NB I

Gera önbizalmat gyűjtött a szaltózáshoz

A Ferencváros tapasztalt játékosa szerint nem lesz könnyű dolguk vasárnap az észak-írek ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gera Zoltán szerint nem lesz könnyű dolga a magyar válogatottnak, amely vasárnap Észak-Írország ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A Telkiben rendezett hétfői sajtótájékoztatón a Ferencvárosba tíz év után visszatérő támadó középpályás elmondta: az első ellenfél több játékosát is ismeri Angliából, mert vagy a csapattársai, vagy az ellenfelei voltak.

A csatárok mögött játszana

El sem hiszem, hogy két év eltelt, mióta utoljára itt voltam – kezdte Gera Zoltán. – Elég nehéz volt az utóbbi néhány év számomra a sérülések miatt, és a nyaram sem volt egyszerű. Húzódással, de szerződés nélkül maradtam, de szerződést kaptam a Fraditól, amiért nagy hálás vagyok. Örülök, hogy visszanyertem az erőmet, és a formám is egyre jobb. Örülök, hogy újra itt vagyok, jól érzem magamat Magyarországon és a Fradiban is. Bár most kikaptunk, de egyébként minden úgy alakult, ahogy terveztük, amikor hazatértem.

A kapitánnyal beszélgettünk többször is, tartottuk a kapcsolatot, telefonon egyeztettünk, és elmondta, körülbelül milyen poszton vesz számításba. Több poszton is képes vagyok játszani, de a legjobb teljesítményt a csatár mögötti poszton tudom nyújtani. A szélén is tudok játszani, de nem vonalszélsőként. Nagyon remélem, nem ismerkedő jelleggel jöttem, hiszen már ismerjük egymást, Pintér Attila volt az edzőm a Fradiban. Ahogy a szavaiból kivettem, számít rám, és minél többet szeretnék játszani. Az ő dolga eldönteni, hogy mennyit. Nem úgy jöttem, hogy kezdőként kell játszanom, majd ő eldönti, mikor és hogyan vagyok hasznára a csapatnak.

Önbizalmat gyűjtött a szaltózáshoz

Nagyon fegyelmezett csapat az északír, öt-hat játékosukkal együtt játszottam, tehát mondhatom, hogy a csapatuk zömét ismerem, hiszen ellenfélként is találkoztam velük. Hasonlít a focijuk az angol stílusra, fegyelmezetten játszanak, hajtanak, nehéz megbontani őket. Van három-négy minőségi játékosuk, tehát nehéz ellenfélről van szó, nehéz ellenük játszani. Ha türelmesen, nem kapkodva játszunk, előbb-utóbb fel lehet őket törni, de kellemetlen ellenfélre számítok. Öt-hat játékosuk a Premier League-ben szerepel, ami nem lebecsülendő.

Jó lenne, ha már ott tarthatnánk, hogy azon kéne gondolkodni, szaltózzak-e vagy nem. Lehet, hogy ez csak egyszeri alkalom volt, megmutattam, hogy nem vagyok még olyan öreg, de ha egy játékos rúg egy szép gólt – mint amilyet rúgtam –, akkor az érzelmek sokszor feltörnek, és nem tudja kordában tartani. Belegondoltam már, hogy érdemes-e ezt csinálnom most, mert mi lesz, ha megsérülök, de szerencsére nem lett semmi bajom belőle, úgyhogy legközelebb nagyobb önbizalommal csinálom – mondta végül Gera Zoltán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik