NB I

Pótszületésnapi Kanta-dupla

Az MTK csapatkapitánya két gólt lőtt, így 2-0-ra verték a Bp. Honvédot a felcsúti mérkőzésen.
OTP Bank Liga, 4. forduló
MTK – Bp. Honvéd 2-0 (1-0)
Felcsút, 500 néző. Játékvezető: Kassai
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Pölöskei Zs., Vass Á. – Bese, Kanta J., Horváth Zs. (Poór, 78.) – Sergio (Frank, 92.). Edző: Garami József
Honvéd: Kemenes – Marku, Baráth, Alcibiade, Fejes J. (Hidi, 61.) – Nagy G., Portilla – Job, Vécsei (Traoré, a szünetben), Holender (Prosser, 61.) – Youla. Edző: Pietro Vierchowod
Gólszerzők: Kanta J. (35., 53. – a másodikat tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tizedik percben Pölöskei Zsolt beadása után Sergio fejelt a kapu fölé, a másik oldalon Youla lőtt a kapufa mellé. A 12. percben egy kispesti szöglet után Portilla fejesét védte Hegedüs Lajos. Ezután ismét az MTK próbálkozott: Horváth Zsolt kísérletét Kemenes vetődve védte. A 22. percben Vécsei Bálint fejelt a keresztléc fölé egy szöglet után. Ezután eseménytelen percek következtek, majd a 35. percben egy szép MTK-támadás végén Hidvégi Sándor beadása után Bese Barnabás lekészítette a labdát, amit Kanta József 16 méterről a hálóba bombázott (1-0).

Nem sokkal később Sergio ígéretes lövését Fejes János blokkolta. A 42. percben Horváth Zsolt passzát Sergio lőtte kapura, de Kemenes lábbal védett. A szünet előtt Pölöskei Zsolt fejelt néhány centivel a kapufa mellé. Az első félidőben a kispestieknek egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt.

A szünet után Sergio közeli lövését a Honvéd kapusa kiütötte. Az 53. percben Baráth Botond a tizenhatos oldalvonalánál elrántotta Kanta Józsefet, ezért Kassai Viktor büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, és magabiztosan a hálóba bombázott (2-0). Az 56. percben Kanta szabadrúgását Kálnoki Kis fejelte fölé. Ezután kevés helyzetet láthattunk, a 83. percben Kanta passzát Pölöskei lőtte rá, de Kemenes védett. A hajrában Youla lövése az oldalhálóban landolt, mert az érkező Kálnoki-Kis tisztázott.

A játék képe alapján teljesen megérdemelt az MTK sikere, hiszen Kanta József ezúttal is remekül játszott – rajta kívül Dragan Vukmir is remek teljesítményt nyújtott –, a kispestieknek viszont momentumuk sem volt. A fővárosi kék-fehérek a múlt heti, paksi vereség után kiköszörülték a csorbát, és utószületésnapi ajándékkal kedveskedtek a 75 éves Garami József vezetőedzőnek. A Honvéd győzelemmel kezdte a bajnokságot, de aztán három vereség következett.

– Nem akar összeállni a kispesti kezdőcsapat, ma például Ignjatovics hiányzott, márpedig a védelem a legfontosabb dolog. Húsz percig nem volt semmi gond, de a kapott gól után megrogyott a Honvéd, és az MTK azt játszhatta, amit akart. Az első gólig a két kapu alig volt veszélyben, utána is csak Kemenes Szabolcsnak volt védeni valója. Egy gól mindig feldobja a csapatot, de amikor nem mi rúgjuk, akkor nem megy a játék. Ilyen teljesítménnyel nehéz lesz a Puskás Akadémia ellen is… Az MTK szép gólt lőtt, ez szinte mindig benne van a játékában, és ha Torghelle beszáll, még erősebbek lesznek. Mindig mondom, hogy csak egy csapat maradt Magyarországon, amelyik még mindig a hagyományos, magyaros futballt játssza, az pedig az MTK. Kispesten nagyon jó példa volt a tavaszi bajnoki hajrá, amikor számos akadémista magyar fiatal kapott lehetőséget a csapatban, ezt a tendenciát most hiányolom – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik