NB I

Zöld-fehérből zöld-fehérbe?

Radó András mellett Predrag Bosnjak is közel áll ahhoz, hogy a Ferencváros játékos legyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utóbbi egy-két hétben nagyot fordult a világ a Haladásnál. Míg a Paks elleni, hazai meccs előtt még azon gondolkoztak a szurkolók, hogyan kapaszkodhatnának fel a dobogóra kedvenceik, most azért fohászkodnak, hogy a meghatározó játékosokat valahogy sikerüljön megtartania a klubnak.

Tóth Péter, Nagy Gábor, Halmosi Péter még nem hosszabbított szerződést, Simon Ádám sorsáról a Palermo dönt, Guzmics Richárd és Hrepka Ádám pedig külföldre készül. Ráadásul az élő szerződéssel rendelkező Radó Andrást az FTC vinné, és a hírek szerint Bosnjakot is szívesen látnák a fővárosi zöld-fehérek. Utóbbi két játékos távozása azért is lenne duplán fájó a drukkerek számára, mert egyrészt kiváló labdarúgókról van szó, másrészt éppen a szombathelyiek által nem különösebben kedvelt csapatban folytatnák pályafutásukat – írja a Haladás hivatalos honlapja.

– A Fradi elleni meccs után négy nap pihenőt kaptak a játékosok, pénteken volt az első edzésünk – most Artner Tamás vezetőedző. – Néhány rutinosabb labdarúgóm számára azonban már befejeződött az idény, őket ugyanis elküldtem pihenni. Ennek az az oka, hogy a bajnokság befejezését követően mindössze két hét szabadságuk lesz a futballistáknak, ezt szerettem volna néhányuk számára meghosszabbítani. Predrag Bosnjak, Tóth Péter, Fehér Zoltán, Nagy Gábor és Halmosi Péter – őket küldtem el szabadságra. Tóth Péter és Fehér Zoltán azonban nem élt a lehetőséggel, úgyhogy ők ketten továbbra is velünk készülnek és pályára lépnek jövő pénteken, Pécsett. Ugyan a felnőtt válogatottól visszatérő játékosok – Rózsa Dániel, Nagy Gábor, Radó András –, valamint az U19-esektől Medgyes Zoltán egyaránt megjelent a pénteki tréningen, valamennyien kihagyták az edzést. Sérültünk szerencsére nincs.

– Jó néhány játékosunkat csábítják más klubok, mit gondol, mennek vagy maradnak?
– Úgy látom, hogy Bosnjakot elveszítjük, miként Radót is, és könnyen lehet, hogy Guzmics is távozik. Bízom benne viszont, hogy Tóthtal, Naggyal és Halmosival dűlőre jutnak vezetőink, és ők maradnak Szombathelyen.

Artner Tamás hangsúlyozta: ha távozik, borzasztó nehéz lesz pótolni a Bosnjak, Guzmics, Radó hármast. Házon belül nem tudnák megoldani a pótlásukat, ha tényleg elmennek, a szombathelyieknek igazolniuk kell.

Olvasói sztorik