NB I

Vidi-siker, Nikolics századik góljával

A Videoton 2-0-ra győzött az újonc Nyíregyháza otthonában az élvonal negyedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Videoton FC 0-2 (0-1)
Nyíregyháza, 2800 néző. Játékvezető: Solymosi
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Abdouraman, Kosztics (Lázár B., 82.) – Rezes, Szécsi M. (Pákolicz, 75.), Koller (Sándor I., 68.) – Bajzát. Edző: Csábi József
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Caneira, 82.), Vinícius, Juhász R., Stopira – Sándor Gy., Simon Á. – Gyurcsó (Álvarez, 64.), Kovács I. (Trebotics, 76.), Oliveira – N. Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Kovács I. (8.), Nikolics (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mezőny egyetlen százszázalékos csapata, a Videoton az újonc Nyíregyháza otthonába látogatott szombat délután.

A meccs elején Rezes adta be a labdát, amely a kapu előtt ólálkodó Szécsi Márk elé került, ő közelről kapura lőtt, de Vinícius lábáról a kapufa mellé ment. Az ötödik percben Rezes a tizenhatoson belül csinált két szép cselt, aztán Szolnoki Roland mellett elesett – úgy tűnt, nem véletlenül, a játékvezető mégis a hazai játékosnak mutatott fel sárga lapot. Három perccel később egy szép egyéni akció végén Kovács István visszakapta a labdát Nikolicstól, és szép mozdulattal a hálóba lőtt (0-1).

A 33. percben egy gyors, pontos kontra során Sándor György remek labdát adott Nikolicsnak, aki Balogh János kapusba lőtt. A 38. percben ismét Kovács István került helyzetbe, de ezúttal blokkolták a lövését. Fél perccel később Kovács passzát Nikolics közelről fölé bombázta. A negyvenedik percben Nikolics egy védő szorításában betört a tizenhatoson belülre, megpróbálta átemelni a kapust, de a keresztlécet találta el.

Magyar szinten jó iramú, eseménydús első félidőt produkáltak a csapatok, a Videotonnak több helyzete volt, a hazaiak a befejezéseknél nem bizonyultak elég pontosnak.

Az 56. percben Vinícius fejelt a kapu mellé egy beadást, majd Balogh János letarolta őt, amiért a bíró – jogtalanul – tizenegyest ítélt. A labda mögé Nemanja Nikolics állt, de magasan a kapu fölé bombázott. Ezután a játékvezetőt tetézte gyenge teljesítményét, és elküldte a kispadtól Csábi Józsefet, a Szpari vezetőedzőjét. Kevés eseményt hoztak a következő percek, de továbbra is a fehérváriak tűntek veszélyesebbnek.

A 78. percben gyors vendégtámadás futott a nyírségiek térfelén, a végén Simon Ádám remekül passzolt középre, ott érkezett Nikolics, aki megszerezte magyarországi pályafutása századik NB I-es gólját (0-2). A másik oldalon Törtei Tamás jó beadása Vinícus lábáról ment ki a kapufa mellett.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte:

Úgy érzem, nem okozott csalódást a nyíregyháziak játéka, mindent megtettek annak érdekében, hogy pontot szerezzenek. A vendégek masszívan védekeztek, ezért a Szpari nehezen tudott helyzetbe kerülni. Bár néha többet volt nálunk a labda, a gólokat ők rúgták. Ilyen meccsen ki lehet kapni, hiszen a vendégek voltak az esélyesek, és a közönség díjazta a mieink hozzáállását.

Stabilak voltak a fehérváriak, nem rontottak nekünk, kivárásra játszottak, és nagyon gyors kontrákkal jutottak el a kapu elé, hátul pedig nagyon masszívnak bizonyultak, a védővonalukban sanszunk sem volt. De nem győzött meg istenigazából a Videoton, mert ahhoz képest, hogy bajnokesélyes, a két csapat között egyáltalán nem volt nagy különbség. Még mindig nem lehet arról beszélni, hogy teljesen összecsiszolódott volna a Spartacus, és ez olyankor a legrosszabb, amikor már szükség van a pontokat, ezért volt nagyon fontos a múlt heti győzelem. Kis szerencsével a mai találkozó döntetlen lehetett volna, de lehet mondani, hogy a Videoton sikere megérdemelt.

Olvasói sztorik