NB I

Garami Juhász Rolandtól tart leginkább

A Videoton elleni mérkőzés előtt kifogyóban vannak a csatárok a kék-fehéreknél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

– Rangadó? Milyen rangadó? – kérdez vissza Garami József, az MTK vezetőedzője, amikor a szombati, Videoton elleni mérkőzésről kérdezzük. A sokat látott tréner csak mosolyog, amikor megpróbáljuk „felturbózni” a beharangozónak szánt interjút. Úgy véli, ez is egy meccs a többi mellett.

– Nagyon a bajnokság elején vagyunk még… Örülök, hogy jól kezdtük, de ennyi – mondja Garami József, aki azért tisztában van vele, két jól rajtoló csapat találkozója, netán mégiscsak rangadója lesz a fehérvári meccs.

– A Videotonnak három éve nagyjából ugyanaz a magja, idén is azok a játékosok maradtak náluk, akik értéket képviselnek. Úgy tűnik, nagyon együtt vannak. láttam a meccseiket, de az eredményeik is ezt igazolják. Kiemelkedő a támadójátékuk, remek csatáraik vannak, akik el tudják dönteni a meccseket. És akkor még ott van Juhász Roland, aki védő létére még a válogatottban is veszélyes volt az ellenfelek kapujára. Nem lesz egyszerű feladat, stabilnak kell maradnunk és emellett a támadásokra is figyelnünk kell.

Az ellenfél támadóereje egy dolog, a saját csatársora legalább annyira aggasztja Garamit. Mármint a csatársor hiánya. Pedig a várhatóan támadólag fellépő Vidi ellen néhány gyors emberrel kontrákra is játszhatna az MTK.

– Négy csatárunk is sérült: Torghelle, Csiki és Vass Patrik mellett a harmadik fordulóban Hrepka is kidőlt. Nem egyszerű úgy kontrázni, ha nincs meg hozzá a megfelelő ember. De legutóbb sem kontrákból lőttük a gólokat.

Az MTK a közelmúltban már meglepte a Videotont, de ebből nem érdemes kiindulni – véli Garami József, aki azért nem elégedetlen az eddig látottakkal.

– A csapatunk évente komoly változásokon megy keresztül, volt, amikor játékban fel tudtuk venni a versenyt az élcsapatokkal. Reméljük, idén is így lesz.

Olvasói sztorik