanezt az akarást kitesszük a pályára idegenben is, nem lesz gond ott sem.

– Egyre közelít a Videoton történetének három legeredményesebb csatárához, tisztában van a számokkal?
– Negyedik vagyok az örökranglistán. Tiber hetvenhét, a klubigazgatónk, Burcsa Győző hetvennyolc, a listavezető Szabó József száztizenegy… Természetesen figyelem. Fontos a statisztika, de nem görcsölök rajta, ha meg kell lennie a csúcsnak, úgyis meglesz. Ha továbbra is így kiszolgálnak a társak, akkor biztosan.

– A kihagyott tizenegyesek ellenére is szinte biztosan lehetett érezni a lelátón, hogy úgyis lő előbb-utóbb egy gólt. Belülről is érzi?
– Biztos sosem lehetek benne, hogy rúgok gólt, de törekszem rá. A gólpasszokra is. Egy mai csatárnak már nem elég, ha odaér a kapu elé – a többieknek is teret kell nyitni, helyzetet kell kialakítani a középpályások és a szélsők előtt.

– Most a magyar válogatottban is megteheti, akár már az északírek ellen.
– Örülök annak, hogy ott vagyok a keretben az Európa-bajnoki selejtező előtt. Két meccsen játszottam eddig, de azoknak már nem volt komoly tétjük. Most egy új ciklus kezdődik, szeretnék a részese lenni. Ha ezt a formámat tudom hozni, bizonyíthatom, hogy lehet rám számítani a válogatottban is. Ha szóhoz jutok, megpróbálok ugyanúgy segíteni, mint a Vidinek.

– A mostani Videoton azon kevés játékosai közé tartozik, akik tagjai voltak a három évvel ezelőtti bajnokcsapatnak. Hogy érzi, jelenlegi formájában van ez az együttes is olyan erős, mint az eddig egyetlen aranyérmes Videoton?
– Ebben a csapatban van annyi erő és kvalitás, hogy megnyerje a bajnokságot, de nem szeretnénk még erről beszélni. Egy évvel ezelőtt beleestünk ugyanebbe a csapdába, a nyolcadik-kilencedik forduló után már azzal foglalkoztunk, hogy bajnokok lehetünk, a média is ezt írta, aztán jött a gödör. Nagyon hiszek Joan Carrillóban, negyedik éve együtt dolgozunk, tudom, hogy továbbra is tűzben fog tartani minket, nem engedi, hogy lazítsunk. Most, a Puskás Akadémia elleni győzelem után is leszögezte, hogy ez még csak a hatodik meccs volt és még nem nyertünk semmit. Igaza van, huszonnégy nagyon kemény mérkőzés még hátra van a bajnokságból. De ha így játszunk a továbbiakban, akkor sem lesz gond, ha néha esetleg kikapunk – ha odatesszük magunkat, ha mindig mindent megteszünk a pályán, akkor tiszta lehet a lelkiismeretünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik