NB I

Halmozzák a házi rekordokat Fehérváron

Tiber László szívből örülne neki, ha Nikolics letaszítaná őt az örök-góllövőlista dobogójáról.

Kapcsolódó cikkek

Az ilyen jó rajt nagyon ritka
Az elmúlt nyolc esztendőt vizsgálva megállapíthatjuk, hogy csak egyszer, a 2011–2012-es bajnokságban fordult elő, hogy egy csapat – illetve kettő – százszázalékos volt öt forduló után. Abban az idényben a Debrecen és a Győr is remekül rajtolt, a Loki végül veretlenül lett bajnok, az ETO pedig bronzérmet szerzett.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több csapat-, illetve egyéni csúcs is megdőlhet a székesfehérvári klubnál a hibátlan szezonrajtnak köszönhetően. A vidi.hu tudósításából kiderül, nem csak a klub, de jó néhány játékosa is büszke lehet eddigi teljesítményére.

A Videoton még soha nem kezdte zsinórban öt győzelemmel a bajnokságot. Ez a klubrekord ráadásul tovább javulhat, hiszen a következő fordulóban a Puskás Akadémia ellen is a listavezető számít favoritnak. A sorozat ráadásul kiegészül egy Magyar Kupa-győzelemmel (7-0 a Testvériség SE ellen).

Az öt találkozóból négy alkalommal gólt sem kapott a csapat, a 16-2-es gólkülönbség is csúcsnak számít. Ugyancsak megdöntött egy rekordot a Vidi az MTK elleni történelmét tekintve, ekkora különbséggel még soha nem győzték le a fővárosi kék-fehéreket (6-2 vagy 5-3 viszont már volt a két csapat meccsén Fehérváron).

A csapat menetelése a játékosok egyéni csúcsbeállításait is magával hozza. Nikolics Nemanja öt góllal vezeti a góllövőlistát, a csatár egyelőre meccsenként egy gólt szállít átlagban – az MTK ellen szerzett góljával utolérte a Vidi örökranglistájána hetvenes, nyolcvanas évek fehérvári ikonját, Karsai Lászlót (71 gól) és már csak hat találatra van a klubtörténeti dobogós helyezéstől, a harmadik helyen álló Tiber Lászlótól.

Nikolics 101. bajnoki gólja más tekintetben is csúcsbeállítás: az előző szezon utolsó fordulójában szerzett találatával együtt zsinórban hat bajnokin talált be, amire eddig csak André Alves volt képes a Vidi történetében – Nikolics a Puskás Akadémia ellen akár meg is döntheti a brazil támadó csúcsát.

Kovács István csak egy félidőt játszott a kék-fehérek ellen, de így is emlékezeteset alkotott, saját karrierje szempontjából is: a középpályás először duplázott az élvonalban. Gyurcsó Ádám négy gólban vállalt szerepet az ötből, természetesen ez is egyéni rekord. És akkor még ott van Juhász Roland, aki középhátvéd létére három góllal kezdte a bajnokságot, az MTK ellen pedig gólpasszt adott.

Bombaformában van tehát a Videoton, egyelőre úgy tűnik, a játékosok mellett a klub statisztikusainak is rendesen fel kell készülniük a következő mérkőzésekre.

„Szívből örülnék neki”

Mivel a kiváló formában játszó Nikolics eredményessége következtében Tiber László dobogós helyezése is veszélyben van a Videoton gólszerzőinek örökranglistáján, megkérdeztük a Rangadó.hu állandó szakértőjét, mit szólna, ha a következő hetekben, hónapokban visszaszorulna a negyedik helyre?

– Szívből örülnék neki, hiszen Nikolics jó teljesítménye egyenes arányban van a csapat jó teljesítményével. Továbbra is tiszta szívből szurkolok a Videotonnak, hogy nyerjen bajnokságot, neki pedig azért, hogy rúgjon minél több gólt – kezdte Tiber László. – Külön örülök, hogy végre ismét van egy olyan játékos, aki nem ugródeszkának tekinti a klubot, hanem évek óta erőssége a Vidinek, a szurkolók befogadták, megszerették, a többségük már székesfehérvárinak tekinti őt. Hasonló kvalitásokkal rendelkezik, mint annak idején Szabó József vagy én. A Videoton a színeiben lett gólkirály és magyar válogatott játékos.

Tiber bízik benne, hogy a gólra törő, improvizatív focinak köszönhetően egyre inkább növekedni fog a nézőszám Székesfehérváron.

– Ismét igazolódik, amit a média, és mi, egykori Vidi-futballisták szajkózunk évek óta: inkább a magyarok, mint középszerű külföldiek játsszanak. Nagyon jó döntés volt Burcsa Győző megválasztása szakmai vezetőknek, hiszen ő már a székfoglalójában is kifejtette, hogy az ő munkássága alatt a magyar játékosokat helyezi majd előtérbe az edző, és igazolódott, hogy ez jobbá teszi a csapat futballját, ezáltal az egész magyar futballt is. Szórakoztatóbb, látványosabb a játék, igazi támadófutballt produkál a Videoton, jó szellemiségben. Jó nézni ezt a gólra törő, improvizatív focit. Reméljük, egyre inkább növekedni fog a nézőszám is, hiszen az emberek vevők erre – mondta végül Tiber László.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik