NB I

Nikolics idén utolérheti a főnökét

A Nyíregyháza ellen megszerezte 100. élvonalbeli gólját a Videoton csatára, Nikolics Nemanja. A klub házi örökranglistáján is előkelő helyen áll a csatár.
A Videoton bajnoki góllövői, TOP10
1. Szabó József 111 gól
2. Burcsa Győző 78 gól
3. Tiber László 77 gól
4. Karsai László 71 gól
5. Nikolics Nemanja 70 gól

6. Wollek Tibor 65 gól
7. Horváth Ferenc 63 gól
8. Májer Lajos 58 gól
9. Nagy II János 56 gól
10. André Alves 55 gól
(forrás: vidi.hu)

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Annak idején éppen a Videoton ellen lőtte első gólját az NB I-ben Nikolics Nemanja. A vidi.hu-nak elmondta, a mai napig jól emlékszik a találatra, amelyet azóta további kilencvenkilenc követett.

A magyar válogatottban is bemutatkozó csatár évek óta az egész hazai mezőny legkiegyensúlyozottabban termelő gólvágója.

A Vidibe harminc bajnoki góllal a háta mögött érkezett, azóta tehát kereken hetvenszer talált be fehérvári színekben a bajnokságban. Első tavaszi idényében nyolcszor volt eredményes, a következő szezonban szintén, aztán „beindult”: sorrendben 19, 13, majd 18 gól állt a neve mellett az idény végén, most pedig négynél jár. Ezzel pedig négy és fél szezon alatt a klub legnagyobb legendáinak nyomába lépett!

A fehérvári gólvágók tízes toplistáján már most az ötödik helyen áll Nikolics, amennyiben meg tudja őt tartani a Vidi, termékenységét figyelembe véve könnyen előfordulhat, hogy már ebben a szezonban a Videoton történetének második legeredményesebb játékosává lép elő a bajnoki gólok tekintetében.

Külön érdekesség, hogy ebben az esetben a Vidi jelenlegi klubigazgatóját, Burcsa Győzőt szorítaná eggyel lejjebb a dobogón, aki ma még 78 találattal a második helyen áll. A listavezető Szabó Józsefet, az UEFA Kupa 1985-ös gólkirályát viszont még aligha fogja be idén. A Vidi TOP10-ben a klubtörténet fényes időszakainak csatárain kívül megtalálható a Győr jelenlegi vezetőedzője, Horváth Ferenc, és befért a Nikoliccsal nemrég még csatárpárost alkotó brazil André Alves is.

Olvasói sztorik