NB I

Alaposan beragadt a rajtnál a Loki

Horváth Zsolt jóvoltából az MTK a 89. percben szerezte meg a győztes gólt a címvédő Debrecen ellen az élvonal második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
MTK – Debreceni VSC-TEVA 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 800 néző. Játékvezető: Iványi
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Bese, Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs., Horváth Zs. – Hrepka (Frank, 59.). Edző: Garami József
DVSC: Polekszics – Lázár P., Morozov, Brkovics, Vadnai – Bódi, Ludánszki B., Bouadla, Ferenczi J. (Nagy Z., 83.) – Volas (Seydi, 74.), Tisza T. (Balogh N., 90.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Horváth Zs. (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első mérkőzését játszotta kispesti albérletében az MTK, amelynek ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtezők miatt némileg tartalékos összetételben pályára lépő Debrecen volt. A címvédőnél Kulcsár Tamás és Mihelic, a fővárosiaknál Torghelle és Vass Patrik nem állhatott rendelkezésre sérülés miatt.

Változatos játékkal, jó iramban, sok szöglettel fűszerezve, de helyzetek nélkül kezdődött a meccs, és úgy is folytatódott. Az MTK tűnt veszélyesebbnek, és úgy látszott, a debreceniek megelégszenek a szórványos kontrák lehetőségeivel. A harmincadik percben Volas passza után Ferenczi János veszélyes lövése Poór Patrikról pattant szögletre. Egyik csapat sem találat a felállt védelem ellenszerét, és a rögzített helyzetek után is hiányzott a hatékonyság. A szünet előtt egy MTK-szögletet követően az ígéretes helyzetben lévő Hrepka Ádám lábai előtt elsuhant a labda.

A szünet után Ferenczi szabadrúgását Hegedüs Lajos vetődve kiütötte, majd ugyancsak Ferenczi próbálkozott, de nagy lövése elsüvített keresztben a kapu előtt. Jobban kezdte a második felvonást a DVSC, de a fővárosiak 15-20 perc elteltével kiegyenlítették ellenfelük mezőnyfölényét. A kapura lövési kísérletek kevés veszélyt hordoztak magukban, egészen a 72. percig, amikor Horváth Zsolt remek lövését Polekszics kiütötte. A 82. percben Frank Richárd kerülhetett volna ziccerbe, de túl hosszú volt számára az átadás.

A DVSC csapatába súlyos térdsérülése után visszatért Nagy Zoltán, aki tavaly szeptember közepén játszott utoljára tétmeccsen. Az előző idényben egészen március elejéig kellett várni, hogy gól nélküli végeredmény szülessen az élvonalba. Most nagyon úgy nézett ki, hogy ez már a második fordulóban megszületik, de a 89. percben Nagy Tibor pontos beadását a laza őrizetet kapó Horváth Zsolt zavartalanul passzolhatta a hálóba (1-0). A legvégén Kanta József szabadrúgása kerülte el arasznyival kaput.

A címvédő DVSC mindössze egy ponttal rendelkezik két forduló után, az MTK viszont százszázalékos.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Az első félidőben elgondolkodtató volt, hogy vajon mi a terve a két csapatnak?! A Debrecen volt a nagyobb talány, mert számomra rejtély, hogyan lehet úgy kezdeni egy meccset, ahogy az első felvonásban a vendégek futballoztak. A másodikban már megpróbáltak valamit, mintha támadni szerettek volna, de az első felvonásban csak beálltak hátra, és ha véletlenül labdát szereztek, előrerúgták Tisza Tibor és Volas felé, a többiek meg sétáltak hátulról kifelé.

Lehet mondani, hogy a sors megbüntette őket, de ezúttal egyik csapat sem érdemelt győzelmet. Kanta József remek megoldása jelentette a különbséget, hiszen őt dicséri a gólpassz előtti passz. Rossz meccs volt, de ebbe belejátszott a nézőhiány is. Számomra szomorú és nehezen érthető, hogy az ideális időjárás és a jó pálya adott volt, huszonkét embernek a szakmáját kellett űznie, mégsem látszott, hogy élveznék, és olyan lendülettel tennék a dolgukat, hogy kiszolgálják a nézőket. Nem láttam, hogy nyerni akarnak, ez szomorú végkövetkeztetése a meccsnek…

Olvasói sztorik