NB I

Joan Carrillo a vereségekre is igyekszik felkészülni

José Gomes nem túl dicső távozása után úgy tűnik, megtalálták a megfelelő embert a székesfehérvári kispadra; a korábbi tréner segítője egyelőre hibátlan vezetőedzőként.

Kapcsolódó cikkek

címlapkép: vidi.hu

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Hogy vagy? – kérdezi magyarul Joan Carrillo Milan, a viszontkérdésre pedig már angolul, mosolyogva válaszol: köszöni, minden oké, még a kéztörése is szépen gyógyul. A Videoton nyáron kinevezett vezetőedzője közvetlen, mosolygós ember, nem csoda, hogy elfogadtatta magát a környezetével. Ennek egyik oka, hogy jól ismerték őt a klubnál, hiszen az előző stáboknak is tagja volt. Az elfogadást megkönnyítette, hogy Carrillo érti a munkáját és ért a játékosok nyelvén (legyen az magyar, spanyol, szerb vagy angol). A Videoton az új trénerrel remekül kezdte a bajnokságot, három meccs után százszázalékos, a Magyar Kupában is továbbjutott, nem csoda, hogy mindenki mosolyog az öltözőben. De azt is tudják, nagyon korán van még ahhoz, hogy bármit ünnepeljenek.

– Amikor nyersz a meccseken, olyankor az edzéseken is könnyebben megy a munka. Viszont egy vesztes meccsből többet lehet tanulni. Három győzelem után elég kemény munka a játékosoknál elérni, hogy a hibákra még jobban odafigyeljenek. Persze, alapvetően elég kellemes szituáció ez, nem tagadom – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Joan Carrillo Milan.

Az a három már valójában négy, hiszen szerdán a Testvériség SE ellen a Magyar Kupában is győzött a Vidi, ennek – a bajnoki találkozóknál azért könnyebb – meccsnek is megvan a maga haszna.

– A meccs előtt az volt a legfontosabb, hogy a játékosok fejében rend legyen. Attól, hogy egy alacsonyabb osztályú ellenféllel játszunk, ez még nem könnyű meccs, ezt igyekeztem beléjük sulykolni a kezdés előtt. Utólag elmondható, hogy pozitív visszajelzéseket kaptam, mindenki százszázalékosan odatette magát, nem vette fél vállról a meccset. Ennek örülök a legjobban. Hibák voltak, azok mindig vannak. A fiatal játékosaimnak azt mondtam, ez egy lehetőség a számukra, az ajtó nyitva áll előttük, most igazolhatják, hogy bekerülhetnek az első csapat keretébe.

Székesfehérváron edzői kihívás a magyar szinten gazdag állomány. Mindenkinek megadni a lehetőséget és közben figyelni azokra is, akik éppen kevesebbet játszanak, nem egyszerű feladat. De amíg jönnek a győzelmek, minden problémát könnyű kezelni. Carrillo tisztában van vele, nem lesz akadálymentes az út, akkor kell majd az edzői rutin, ha esetleg jön egy gyengébb periódus.

– A szabály értelmében egyszerre tizenegy játékos lehet a pályán, ezen nem változtathatunk. A soros ellenféllel szemben a legerősebb csapatot próbálom mindig összerakni, szerencsére az öltözőben mindenki tisztában van vele, hogy adott a lehetőség, senki sem indul hátrányból. Remek, összetartó közösség a mienk, mindenkinek a csapat győzelme a legfontosabb, nem az, hogy ő mennyit tölt a pályán. Hozzáteszem, a keret még nem teljes. Vereségek? Azokra is fel kell készülni, ez ugyanúgy az edző feladata, mint hogy a nehéz döntéseket meghozza. Tudjuk, hogy lesznek majd rosszabb meccseink is, azon dolgozunk, hogy minél később jöjjenek és a lehető legkevesebb legyen belőlük – teszi hozzá a spanyol tréner.

A bajnokságban hétvégén Nyíregyházára látogat a Videoton, az lesz a fehérváriak első idegenbeli meccse a szezonban.

Olvasói sztorik