NB I

Nagy esélyt szalasztott el a Loki

Kulcsár Tamás úgy érzi, a visszavágón visszaszerezték az önbizalmukat, és a három pontért utaznak Diósgyőrbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök este a svájci Young Boys együttesét fogadta a DVSC az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának visszavágóján. Az első összecsapáson a debreceniek 3-1-es vereséget szenvedtek, így hazai pályán legalább 2-0-s sikerre lett volna szükségük a továbbjutáshoz, ami az EL főtáblájára kerülést jelentette volna. A Nagyerdei Stadionban rendezett találkozón rengeteg helyzetet kidolgoztak a hajdúságiak, kapufát is lőttek, de nem sikerült a hálóba találniuk, a 0-0-s végeredmény pedig a kiesést jelentette Kondás Elemér csapatának.

A Rangadó.hu megkereste a DVSC támadóját, Kulcsár Tamást, aki elmondta, csalódottak a kiesés miatt, de úgy érzi, a visszavágón visszajött a csapat önbizalma, ami a jövőre nézve bizakodásra adhat okot.

– Úgy érzem, hogy visszajött az önbizalmunk, visszajött a játékunk, ezért büszke vagyok a csapatra – kezdte Kulcsár Tamás. – Sajnos talán még ennek az időszaknak a végéhez tartozik, hogy a gólok hiányoztak, de a helyzeteink már megvoltak. Bizakodóak vagyunk a jövővel kapcsolatba, de azért szomorúak és csalódottak is vagyunk a kiesés miatt, hiszen a realitást nézve nagyon nagy esélyt szalasztottunk el. Hozzáteszem, hogy nem a visszavágón múlott.

– Az egész párharcot tekintve mi hiányzott a továbbjutáshoz?
– Meg volt kötve a szakmai stáb keze, mert sajnos egyszer sem tudtunk úgy felállni, ahogy szerettünk volna. Sok volt most a sérült, beteg vagy éppen eltiltott játékos, úgyhogy ebből a szempontból nem voltunk szerencsések. A visszavágón például egy irányító típusú labdarúgónk sem tudott pályára lépni. Nyilván abból kell várat építeni, ami van, de ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, mert mindenki odatette magát.

– A sorozatos csalódásokból mennyire lesz nehéz kijönni?
– Úgy érzem, hogy már kijöttünk. Ez a végkifejlet volt, hogy nem mentek be a helyzetek. A BATE Boriszov elleni párharc során alakult ki ez a helyzet, de úgy gondolom, hogy már kijöttünk belőle még akkor is, ha nem jutottunk tovább.

– A bajnokságot remekül kezdő DVTK otthonába látogatnak vasárnap. Mit vár a rangadótól?
– A Diósgyőr jó passzban van most, nem kapott még ki, és tizenhárom pontot szerzett. Mindig jó meccseket játszunk a diósgyőriekkel, szerintem ez most is így lesz. Természetesen a három pontért utazunk mindenhova, és Miskolcra is a három pontért megyünk – mondta Kulcsár Tamás.

Olvasói sztorik