NB I

Nagy Dániel a Fradiba igazolt

A 23 éves támadó középpályás hazatért Németországból, pedig a lengyel Lech Poznan is kereste.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tovább zajlik a Ferencváros keretének megerősítése. Kedden bejelentették a horvát Tomiszlav Havojics leigazolását, valamint Ralf Zumdick másodedző szerződéshosszabbítását, szerdán pedig három alapember, Philipp Bönig, Busai Attila és Vladan Csukics hosszabbította meg szerződését.

A klubvezetés csütörtökön újabb labdarúgóval állapodott meg: a 23 éves Nagy Dániel aláírta szerződését – írja az FTC honlapja.

Ahogyan Thomas Doll és Ralf Zumdick elmondta: olyan labdarúgókat szeretnének szerződtetni, akik a következő szezon elején azonnal bevethetők, több poszton is képesek jól teljesíteni és nem ismeretlenek számukra a Ferencváros játékrendszerei. Nagy Dániel a szakmai stáb által elvárt kritériumoknak maximálisan megfelel, így a Ferencvárost erősítheti a jövőben.

A támadó középpályás ötévesen, a Gödöllői Góliátnál kezdett el futballozni, majd a Goldballban és az Újpestben szerepelt. A tehetséges futballista képességeivel kiemelkedett korosztályából, játékára a Hamburg is felfigyelt, és a német csapat szerződést kínált az akkor 16 éves futballistának.

Előbb a Hamburg U17-es és U19-es együttesében szerepelt, majd felkerült a klub második keretébe. Felkészülési mérkőzésen a Hamburg első csapatában is pályára léphetett, ám a folyamatos játéklehetőség miatt 2012-ben az Osnabrückhöz igazolt.

A 2012–2013-as szezonban alapembere volt a német együttesnek, amelyet három góllal és hat gólpasszal segített. A közelmúltban véget ért idényben az Osnabrücknél szintén folyamatosan számítottak Nagy Dániel játékára, aki megismételte tavalyi teljesítményét: idén is három gólig és hat gólpasszig jutott a német harmadik vonal ötödik helyén végzett csapatban.

Nagy Dániel korábban szerepelt az U17-es és az U21-es magyar válogatottban is. Játéka a lengyel Lech Poznan figyelmét is felkeltette, ám a 23 éves futballista Magyarországot és a Fradit választotta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik