NB I

Horvát támadót igazolt a Fradi

A korábbi utánpótlás-válogatott Tomiszlav Havojics a Dinamo Zagreb nevelése; értéke 400 ezer euró.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délelőtt aláírta szerződését a Fradinál a Dinamo Zagreb akadémiáján nevelkedett Tomiszlav Havojics, aki a horvát élvonalbeli NK Istra együttesétől érkezett – írja az FTC honlapja.

Havojics a támadósorban jelenthet erősítést új csapata számára. A 25 éves, korábbi horvát utánpótlás-válogatott futballista mindkét szélen, valamint középen is képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani. A szurkolók gólpasszokat is várhatnak tőle, hiszen remek ütemérzékkel rendelkezik, jól találja meg a réseket, és bátran vállalja az egy-egy elleni küzdelmet is.

A fiatal játékos tehetségére az utánpótlás-nevelésben Európa-szerte elismert Dinamo Zagreb is felfigyelt, amely tizenöt évesen szerződtette a támadó középpályásként bevethető labdarúgót.

Havojics 18 évesen került a Dinamo felnőtt csapatához. A zágrábiaknál egy mérkőzésen lépett pályára, ám már fiatalon is folyamatosan játékban volt, hiszen a Lokomotiva együttesében, kölcsönben szerepelhetett, amely 2010-ben végleg megszerezte magának, ő pedig gólokkal, gólpasszokkal hívta fel magára a figyelmet. Ennek köszönhetően előbb a Slaven Belupo, majd egy évvel később az NK Istra is vele akarta megerősíteni támadósorát.

Legutóbbi egyesületében, a horvát első osztályú Istrában két szezon alatt 54 mérkőzésen lépett pályára, ezeken kilenc gólt lőtt és négy gólpasszt adott. A játékos remek teljesítményével felkeltette a Thomas Doll vezette szakmai stáb figyelmét is, ennek hatására a Ferencváros leigazolta.

Havojics folyamatosan tagja volt hazája korosztályos válogatottjainak, megszerzésével egy 400 ezer eurót érő játékossal gazdagodott a Fradi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik