NB I

Távozókat jelentett be a Fradi

Orosz Pál vezérigazgató elmondta: Jovanovics mellett Jenner, Laczkó, Diallo, Ionescu és Vaalport sem marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A SportKlub televízió Dodzsem Plusz című műsorának vendége volt Orosz Pál, a Ferencváros csapatát működtető részvénytársaság vezérigazgatója. A klubvezető a játékoskeret változásaival kapcsolatban megerősítette a holland Julian Jenner távozását, de kijelentette, hogy ezt nem szabad a szakmai stáb nyakába varrni, hiszen a vezetőséggel közösen hozták meg a döntést.

Ulysse Diallo sem marad, mert Thomas Doll időszakában kevés játéklehetőséget kapott, és nagyon szeretett volna visszatérni hazájába, Maliba, a távozása elé nem gördítettek akadályt. A román Andrei Ionescu, a holland Arsenio Valpoort és Laczkó Zsolt szerződése lejárt, nekik nem kínáltak hosszabbítást. A magyar válogatott játékosról Orosz Pál csak annyit mondott, hogy nem illik bele a klub koncepciójába. Szintén elhagyja a Fradit a bosnyák-szerb középpályás, Alekszandar Jovanovics, aki Debrecenbe igazolt.

Az érkezők közül a már bejelentett Predrag Bosnjak, Nagy Dániel és a horvát Tomiszlav Havojics neve már ismert, ehhez képest a vezérigazgató nem szolgált újdonsággal, csak annyit közölt, hogy vannak még nevek a kalapban, és folyamatosan tárgyalnak külföldön és itthon is. Böde Dániel státusza nincs veszélyben, hiszen a vezetők mellé, és nem a helyére keresnek gólerős támadót.

A csapat június 16-án kezdi a felkészülést, de addigra még nem fog véglegesen összeállni a keret. A vezérigazgató kijelentette, a következő idényben kimondott cél lesz a bajnoki cím megszerzése, jövő ősszel pedig a csoportkörbe kerülnének valamelyik európai kupasorozatban.

Orosz Pál elismerte, hogy több csapat – elmondása szerint az angol Chelsea, a spanyol Atlético Madrid, az olasz Lazio és az osztrák Rapid Wien – neve felvetődött, de egyelőre titkolják, ki ellen játssza a Fradi az augusztus 10-én esedékes stadionavató meccset. A tárgyalások legvégén járnak, tehát hamarosan be fogják jelenteni, melyik külföldi klub a kiválasztott.

A stadion elnevezése nem az FTC részvénytársaságának kompetenciája, hanem a létesítményt üzemeltető cégé, de elhangzott, hogy nyilván van az a pénz, amennyiért eladó a névhasználat.